Konu: Pilav
View Single Post
Eski 13-11-2008, 09:51   #145
ebrub
Ağaç Dostu

ebrub's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Pilavseverlere günaydınlar! Biraz önce Sn Eylems'in sağolsun telefonlarını verdiği Sadık beyi arayıp pirinç siparişimi verdim. Ama bunun yanısıra ahbap olduk Sadık by.le. O kadar tatlı bir konuşması var ki, keşke size şivesini de taklit ederek yazabilsem Bu arada Sadık usta bazı püf noktaları söyledi pirinçle ilgili, ben de sizinle paylaşayım dedim.

Öncelikle pirincin sıcak değil ılık suda, 2 saat kadar ıslatılması gerektiğini; kavurma usülü yapanlar için, pirincin çok az yağda ve yağı çok kızdırmadan, biraz ılıkken kavrulması gerektiğini, aksi halde pirincin kendini bozacağını söyledi.

2. söylediği ise, pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakmadan, (kendi tabiriyle söylüyorum) İskender Kebap.ın üzerine gezdirilen tereyağı gibi, pilavın üzerine tereyağı gezdirin,5 dakika kadar da demlendirin dedi.

Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön