agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2008, 23:49   #1
Ağaç Dostu
 
serder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 227
Galeri: 3
Makarna Tarifleri

İsmi varmı bilmiyorum. Oyüzden mantar soteli tavuk ve kaşarlı makarna diyeceğim )

Malzemeler
1 adet orta boy soğan
2-3 tane sivri biber
1 tane kırmızı biber
3 diş sarımsak
300 gr Tavuk (Beyaz eti)
300 gr Mantar (Kültür mantarı)
3 diş sarımsağı bıçağınızla ezin ve tavaya atın kızardıktan sonra alın. irice doğradığınız soğanları ve biberleri atın. pişmeye başladıklarında önce tavuğu (Tavukları bir santim eninde 2,5 - 3 cm uzunluğunda keserseniz güzel görünüyor) ekleyin tavuklar pişmek üzereyken mantarları ekleyin. Dilediğiniz baharatları ekleyin. Bu arada makarnanızı haşlayın. Bir taraftada kaşarları ince ince rendeleyin. Makarnanız ve soteniz piştiğinde (aynı ana denk gelmesine dikkat edin) geniş servis tabağınıza sırasıyla makarna, kaşar rendesi, sote koyun. Üstüne ince bir tabaka makarna ve kaşar ekleyip servis edin. Süslemek için taze soğaını ince ve uzun kesip kullanabilirsiniz.

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 08:13   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-07-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 4
Yaz icin hafif bir makarna sosu

-2 dis sarimsak
-yaklasik 200gr cherry domates
-bir demet Roka
-Zeytinyag

Tavada Zeytinyag ile sarimsaga koyuyorsunuz. Cherry domatesleri ikiyi bölüp icine koyuyorsunuz. Sonrada roka yi koyup birazcik su, karabiber ve tuz koyup soteliyip. Sicak makarnanin üzerine koyun.

a320p Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 08:26   #3
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Ton balıklı-kaparili makarna

Zeytinyağında 1-2 diş minik doğranmış sarımsağı soteleyin, ton balığının yağını süzüp katın. Çok az pişirelim. Sonra kaparileri de ekleyip makarnayla karıştıralım.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 12:27   #4
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Makarnayı tamamen ölecek kadar haşlamayın, çok değil ama hafif diri kalsın. Diri dediysem öyle kıtır kıtır dişine gelmeyecek. Makarnayı haşlayınca soğuk suyla yıkamayın. Süzdüğünüz sudan kıvama göre bir iki kepçe hazırladığınız sosa ekleyin. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Bu arada sıvı yağa doğradığınız sarımsakları ekleyince soteleme süresi çok kısa olsun, sarımsaklar yanmasın. Yoksa sarımsak koymanızın hiç bir anlamı kalmaz, aroması kaybolur. Bir püf noktası da burada var, sıvı yağa sarımsakları ekleyip 5-10 saniye döndürürken ceviz büyüklüğü kadar da tereyağı eklerseniz dayanılmaz bir kokuyla karşılaşacaksınız.


Düzenleyen limon : 16-07-2008 saat 17:45
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 14:30   #5
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Arkadaşlar aşağıda tarifini aktaracağım fesleğenli makarna'yı sitemizin sevgili Güler hanımından öğrendim ben denedim çok nefis.

Herhangi bir fiyonk makarnayı biraz tuz eklenmiş bol suda haşlayın. Başka bir tencerede az sıvı yağ içinde 1-2 baş küp küp doğranmış soğanı öldürün. İçine 10-15 tane ince ince kıyılmış sivri biber ile 6-7 adet ince kıyılmış sarmısak, tuz ve bir tutam karabiber ilave ediniz. Bir iki çevirdikten sonra yine küp küp doğranmış 2 domatesi ekleyip, onları da hafifçe çevirek öldürünüz. Taze iri yapraklı fesleyenlerden bir avuç kadarını da ince kıyarak ekleyin, hemen ardından bir küçük kutu miss kremayı karışıma ilave ediniz ve bir iki çevirerek ateşi söndürünüz. Haşlanan makarnaları süzüp, tencereye 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyup süzülen makarnaları kavurunuz. (2-3 dakika kadar.) Makarnaları bir payrex kaba serip, üzerine fesleyenli sosu her tarafa gelecek şekilde yayınız. Üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri serpip ve fırına sürünüz.Peynir eriyip, hafifçe kızarınca çıkartıp, servis yapınız. Afiyet olsun.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 16:34   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Başlık aslında Makarna Sosları olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Ama anlayan anlar nasıl olsa, bu açıdan pek de önemi yok...

