agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Fırın Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/17470.htm)

YeniGine 05-11-2015 22:57

Emekli olduğumdan beri fırın makarna yemiyorum, şimdi bir de canım çekti kiiii... Tarifler için teşekkürler yapmaya çalışayım bakayım inşallah!..

aleydi 05-11-2015 23:03

Gitti benim afrika menekşesesi dersim. Ne işim varsa yemek bölümlerinde:D

Arkadaşlar iyi ki varsınız diyeceğim. Acunun yarışmacıları gibi olacağız:)

Ah ah mesafeler, gönüllerde olmasında, iyi ki varsınız:).

sinbas 05-11-2015 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418501)
Bir daha yemek tarifi yazmıyacağım:D. Fırın makarnam yayla çorbası suyu oldu inanmıyorum:)

Tabi ki mutfakta değerlendirmeler güzelde. Eriştenin tadı olmaz çok suda pişerse:) Saygılarımla.

deneyin seveceksinizzzz....hani bir reklam var ya. hipnoz olayı gibi.. seveceksinizzz diyor.
şaka bir tarafa ev eriştemiz biraz tuzlu olmuş mecburen bol suda pişiyor ve bol sudan geçiriliyor. ilk süzülen suyu da yayla çorbası suyu oluyor...
ben yaptım oldu... :D

YeniGine 05-11-2015 23:09

:) Sanki yarın yazılı var, sonra da çalışırsın. Tarif için de teşekkürler. Yemek bölümlerini de aksatma lütfen sevgili aleydi'm.

aleydi 05-11-2015 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1418510)
deneyin seveceksinizzzz....hani bir reklam var ya. hipnoz olayı gibi.. seveceksinizzz diyor.
şaka bir tarafa ev eriştemiz biraz tuzlu olmuş mecburen bol suda pişiyor ve bol sudan geçiriliyor. ilk süzülen suyu da yayla çorbası suyu oluyor...
ben yaptım oldu... :D

Ben mantının haşlanan suyuna bayılırım:). Atmayıp değerlendirmek lazım tabi. Mehmet Rasim Beyefendinin fotoğraflarını ne zaman ekleyecekseniz Sn Sinbas:).

sinbas 05-11-2015 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1418503)
Fırın makarnanız öyle lezzetli görünüyor ki buradan uzanıp tepsiyi kaçıramadığımız için konuyu sabote etmeyi tercih ettik, düşünün nasıl çarpıcı bir tarif vermişsiniz, değil mi sayın sinbas?
:D :D

size aynen katılıyorum.
yazılanları okudukça da gülmekten katılıyorum.:D

iyi ki varsınız.

Hepinize sonsuz teşekkürler.

aleydi 05-11-2015 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1418511)
:) Sanki yarın yazılı var, sonra da çalışırsın. Tarif için de teşekkürler. Yemek bölümlerini de aksatma lütfen sevgili aleydi'm.

Foruma bir giriyorum nereyi okusam, oradan oraya. Ne çok bilgi var, ne çok bölüm. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.:D Çok tatlısınız:) Teşekkür ederim.

sinbas 05-11-2015 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418513)
Ben mantının haşlanan suyuna bayılırım:). Atmayıp değerlendirmek lazım tabi. Mehmet Rasim Beyefendinin fotoğraflarını ne zaman ekleyecekseniz Sn Sinbas:).

Mehmet Rasim beyfendimiz ev halkının canına okuyor, :D
buraya eklersem burayı da alt üst eder onun için biraz sakinlesin eklerim.

YeniGine 06-11-2015 01:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418515)
Foruma bir giriyorum nereyi okusam, oradan oraya. Ne çok bilgi var, ne çok bölüm. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.:D Çok tatlısınız:) Teşekkür ederim.

İşte ben de okumadığım için en tembel üye... Yazılı zamanı da gelince kime sorsam, kimden öğrensem diye debelenip duruyorum. Şükürler olsun ki tüm sınıf harika... Tüm üyeler beni biliyor da, yardımlarını esirgemiyorlar...
Tamam sen de, oku çalış, öğren... :) Ben sana da sorarım vakti zamanı gelince...
Teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız, iyi ki buradayım... Çok şükür...

