agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Fırın Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/17470.htm)

Güler 28-09-2009 19:41

Fırın Makarna
 
1 Eklenti(ler)
Bugün canım Fırın Makarna istedi.
Mutfak konusunda da hiç üşenmem, yeter ki canım istesin. Saatin kaç olması hiç umurumda olmaz.

Hem pişirdim hem de sizler için fotoğrafladım.
Pişirmeye karar verdiğimde saat 19.00 u geçiyordu, bu yüzden fotoğraflar ev içinde çekildiği için biraz karanlık çıktı.

Fırın Makarna

Kaynamakta olan suya biraz tuz koyarak fırınlık kalınca makarnayı (ben Pastavilla Fırın Makarna kullanıyorum) onbeş dakika haşlayın. Çatlamamasına dikkat edin.

Daha sonra hemen süzerek, içinde soğuk su bulunan bir tencerede onbeş dakika kendisini toparlamasını sağlayıp, iyice süzün.

70 gr. tereyağının eritip, içine birçay kaşığı karabiber ilâve edin.
150 gr. rende kaşar peyniri hazırlayın.
4 adet yumurtayı iyice çırpıp, içine bir su bardağı (250 gr.)süt ilave edin.

Soğuk suda kendini toparladıktan sonra iyice süzülen makarnaları derin bir kaba alarak erimiş haldeki tereyağını, kaşar peynirinin 3/4 nü ve bir tatlı kaşığı dolusu tuzu da ilâve ederek karıştırın.

Ortası delik kek kalıbını yağlayın.
Uzunlamasına demet demet yaptığınız makarnaları kalıbın içine düzenli bir şekilde yerleştirin ve hafifçe bastırın.

Yerleştirme işi bitince, kalan kaşar peynirini üstüne döşeyin ve çırpılan süt, yumurta karışımını da kaşık kaşık yedirin.

Isıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin (ben turbo 190 derecede pişirdim)
Kalıbı ters çevirerek servis yapın.


Makarnalar haşlandı.

Eklenti 104871

Güler 28-09-2009 19:43

1 Eklenti(ler)
Yumurta çırpıldı ve süt ilave edildi. (ben bu karışıma çok az; bir tatlı kaşığı un da ilâve ettim)

Eklenti 104872

Güler 28-09-2009 19:45

1 Eklenti(ler)
Yağlanan kalıp.

Eklenti 104873

Güler 28-09-2009 19:47

1 Eklenti(ler)
Rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberli, eritilmiş tereyağ.

Eklenti 104874

Güler 28-09-2009 19:48

1 Eklenti(ler)
Makarnalar soğuk suda onbeş dakika bekletilip, süzülecek.

Eklenti 104875

Güler 28-09-2009 19:50

1 Eklenti(ler)
İyice süzülen ve malzemeler ile karıştırılan makarnalar kalıba döşendi.

Eklenti 104876

Güler 28-09-2009 19:52

2 Eklenti(ler)
Üzerlerine kalan kaşar peyniri ve yumurtalı süt de ilave edilerek fırına sürüldü.

VE.... (Fotoğrafta yanık gibi ama katiyyen yanık değil)


Eklenti 104877

Eklenti 104878

hazan-z 28-09-2009 20:12

Sn Güler Hanım, tarifiniz pratik, görünüm süper, eminim lezzet de çok güzeldir. Sabırla hem yapıp hem de resimlemişsiniz. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.

DefneD. 28-09-2009 21:03

Elinize sağlık Güler Hanım.
Ben de çok severim fırın makarnayı. Eğer seviyorsanız (kimileri sevmez ya), dereotu da güzel oluyor fırın makarnada.

Güler 28-09-2009 21:07

Sevgili DefneD. bak bunu hiç düşünmemiştim. Bir dahaki sefere denerim. Teşekkürler.

memet 28-09-2009 21:14

Bütün makarnalarda ve fırında makarnada reyhan denemeyenlere bir deneyin derim.
Hatta salatada ve bütün et yemeklerinde de.

Güler 28-09-2009 21:18

memet bey, reyhanlı güzel bir makarna tarifim de var.
Haklısınız çok yakışıyor. Sık sık da yaparım.
Dediğiniz gibi salatalarda da kullanırım.

myıldız 28-09-2009 21:39

teşekkürler tarif için.....

hassoman 28-09-2009 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. (Mesaj 503016)
Elinize sağlık Güler Hanım.
Ben de çok severim fırın makarnayı. Eğer seviyorsanız (kimileri sevmez ya), dereotu da güzel oluyor fırın makarnada.

Güler Hanım,
Harikasınız. Mutlaka denenecektir merak etmeyin. Dereotunun yanısıra sanırım parmesan peyniri benzeri bir şeyler de karıştırırım. Hatta diyorum dereotu yerine -olursa- fesleğen kullanmak daha iyi gibi. Hatta ceviz bile ekleyebiliriz.

Ha bu arada makarna suyu dökmüyorsunuz değil mi?
Çorbalarda kullanıyorsunuzdur...
Ellerinize sağlık

DefneD. 28-09-2009 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 503081)
Hatta ceviz bile ekleyebiliriz.

Cevizi; içli köfte, sini köftesi, oruk gibi yemeklerin içinde yemeyi sevmeme rağmen, çocukluğumdan beri makarnanın içinde sevemedim bir türlü.
Sevenlere afiyet, bal şeker olsun. Topan topan et olsun.:D

Faruk 28-09-2009 23:58

Fırın makarna en sevdiğim pratik yemeklerden birisidir. Ellerinize , emeğinize sağlık Güler hanım. Annem fırın makarnayı maydanozlu yapar. Maydanoz çok farklı ve güzel bir tat veriyor fırın makarnaya...

Baldaş 29-09-2009 08:56

Şekilsiz kurabiyenizi haftasonu denedim. Kitaplardan bakıp bir türlü beceremediğim halde sayenizde harika bir şekilde pişirmeyi başarabildim... Hatta tekrar yapmayı düşünüyorum. Çünkü hazır bisküviler gibi midemi yakmıyor ( Bu aralar inanılmaz mide yanmaları başladı ) Verdiğiniz ölçüleri kullanmak gerçekten işe yaradı Güler Hanım.
Şimdi de bu makarnayı denemek istiyorum. Tek başına bile güzel bir öğün olur...

Güler 29-09-2009 10:25

Ben cevizi kesme makarna (erişte) da kullanıyorum genelde. Onu da son anda sofraya getirirken üzerine serpiştiriyorum. İçine koyarak bir iki çevirsem bile makarnanın rengi kararıyor sanki.

Reyhan ve fesleğen ile yaptığım makarna da bambaşka bir güzel oluyor. Eş-dost çok beğeniyor.

Makarna suyuna yuvalama çorba çok güzel oluyor, bir deneyin derim.

Fırın Makarnada dereotu hiç denememiştim ama aklım yattı, deneyeceğim.

Yukarıda tarifini verdiğim makarnayı pişirmek çok kolay, takdim şekli de güzel oluyor.
Bir keresinde kalıba bir adet yufka sererek denemiştim, o da fena olmadı, aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Ama benim tercihim, yukarıda tarifini verdiğim şekil.

malina 29-09-2009 11:17

Kare bir borcamda pişirecek olursanız, üzerini milföy ile de kapatabilirsiniz, fırında makarnaya yakışıyor. Tek bir parça milföyü, unlayarak, oklava ile 4 katı kadar büyütmeniz gerekiyor ki, makarnanın üstünü kapabilsin (hatta kenarlardan içeri biraz dönecek).

İnceltmenin en önemli nedeni, milföy etkisinin azaltmak. Amaç sadece üstünü kapatmak olsa 4 parça da kullanılabilirdi...

Güler 29-09-2009 11:23

Üstüne döşenen milföy sanıyorum makarnayı toparlamak için değil değil mi?