Buket hanım, Güler hanımın fesleğenli makarnasını anlatınca aklıma -yalan yanlış da olsa- İtalyanların Pesto Soslu makarnası geldi.

Peslo muydu yoksa?
Yok yok, resmen adı Pesto'ydu canım...

Neden pesto? Çünkü Pesto peslodan daha çok İtalyancaya yakın duruyor:
Her neyse...

Ben bu reçetenin tarifini eski bir yemek kitabında rastlamıştım. Ama şu anda -şimdilik- o eski kitap benden hayli uzaklarda...

Aklımda yarım yamalak kalanlardan elbette İtalyanlar sorumlu değildir; önce bunu belirteyim.

Avrupalılar bize -aşağılamak için söylüyor olsalar da hiç umurum değil- hamurcu dedikleri gibi İtalyanlara da makarnacı derler; bilirsiniz. Hadi diyelim biz de Almanlara patatesci, Fransızlara şarapçı, Yunanlılara lakerdacı falan demiş olalım. İyi de bunları söylemek neden aşağılamak olsun ki? Ama Avrupalı aklı işte... Akılları sıra bizden ve İtalyanlardan böylelikle alaycı bir dille söz ettiklerini sanıyorlar.

Neyse biz boş verelim bunlara da gelelim pesto sosuna...
Bu oldukça iddialı tarifimizde eksik gedik bulan olursa el atsın... Ama, aşağıda anlatacaklarımın pesto sosuyla uzaktan yakından bir ilgisi yok, uydurmuşsun denilirse de gam değil. Çünkü nefaseti konusunda peşin peşin güvence veriyorum...

Malzemeler:
1/2 paket makarna -Her türü olabilir. Hâttâ çubuk olanı tercihtir denilebilir- Ama düdük olanı hem beni gülümsetir, hem de çatalımın uçlarına geçmeleri hoşuma gider. Çocukluğunda (özellikle kızlar) parmağına geçirenleri bile görülmüştür...-

1 avuç fesleğen
yarım su bardağı çam fıstığı
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı (sızma demek adet olmuş. Kim bulmuş ki?...)
1/2 su bardağı eski kaşar
1/2 su bardağı sert ezine peyniri

Geniş bi havanda önce sarımsağı az bir tuzla dövün, Sonra üzerine fıstıkları ve fesleğenleri azar azar koyarak dövün. Daha doğrusu havanın tokmağıyla güzelce ezin... Şöyle macun haline gelsin. Sonra bu karışımı bir kaba alın. Peynirleri karıştırın. Sonra da bu karışımın içine içine çaktırmadan zeytin yağını azar azar eklerken bir yandan da karıştırın...
İşte sos hazır....

Ha, ben öyle havanla mavanla uğraşamam derseniz. Yukarıdaki işlem sırasına göre robotta çekiverin gitsin...

Oldu mu acaba? Ne dersiniz?..

Valla ben Ören'deyim şu anda... Fısık da bol, fesleğen de...

Fesleğen ve fıstık bulamayana önerim ise şu:
Fesleğen yerine maydanoz, fıstık yerine ceviz ya da badem kullansanız da olur... Unutmayın makarna ve hamur işi demek biraz da hayalgücü demektir... Bakmayın siz Avrupalılara?.. Doğu olmasaydı ne baharattan, ne kokulardan, ne tatlardan ne de hayal gücünden haberleri olacaktı...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 16:54   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Başlık aslında Makarna Sosları olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Ama anlayan anlar nasıl olsa, bu açıdan pek de önemi yok...
Tam da zamanı, sebze bahçesinden bol miktarda topladığım fesleğenleri sos yaptım. İstanbul'da (hele bu seneki nemde) kurutmak imkansız. Genleşme boşluğu bırakarak minik cam kavanozlara doldurdum, buzlukta uzun süre işimi görecek.

Makarnayı çok severim, en çok da fesleğeni yakıştırırım.