Ozlem A 06-11-2015 05:38

Herkesin ellerine sağlık, bol resimli tarifler için teşekkürler.. Mutfak masa başındaki sohbet gibi olmuş :)

Herkesten yeni tarif ve fikirler bekliyoruz..

Ozlem A 06-11-2015 09:38

Bu arada ben fırın makarnayı yazın patlıcan, biber, kabak gibi sebzeleri zeytinyağla hafifçe fırınlayıp bol fesleğen, reyhan ve domates ile yapıyorum. Üzerine de dil veya çeçil peyniri ile.

Makarnayı üzerinde belirtilen süreden 2-3 dakika az ve epey diri kalacak şekilde haşlıyorum, max. 10 dakika gibi. Sonrasında fırında sos ile de pişeceğinden hamur olmasını istemiyorum.

Sosuna yumurta, un, ekstra yağ vb koymadığımdan olabildiğince hafif bir makarna oluyor.

aleydi 06-11-2015 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1418522)
İşte ben de okumadığım için en tembel üye... Yazılı zamanı da gelince kime sorsam, kimden öğrensem diye debelenip duruyorum. Şükürler olsun ki tüm sınıf harika... Tüm üyeler beni biliyor da, yardımlarını esirgemiyorlar...
Tamam sen de, oku çalış, öğren... :) Ben sana da sorarım vakti zamanı gelince...
Teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız, iyi ki buradayım... Çok şükür...

Bir dönem bende muhabirlik yaptım sevgili YeniGinem. Ulusal bir gazetede duayen bir muhabir ağabeyimiz vardı. Sabahları halkla ilişkiler biriminde bülten alıyoruz. Oturup, sohbet, çay vs. Ben çömez bir muhabirim:).Gazetelere göz attım. Hızlı hızlı sayfalara şöyle bir bakıp( hep yaptığım gibi). Bana dönüp (Küçük bayan siz gelecek vaad ediyorsunuz. Usta bir gazeteci gibi bakıyorsunuz gazetelere) dedi. Belki de benimle ilgilenmiş olmak için söyledi o sözü:). Okumaktan çok yazmayı seviyoruz galiba.

Ne, nerede, ne zaman, nasıl yeterli. Gerisi teferruattır:).

Sn Malina' fırça yememek için çalışıyorum dermişim:)

Sevgili NOMAD'IN dediği gibi kahveye mi taşısak sohbeti:).

aleydi 06-11-2015 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1418562)
Bu arada ben fırın makarnayı yazın patlıcan, biber, kabak gibi sebzeleri zeytinyağla hafifçe fırınlayıp bol fesleğen, reyhan ve domates ile yapıyorum. Üzerine de dil veya çeçil peyniri ile.

Makarnayı üzerinde belirtilen süreden 2-3 dakika az ve epey diri kalacak şekilde haşlıyorum, max. 10 dakika gibi. Sonrasında fırında sos ile de pişeceğinden hamur olmasını istemiyorum.

Sosuna yumurta, un, ekstra yağ vb koymadığımdan olabildiğince hafif bir makarna oluyor.

Benimkine sade fırın makarna denile bilir:). Türleri arttırmak mümkün tabi. Ton balıklı, pastırmalı,quadrato d\'asti giallo biberli vs.

Yalnız belirteyim herhangi bir hamurlaşma yok:). Çok fazla pişirmiyorum fırında. Zaten bütün malzemeler pişmiş durumda. 200 derece de üstü altı kızarana kadar.

aleydi 06-11-2015 12:10

2 Eklenti(ler)
Yemek işi şakaya gelmez:D

Sağdakinin pişme süresi daha az gösterilmiş,muhtemelen fırın için kullanıldığı göz önüne alınarak. (Bazen spagettiyi bile 15 dakikadan fazla tutuyorum). O kadar kolay pişmiyor:).