Bir keresinde kalıbın içine döşediğim yufka, makarnanın kesilirken dağılmaması ve daha güzel görüntü vermesi içindi. Ama benim yukarıda yaptığımda da hiç dağılma olmuyor, aynen güzel bir pasta gibi kesebiliyorsunuz.

thomasina 29-09-2009 11:42

Güler Hanım Ellerinize sağlık, çok leziz duruyor. Ben de aynen sizin yaptığınız gibi yapıyorum ama o yumurtalı karışıma bir yemek kaşığı toz hindistan cevizi ekliyorum. Bazen de kahvaltıda artan salam, sucuk, sosis gibi parçaları da ekliyorum. Hindistan cevizi önce şaşırtıyor ama inanılmaz bir lezzet veriyor. Tabii kattığınız zaman tereyağ oranını biraz düşürmeniz gerekiyor. Enteresan ama gerçek bir lezzet tavada yaptığım makarna böreğinde de hindistan cevizini kullanırım. Aklınızın bir yerinde olsun)

Bu arada ceviz ve makarna denince, biz de sizin gibi ev eriştesinde ceviz kullanıyoruz. Ama bilen var mı bilmem Bolu' ya has bir keş vardır. Onunla beraber kullanırız. Keş yağlı ve çok sert bir peynir türü. Tek Bolu' da üretilir, benim bildiğim kadarıyla. Rendelenir ve bir kısmı tereyağında kavrulur, bir kısmı cevizle birlikte çiğ olarak makarnaya eklenir. Son derece farklı yöresel bir lezzet. Sahurluktur işin aslı. Bolu' ya yolunuz düşerse bir bilenle birlikte almanızı tavsiye ederim. Yoksa çok kalitesizi veriyorlar yeni tanıyanlara.

Ya da daha iyi bir önerim var. Bana buyrun, merak edenlere bir erişte şöleni sözüm olsun.
Sevgilerimle.

malina 29-09-2009 12:09

Alıntı:

Keş yağlı ve çok sert bir peynir türü
Keş, kurutulmuş yoğurt değil mi?

Güler 29-09-2009 12:09

Ooo bu negüzel bir davet.
Sevgili thomasina bakın biz bu davetleri hiç geri çevirmeyiz. Bir kere nezaketen bile söyleseniz, yandınız demektir. ;)

Bahsettiğiniz peyniri duymadım. Bolu'ya yeni yerleşip çok güzel bir çiftlik kuran bir arkadaşımız var ondan tedarik etmeye çalışır ve denerim.
Teşekkür ederim.

malina 29-09-2009 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 503255)
Üstüne döşenen milföy sanıyorum makarnayı toparlamak için değil değil mi?

Evet, makarnanın üzerini düzgün göstermek için...

malina 29-09-2009 12:18

1 Eklenti(ler)
Keş
Eklenti 105005

6 ay kadar olmuştur alalı.. :)
Bazı yerel ürün satan marketlerde bulunuyor...

Adalet Yağcı 29-09-2009 13:33

Sevgili Güler tam da bu gün fırın makarna yapmayı düşünüyordum, tarifi görünce hemen atladım :)
Sanırım bir paket makarnaya dört yumurta konuluyor, ben hep yarım paket pişiriyorum, iki kişiye çok bile :)

Tariflerimiz aynı, un ilavesi de iyi olur, daha önce denememiştim.
Patates böreğini torunlara yapmıştım, bayıldılar, benim yufkalarım çok inceydi, bazıları patladı :(
Tarif ve fotoğraflar için teşekkürler, ellerine sağlık.

thomasina 29-09-2009 14:19

Sevgili malina, bizim keşimiz resimdeki gibi oluyor ama genellikle küp şeklinde oluyor. Evet aslında yağlı yoğurtun kurutulmuşu. Ama bizde hep peynir türevi gibi geçer, konusu.

Şimdi anımsadım sanırım Adapazarı' nda da yöresel olarak kullanılıyor. Hatta onların bizden farklı olarak kahvaltıda yediklerini de duymuştum. Aylarca buzdolabında kalabilir. Ama doğrusu biz Bolu' dan getirdiğimiz için hiç nerelerde satılıyor, araştırmadım.


Sevgili Güler nezaketen değil, son derece samimi bir teklif benimkisi. Her zaman beklerim. Hatta en kısa zamanda annemin stoğundan bir tane kapıp size bir denemeniz için göndereceğim. Bizim aileye katılan bütün gelin ve damatlar bunun müptelası oldular, sizin de beğeneceğinizi sanıyorum.
Sevgilerimle.

Arzu Kırlangıç 29-09-2009 14:35

Güler Hanım elinize sağlık. Kek kalıbında çok hoş olmuş. Ben borcam tepside kıymalı ( karnıyarık harcı gibi ) yapıp, harcı ve kaşarı ikiye böldüğüm makarna arasına döküp üzerinede hazır dilimli kaşardan koyuyorum. Kare şeklinde kesip servis yapıyorum.

Kurutulmuş yoğurda Vanda kurut veya keş diyorlar. Özelliklede Vanın yöresel yemeği olan Keledoş kurut ile çok lezzetli oluyor. Çökelekle denedim kurut gibi lezzetli olmadı.

Sevgili Thomasina , Keşli erişteden tattım . Erişteler tereyağında kavrulup, üzerini geçecek kadar su ilave edilip pilav gibi demleniyor. Peynir ceviz vs.ilave ediliyor. Gerçekten besleyici ve harika bir tat.

Nesrin Sarı 12-10-2009 22:32

Güler hanım bende aynı tarifi fırın tepsisine ve altına üstüne 1 kat yufka ile yapıyorum. sizinkide güzel olmuştur eminim.

Dirayet 18-10-2009 18:40

Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Denemeli :)

Güler 18-10-2009 18:48

Sevgili Nesrin Sarı, fırın makarna dağılmasın ve kesimi kolay olsun diye yufka koyanlar da var, ben de gördüm.
Benim tarifimde kek kalıbına düzgün, düzgün dizdiğim için dağılma olmuyor.

limon 18-10-2009 19:49

Ben de eşimin anneannesinden öğrenmiştim. Belki katkım olur diye yazayım dedim :)

Tarif hemen hemen aynı ama biz yeşilliği çok sevdiğimizden hem bol Maydanoz hem Dereotu ekliyoruz. Teflon veya Döküm yapışmayacak tavayı biraz sıvı yağla yağlayıp, bir adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yerleştiriyoruz, makarna-süt-yumurta-peynir ve yeşillik karışımını yufkanın üzerine ekleyip, kenarlardan taşan kısmı üzerine kapatıyoruz. Aynı Su Böreğinde olduğu gibi, çok kısık ateşte, tavayı döndüre döndüre eşit şekilde pişiriyoruz. Tava çapına uygun düz tabağa böreği ters çevirip, pişmeyen diğer yüzünü tavaya yerleştirip aynı işlemi tekrarlıyoruz.

Bunun bir avantajı da eğer önceden hazırladıysanız ve hemen tüketilmeyecekse, bir yüzünü pişirince ters çevirmeden soğuyunca buzdolabına kaldırıp, yenileceği zaman pişmemiş tarafını çevirip pişirince pratik yoldan tazecik böreğiniz hazır oluyor.