Ozlem A beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 16:58   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Pestare yani ezmek fiilinden türemiş pesto. Anavatanı italya genova. Hatta pesto'nun atası pesto alla genovese adı ile bilinir.
İtalyadan Türkiyeye gelene kadar ufak değişimlere uğrasa da (ezine peyniri=mozzarella, eski kaşar = parmesan ) Hassoman'ın tarifi doğru bir tariftir.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 17:13   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili kaju,
Teşekkürler, noksanlıklar işte böyle nezaket ve zerafetle giderilir...
Paylaşım işte budur

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 17:58   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Sayın Hassoman teşekkür ederim.
hep italyan makarnası mı yiyeceğiz.
Ben sizlere çin makarnası tarifi verim.

Makarnamızın adı Tavuklu Biberli Noodle.

Bir paket egg noodle kaynamış tuzlu suda 7 dakika haşlayın ve süzün.

Wok tavaya (büyükçe bir tava veya bir tencere de olur) biraz sıvı yağ koyup,
küp küp kesilmiş tavuk gögsünü ekleyin. tavukların rengi beyazlaşana kadar tavada pişirin.

1 tane orta boy piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. kısa bir süre tavukla karıştırın.

Ardından 2 adet çekirdeklerini çıkardığınız, ince ve uzun doğradığınız kırmızı biberi ekleyin.
yine şöyle bir karıştırın. (arzuya göre yeşil dolmalık biber veya kırmızı dolmalık biberde olur.)

15 tane dilimlenmiş mantarı ve 1 diş sarımsağı ekleyip kavurun.
1 kahve fincanı soya sosunu, 1 tatlı kaşığı balı, 1 çay kaşığı kırmızı biberi karıştırıp tavaya ekleyin. 2 dk daha pişirin.
en son süzülen makarnaları tavaya ekleyip iyice karıştırın.
sıcak servis yapın.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 08:49   #11
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Tatar dediğimiz (gerçekten Tatarlar mı icad etmiştir acaba?) sarmısaklı yoğurtlu makarna favorimdir.Üzerine de tereyağında kızdırılmış pul biberle nefistir.

Ancak son günlerde mantarlıya da takılmış durumdayım.

Bir kase mantarı tavada harlı ateşte zeytinyağıyla soteliyorum,bir baş soğanı incecik kıyıp ilave ediyorum.

Evde varsa bir paket krema kalmamışsa biraz süt ilave ediyorum.

Onlar pişerken biraz karabiber, tuz ve azıcık rokfor ekliyorum.Olmazsa da olur.
Haşlanmış makarnayla harmanlıyorum, afiyetle yiyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 12:43   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Tatar dediğimiz (gerçekten Tatarlar mı icad etmiştir acaba?) sarmısaklı yoğurtlu makarna favorimdir.Üzerine de tereyağında kızdırılmış pul biberle nefistir..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Bodrum yerlilerinin baş yemeklerinden olan " lokum pilavını" da denemelisiniz. Adı yanıltmasın pilav ile alakası yok. Evde açılan hamur ile anında yapılan bir makarnadır. Kıyma, soğan, bol tereyağ ve elle açılmış hamurdan kesilmiş küçük kare hamurların hep birlikte pişirilmesi ile yapılır ve sadece onu yersiniz.
Sakın siz Tatar Mantısı'ndan söz etmiş olmasayısınız..
Un, yumurta, su ve tuz ile bir hamur tutturulur. Yufka gibi ama kalınca açılır. Küçük karelere bölünür. Soğan, kıyma, karabiber ve tuzdan iç hazırlanmış olan içten bu karelerin içine konur, bohça gibi dört köşesinden kapatılır. Bazıları huni gibi yaparak ağzını kapatır. kaynayan suya atılır. Makarna gibi haşlandıktan sonra kevgirle alınır üzerine sarımsakloı yoğurt ve üzerine elbette kızdırılmış pulbiberli ve hafif salçalı tereyağı gezdirilir. Arzu edilirse çekirdeği alınmış domates ve maydanoz ince ince kıyılır üzerine serpiştirilir...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 11:32   #13
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Ellerinize sağlık ne güzel tarifler vermişsiniz. Bende sizlere şöyle bir öneride bulunabilirim. Çok güzel bir makarna yaptık ve afiyetle yedik ancak tencerenin dibinde azıcık kaldı diyelim, bu da ertesi güne kalmaz-kalsada güzel olmaz-atılsa da yazık olur diye düşünürüz. İşte kalanı beşamel sosla karıştırıp minik bir borcama **** fırın kabına boşaltıp, derin dondurucunuzda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere bekletebilirsiniz.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 11:26   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın berduray,
Bulunduğunuz kasabanın ( Bodrum) yerlilerinin baş yemeklerinden olan " lokum pilavını" da denemelisiniz. Adı yanıltmasın pilav ile alakası yok. Evde açılan hamur ile anında yapılan bir makarnadır. Kıyma, soğan, bol tereyağ ve elle açılmış hamurdan kesilmiş küçük kare hamurların hep birlikte pişirilmesi ile yapılır ve sadece onu yersiniz. Ben evde lokum pilavı yapılınca çatlamak tehlikesi atlatmışımdır hep. Ama sizin tatarı da merak etmedim değil. Lokum pilavından aşağı değil gibi görünüyor.
Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 17-07-2008 saat 11:28 Neden: hatalar
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 16:46   #15
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Evet burada lokum pilavıdüğün, mevlüt derken sık sık yeme imkanımız oluyor.