Eklenti 584107

Dünden kalan fırın makarnanın parçalanmış hali. Hala diriler. Herhangi bir hamurlaşma yok:). Sadece peynirler yapışmış:).

Eklenti 584108

EAkpınar 06-11-2015 12:53

Ellerinize sağlık sayın aleydi. Sayın Ozlem A sebzeli fırın makarna yı da daha önce hiç duymadım ve tatmadım ama emin olun ki denemeden durmayacağım. Haddim olmadan ben de kendi usulümü paylaşmak istedim. Ben beşamel sosu sevmeme rağmen yapmaya çok üşeniyorum ve bu yüzden pek çok yemeği yapmaktan da vazgeçiyorum. Fırın makarna için tercih ettiğim makarna fiyonk, yalnız diri bırakmak yerine biraz daha haşlıyorum, içine beşamel koymayacağımdan hamurlaşma olmuyor.Derince bir kabın içinde 2 yumurta, bir kase yoğurt, yarın kalıp beyaz peynir, yarım bardak kaşar, maydanoz, yarım bardak da sıvıyağ koyup güzelce karıştırıyorum. Haşlanmış bir paket makarnayı da ekleyip tekrardan iyice karıştırıyorum. Tepsiyi yağlayığ döküyorum ve 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyorum. Çıkarırken de üzerine kaşar ilave ediyorum. Yanında da ev yapımı vişne suyu ile çok güzel gidiyor. denemek isteyenlere afiyet olsun. Bu arada sayın sinbaş ın makarna suyuna yayla çorbası tarifinide destekliyorum.

EAkpınar 06-11-2015 12:55

Makarnayı bir de düdüklü tencerede haşlamanızı tavsiye ederim. Üç dakika yeterli oluyor. İşden eve gelip hemen bi makarna yapayım dediğinizde her zaman olduğu gibi düdüklü tencere kurtarıcı oluyor.

A_NOMAD 06-11-2015 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar (Mesaj 1418588)
...Derince bir kabın içinde 2 yumurta, bir kase yoğurt, yarın kalıp beyaz peynir, yarım bardak kaşar, maydanoz, yarım bardak da sıvıyağ koyup güzelce karıştırıyorum. Haşlanmış bir paket makarnayı da ekleyip tekrardan iyice karıştırıyorum. Tepsiyi yağlayığ döküyorum ve 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyorum. Çıkarırken de üzerine kaşar ilave ediyorum...

Bu tarifin, benim bildiğim adı: Yalancı su böreği :)

EAkpınar 06-11-2015 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1418590)
Bu tarifin, benim bildiğim adı: Yalancı su böreği :)

Doğrudur Sayın A NOMAD. Bir kat yufka ve bir kat bu karışımla yapılıyor diye biliyorum yalancı su böreğini fakat ben hiç denemedim. Bu tarifi 15-16 yaşlarındayken gazeteden kesmiştim çalışan kadının mutfağı diye bir başlıktan. Bugün 43 yaşında çalışan bir bayan olduğum için pratik tarifler her zaman favorim oluyor. Ama su böreği diye evdekileri kandıramam onlar benim klasik su böreğimi daha çok seviyorlar :rolleyes:

aleydi 06-11-2015 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar (Mesaj 1418589)
Makarnayı bir de düdüklü tencerede haşlamanızı tavsiye ederim. Üç dakika yeterli oluyor. İşden eve gelip hemen bi makarna yapayım dediğinizde her zaman olduğu gibi düdüklü tencere kurtarıcı oluyor.

Hazır beşamel soslar var çok pratik. Tadları da güzel sevgili EAkpınar. Kettle da bile makarna yapanlar var:). Pratiklik açısından notlarıma bakıyım. Bir kaç tarif önerebilirim.

Kesinlikle beğeneceksiniz fırın makarnayı, denemenizi tavsiye ederim. Beğeni için ayrıca teşekkür ederim.Sevgiler


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025