agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2008, 10:51   #1
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Pilavseverlere günaydınlar! Biraz önce Sn Eylems'in sağolsun telefonlarını verdiği Sadık beyi arayıp pirinç siparişimi verdim. Ama bunun yanısıra ahbap olduk Sadık by.le. O kadar tatlı bir konuşması var ki, keşke size şivesini de taklit ederek yazabilsem Bu arada Sadık usta bazı püf noktaları söyledi pirinçle ilgili, ben de sizinle paylaşayım dedim.

Öncelikle pirincin sıcak değil ılık suda, 2 saat kadar ıslatılması gerektiğini; kavurma usülü yapanlar için, pirincin çok az yağda ve yağı çok kızdırmadan, biraz ılıkken kavrulması gerektiğini, aksi halde pirincin kendini bozacağını söyledi.

2. söylediği ise, pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakmadan, (kendi tabiriyle söylüyorum) İskender Kebap.ın üzerine gezdirilen tereyağı gibi, pilavın üzerine tereyağı gezdirin,5 dakika kadar da demlendirin dedi.

Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 11:01   #2
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...[/QUOTE]

Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 12:11   #3
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz.
Haklısın Eylems, tuzu da söyledi ve ben unuttum, pardon

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025