Ha bunun nesi pratik, ben uğraşamam atarım fırına pişer diyebilirsiniz. :) Bizim anneanne Seksenine merdiven dayadı, mum ışığı gibi ateşte pişirir yemeklerini, başında bekler, en büyük zevkidir :)

aleydi 05-11-2015 18:04

3 Eklenti(ler)
Bu tarifler çok eski yıllarda kalmış:). Artık fırın makarna için yumurta, yufkaya gerek yok:). Çok beğenilen fırın makarnamın tarfini sizlerle paylaşmak istiyorum:).
Eklenti 584037


Eklenti 584038


Eklenti 584039

Fırın Makarna Tarifi:
Dikdörtgen fırın tepsisi için:
1,5 paket kalın spagetti makarna
250_300 gr beyaz peynir, ben yağlı peynir tercih ediyorum arzuya göre sert yağsız penir kullanabilirsiniz
350_400 gr kaşar
Beşamel sos için:
Hazır beşamel sos kullanabilirsiniz
125 gr tercihen tereyağı , margarinde kullanılabilir.
6 silme çorba kaşığı un
1,5 lt süt
Beşamel sos yapımı:
Yağı eritip, unu içine döküyoruz,unun kokusu çıkana kadar (un beyaz kalacak şekilde) kavuruyoruz. Üzerine yavaş yavaş çırpma teliyle çok hızlı karıştırarak sütü ilave ediyoruz. Acemiler için:)hazır beşamel sos kullanmayı tavsiye ederim. Zira baya uğraştırıcı. Topaklanma olasılığı çok yüksek:). Olur da topaklandığında sakın üzülmeyin. Her derdin bir devası var yahu:).Etrafa sıçratmıyacak bir kaba alıp, mikserle çırpabilirsiniz. Kıvama geldikten sonra altı kısık ateşte 5_10 dak kaynaması kafi, zaten fırında pişecek:)

Bu arada makarnayı haşlayıp süzdük. Haşlarken içine biraz sıvı yağ ilave ederseniz yapışmayı önlemiş olursunuz.Markana nasıl haşlanır onu da anlatıyım mı? Şimdi efendim suyu büyükçe bir tencereye koyuyoruz. Ağzına kadar doldurmuyoruz. Yarıdan biraz fazla. İçine arzuya göre tuz atıyoruz.. Su kaynayınca makarnayı ilave ediyoruz. Bir kaç çorba kaşığı kadar sıvıyağ. Yaklaşık 20 dakika haşlanma süresi. Çok aşırı haşlanmamasına dikkat ediyoruz. Makarna erimesin.

Yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Yapışmıyor, yinede düzgün durması için.Genişce bir kapta. Süzdüğünüz makarnayı, beşamel sosu karıştırıyoruz, sonra rendelediğimiz beyaz peynir, kaşarın bir kısmını ekliyoruz. Hepsini bir güzel karıştırıp fırın kabımıza aktarıyoruz. Kalan kaşar rendesini üzerine döküyoruz. Efendim afiyet olsun.

A_NOMAD 05-11-2015 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418430)
...Haşlarken içine biraz sıvı yağ ilave ederseniz yapışmayı önlemiş olursunuz.Markana nasıl haşlanır onu da anlatıyım mı? Şimdi efendim suyu büyükçe bir tencereye koyuyoruz. Ağzına kadar doldurmuyoruz. Yarıdan biraz fazla. İçine arzuya göre tuz atıyoruz.. Su kaynayınca makarnayı ilave ediyoruz. Bir kaç çorba kaşığı kadar sıvıyağ. Yaklaşık 20 dakika haşlanma süresi...

Bu noktada hemen bir ukalalık etmezsem çatlarım :D Affınıza sığınarak tabii ki :rolleyes:

Efendim birincisi: Makarna kesinlikle bol suyla haşlanmalıymış

İkincisi: Haşlama suyuna asla ve asla yağ eklenmemeliymiş, tuz atılacak onda sıkıntı yok

Üçüncüsü: Makarnanın kullanım amacına uygun pişmesi için her makarna paketinin üstünde yazan pişirme süresine uyulmalıymış yani 20 dakika biraz fazla gelebilir. Dikkat ederseniz her makarnanın pişme süresinin aynı olmadığını fark edeceksiniz, bu da kullanılan un ve imalat aşamasında uygulanan ısı ile alakalı oluyormuş.

Dördüncüsü: Makarna süzüldükten sonra kesinlikle üstüne soğuk su dökülmemeliymiş ve makarna yeneceği zaman-yenecek kadar yapılmalı, çok miktarda yapıp, kalanını bekletip sonradan ısıtılarak tüketilmemeliymiş :)

Ukalalığımı hep -miş'li -muş'lu cümlelerle icra ettim çünkü İtalyan makarna ustalarının önerileriydi bunlar. Yıllar önce bir sebepten, pek çok ustayla görüşmüştüm ve hepsinin hemfikir oldukları noktalar bunlardı. Notlarımdan aktardığım için kaynak belirtemiyorum ama sanırım küçük bir araştırmayla bu bilgilere ulaşılabilir, devlet sırrı değiller nihayetinde :D


Bu arada fırın makarna enfes görünüyor, elinize sağlık ;)

aleydi 05-11-2015 21:26

Estağfurullah sevgili NOMAD. Bende zaten yazmıştım ilk cümlemin sonuna biraz ukalalık yapayım diye:). (Biraz ukalalık yapayım derken başıma gelene bakın):D.Çok fazla ikon algıladığı için sistem onu sildim. Kalp kalbe karşıymış:).

Ben şimdi neye takıldım biliyor musunuz?. Sn ozlemA benim fotoğrafladığım lezzetli fırın makarna mı beğenmeyip, sizin yazınızı beğenmişler:). Ben çekiliyorum bu durumda :).

1_ Ben yanlış bilmiyorsam bol suyla haşlandığında, makarnanın içinde bulunan faydalı şeyler suyla atılıyor. O yüzden ben özellikle ev eriştesini yumurta faydalı olduğundan minimum suda haşlarım.

2_ 1,5 paket makarnayı, (orta büyüklükte) herkesin evinde devasa tencereler olmayabilir haşladığınızda , yağ koymadığınız da mutlaka yapışacaktır. Süzdükten sonra yağlıyoruz zaten. Söz ettiğiniz durumlar soslu makarnalar için geçerli olabilir.

3_20 dakika tam bir süre vermek doğru olmayabilir. Bildiğimiz türdeki makarnaları, ben 15 dakika haşlıyorum. Bu da yuvarlak 20 dedim. Hiç makarna pişirmeyen biri de bu tarifi okuyabilir. Süre vermediğimde de pişip pişmediğinden emin olamayacak. Veyahut erimiş duruma gelecek vs..

4_Bu aşamalar arasında süzüp soğuk su tutun gibi bir bahis yok:). O durum, yapışmayı ortadan kaldırmak için yapılıyor. Ben genel de pişerken yağ koymayı tercih ediyorum. Pek soğuk suya tutmam. O konu da bilimsel bir bulgu var mı?. Pişirken yağ koyulmasının sakıncası neymiş?

Gerçi olsa ne olacak bir bilim adamının yararlı gördüğü şeyi diğeri yararsız buluyor:)

Teşekkür ederim umarım bir gün beraber yemekte kısmet olur. Sevgilerimle.

A_NOMAD 05-11-2015 21:50

Bilimsellikten ziyade kıvam ve lezzetle ilgili ipuçlarıydı bunlar. Sizin dile getirmediğiniz soğuk su konusunu da kaptırmışken araya sıkıştırıverdim, ne var yani :mad: :D

Haşlarken suya yağ eklendiğinde inandığımızın aksine makarnamız hamurlaşmaya daha meyilli olur. Deneyin, göreceksiniz :)
Ben uzun yıllardır bu kurallara göre makarna yaparım ve hiç kazam olmadı.

Bol su konusunda çok ısrarlıydılar, makarnadan zaten ne kadar vitamin-mineral alabiliyoruz ki malum hazır makarnalar işlemden geçerek paketleniyor...

Ev eriştesi ya da taze makarna için bol su söz konusu değil, sadece hazır paketlenmiş kuru makarnalar için bu kural böyle. Bol su dediysem makarna tenceresinin 3/4'ü olarak düşünün.

