agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2008, 22:33   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanx Mesajı Göster
Sarıkılçık pirincinden bu akşam bir pilav daha yaptım.
Bulgularım şöyle;
Pirinç nişastası çok yoğun. Ilık su ile birkaç defa yıkamak gerekiyor. Tek yıkama kafi gelmiyor.
Pirinç pişerken çok su istiyor. 1'e 1,5 su bile az geliyor. 1'e 1,75 gibi öneririm.
Pirinç kendi çok ufak ama çok su çektiğinden piştiğinde baldo pirinç pilavı görüntüsünde oluyor.
Peki derecelendirmek istesek, lezzet yönünden, 10 üzerinden kaç aldı sizden sevgili Ormanx?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 23:30   #2
Ağaç Dostu
 
ormanx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Çerkezköy/Tekirdağ
Mesajlar: 395
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı Mesajı Göster
Peki derecelendirmek istesek, lezzet yönünden, 10 üzerinden kaç aldı sizden sevgili Ormanx?
10 üzerinden 9 veririm. 1 puanı boyutundan kestim. Lezzet güzel. Ama aman ha nişastasını yeteri kadar alın ve pişirmeye öyle başlayın derim.

ormanx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025