![]() |
Emekli olduğumdan beri fırın makarna yemiyorum, şimdi bir de canım çekti kiiii... Tarifler için teşekkürler yapmaya çalışayım bakayım inşallah!..
|
Gitti benim afrika menekşesesi dersim. Ne işim varsa yemek bölümlerinde:D
Arkadaşlar iyi ki varsınız diyeceğim. Acunun yarışmacıları gibi olacağız:) Ah ah mesafeler, gönüllerde olmasında, iyi ki varsınız:). |
Alıntı:
şaka bir tarafa ev eriştemiz biraz tuzlu olmuş mecburen bol suda pişiyor ve bol sudan geçiriliyor. ilk süzülen suyu da yayla çorbası suyu oluyor... ben yaptım oldu... :D |
:) Sanki yarın yazılı var, sonra da çalışırsın. Tarif için de teşekkürler. Yemek bölümlerini de aksatma lütfen sevgili aleydi'm.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
yazılanları okudukça da gülmekten katılıyorum.:D iyi ki varsınız. Hepinize sonsuz teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
buraya eklersem burayı da alt üst eder onun için biraz sakinlesin eklerim. |
Alıntı:
Tamam sen de, oku çalış, öğren... :) Ben sana da sorarım vakti zamanı gelince... Teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız, iyi ki buradayım... Çok şükür... |
Herkesin ellerine sağlık, bol resimli tarifler için teşekkürler.. Mutfak masa başındaki sohbet gibi olmuş :)
Herkesten yeni tarif ve fikirler bekliyoruz.. |
Bu arada ben fırın makarnayı yazın patlıcan, biber, kabak gibi sebzeleri zeytinyağla hafifçe fırınlayıp bol fesleğen, reyhan ve domates ile yapıyorum. Üzerine de dil veya çeçil peyniri ile.
Makarnayı üzerinde belirtilen süreden 2-3 dakika az ve epey diri kalacak şekilde haşlıyorum, max. 10 dakika gibi. Sonrasında fırında sos ile de pişeceğinden hamur olmasını istemiyorum. Sosuna yumurta, un, ekstra yağ vb koymadığımdan olabildiğince hafif bir makarna oluyor. |
Alıntı:
Ne, nerede, ne zaman, nasıl yeterli. Gerisi teferruattır:). Sn Malina' fırça yememek için çalışıyorum dermişim:) Sevgili NOMAD'IN dediği gibi kahveye mi taşısak sohbeti:). |
Alıntı:
Yalnız belirteyim herhangi bir hamurlaşma yok:). Çok fazla pişirmiyorum fırında. Zaten bütün malzemeler pişmiş durumda. 200 derece de üstü altı kızarana kadar. |
2 Eklenti(ler)
Yemek işi şakaya gelmez:D
Sağdakinin pişme süresi daha az gösterilmiş,muhtemelen fırın için kullanıldığı göz önüne alınarak. (Bazen spagettiyi bile 15 dakikadan fazla tutuyorum). O kadar kolay pişmiyor:). Eklenti 584107 Dünden kalan fırın makarnanın parçalanmış hali. Hala diriler. Herhangi bir hamurlaşma yok:). Sadece peynirler yapışmış:). Eklenti 584108 |
Ellerinize sağlık sayın aleydi. Sayın Ozlem A sebzeli fırın makarna yı da daha önce hiç duymadım ve tatmadım ama emin olun ki denemeden durmayacağım. Haddim olmadan ben de kendi usulümü paylaşmak istedim. Ben beşamel sosu sevmeme rağmen yapmaya çok üşeniyorum ve bu yüzden pek çok yemeği yapmaktan da vazgeçiyorum. Fırın makarna için tercih ettiğim makarna fiyonk, yalnız diri bırakmak yerine biraz daha haşlıyorum, içine beşamel koymayacağımdan hamurlaşma olmuyor.Derince bir kabın içinde 2 yumurta, bir kase yoğurt, yarın kalıp beyaz peynir, yarım bardak kaşar, maydanoz, yarım bardak da sıvıyağ koyup güzelce karıştırıyorum. Haşlanmış bir paket makarnayı da ekleyip tekrardan iyice karıştırıyorum. Tepsiyi yağlayığ döküyorum ve 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyorum. Çıkarırken de üzerine kaşar ilave ediyorum. Yanında da ev yapımı vişne suyu ile çok güzel gidiyor. denemek isteyenlere afiyet olsun. Bu arada sayın sinbaş ın makarna suyuna yayla çorbası tarifinide destekliyorum.
|
Makarnayı bir de düdüklü tencerede haşlamanızı tavsiye ederim. Üç dakika yeterli oluyor. İşden eve gelip hemen bi makarna yapayım dediğinizde her zaman olduğu gibi düdüklü tencere kurtarıcı oluyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kesinlikle beğeneceksiniz fırın makarnayı, denemenizi tavsiye ederim. Beğeni için ayrıca teşekkür ederim.Sevgiler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025