Fırın makarnada çok fazla deneyimli değilim, konu makarna haşlamadan açılınca öyle bir coştum işte ve size de azıcık takılmak istedim :p

Özlem A. konusunda benim düşüncem: Gözü acı biber sosunda kaldığı için aceleyle okuyup, beğendiğini düşünerek geçmiş olabilir :D

aleydi 05-11-2015 22:11

Faydalı bilgiler bunlar. Ne var yani biz de ciddiye alıp madde madde açıkladık:D

Ablam çok dikkat eder. Her şey usulünce olmalı. Mesela o fırında makarna yaparken hepsini karıştırmaz. Beşamel sosu makarnanın yarısıyla karıştırır tepsiye döker. Peynirleri azar azar ilave eder. kalan yarısını sonra döker vs.

Yemek işi gerçekten özen istiyor. Araya sıkıştırılmış yemekle, uzun zaman ayrılarak yapılmış olan, lezzet olarak farklı oluyor.

Lezzetli olan, sağlığa zararlı,birde o durum var. Mesela katı yağ kullanmayın diyorlar. Ben margarin kullanmıyorum. Tereyağından vazgeçemem:).

Tereyağ, kaşar, yağlı peynir of of süperdi :). Özel sosumdan da açabilirim , turşumda çok güzel. Beklerim:D.

Not: Kimse alınmasın o tarifler geçmişte kaldı derken. 2009 de açılmış konu başlığı ona latife yaptım:).

sinbas 05-11-2015 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418487)
Estağfurullah sevgili NOMAD. Bende zaten yazmıştım ilk cümlemin sonuna biraz ukalalık yapayım diye:). (Biraz ukalalık yapayım derken başıma gelene bakın):D.Çok fazla ikon algıladığı için sistem onu sildim. Kalp kalbe karşıymış:).

Ben şimdi neye takıldım biliyor musunuz?. Sn ozlemA benim fotoğrafladığım lezzetli fırın makarna mı beğenmeyip, sizin yazınızı beğenmişler:). Ben çekiliyorum bu durumda :).

1_ Ben yanlış bilmiyorsam bol suyla haşlandığında, makarnanın içinde bulunan faydalı şeyler suyla atılıyor. O yüzden ben özellikle ev eriştesini yumurta faydalı olduğundan minimum suda haşlarım.

Teşekkür ederim umarım bir gün beraber yemekte kısmet olur. Sevgilerimle.

Sıra bende şimdi.. :D
Korkmayın eriştenizi maksimum suda haşlayın süzdüğünüz suyuna da bol naneli tereyağlı harika bir yayla çorba pişiriyorsunuz veya hazır pişmişi dolapta var ise yoğunlaşmıştır, bu suyu ilave ederek tekrar kaynatıp seyreltiyorsunuz.
Denenmiştir efendim...:D
bu kadardı!

aleydi 05-11-2015 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1418498)
Sıra bende şimdi.. :D
Korkmayın eriştenizi maksimum suda haşlayın süzdüğünüz suyuna da bol naneli tereyağlı harika bir yayla çorba pişiriyorsunuz veya hazır pişmişi dolapta var ise yoğunlaşmıştır, bu suyu ilave ederek tekrar kaynatıp seyreltiyorsunuz.
Denenmiştir efendim...:D
bu kadardı!

Bir daha yemek tarifi yazmıyacağım:D. Fırın makarnam yayla çorbası suyu oldu inanmıyorum:)

Tabi ki mutfakta değerlendirmeler güzelde. Eriştenin tadı olmaz çok suda pişerse:) Saygılarımla.

A_NOMAD 05-11-2015 22:47

Fırın makarnanız öyle lezzetli görünüyor ki buradan uzanıp tepsiyi kaçıramadığımız için konuyu sabote etmeyi tercih ettik, düşünün nasıl çarpıcı bir tarif vermişsiniz, değil mi sayın sinbas?
:D :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025