Bizim tatar dediğimizin özel bir hamuru yok, hazır makarnayla yapılabiliyor, ev hamuru olursa ne ala...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 16:58   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın hassoman,
Lokum pilavının mantı ile ( hamur işi olmasının dışında) benzerliği yok demek mümkün. En büyük fark da lokum pilavında yoğurtdun yer almaması. Ona kıymalı ev makarnası demek en doğru tarif olur. Ama çok güzel bir yemek. Ayrıca yanına başka bir şey istemez (içecek haricinde). Tek onunla doyar kalkar aile sofradan.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 19:33   #17
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
Makarnayı kücükken ketçap döküp yerdik. Her nasıl olduysa yıllar icinde ketcaplar mı degisti, biz mi degistik bilmiyorum bırakın ketcabı hazır sos bile kullanamaz hale geldik. Hadi diyelim sorun yurt içindeki üreticilerdeydi, yurt dısından aldıklarımız bile italyan dahil tatsiz tuzsuz bir hal almış...

Ben kendi sosunu yapanlardanım. domatesleri üsenmeden rendeliyorum, sonra icine bir kaşık knorr çesni atıyorum. Ondan sonra ufak çay kaşıgı taco baharatı atıyorum sonra da sarımsak sos döküyorum. yag olarak da grape seed oil kullanıyorum üzüm çekirdeği yagı. Garip birşey oluyor gibi gözüksede mevcutlardan daha lezzetli oluyor

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2008, 16:42   #18
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Fesleğenli Penne

Malzemeler:

-1 paket Penne makarna
-2 adet çarliston biber
-2 adet domates
-1 küçük boy Pınar Krem Peynir (en iyi bu markadan sonuç alınıyor, yağlı ve tuzlu bir peynir olmasından ötürü)
-1 paket krema
-1 yemek kaşığı fesleğen
-tuz

Makarnayı tuz ve 1 kaşık sıvıyağ katılmış olan kaynamış suda haşlayın, yumuşayınca süzün.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağda ince uzun (Jülyen) doğradığınız biberleri kısık ateşte kavurun.Domatesleri küp küp doğrayın ve biberler yumuşadıktan sonra üzerlerine ilave edin.Domatesler suyunu çekince krem peynirin tamamını dökün ve karıştırarak peynirin erimesini sağlayın.Peynir eridikten sonra kremayı ilave edin, bir taşım kaynayınca ocağı söndürün.Son olarak fesleğeni ve tuzunu katın.

Bu tarifi ben penne(yani verev kesilmiş düdük makarna!)ile değil spagetti (çubuk makarna) ile yapıyorum nefis oluyor. Hiçbirşey yapmıyorsanız domates rendesi+sarmısak+fesleğen+zeytinyağı dörtlüsüne teslim edin makarnayı.Bu da nefis olur. Bi de İstiklal de Kagi de nefis yapıyorlar,içine ne koyulduğu menüde var tarif çalmak serbest

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 13:10   #19
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
ÇİKOLATA VE FINDIKLI FİYONKLAR
250 g Fiyonk Makarna veya arzu ettiğiniz başka bir çeşidi
30 g kabuğu soyulmuş badem
30 g fındık
30 g tereyağı
60 g iri parçalar halinde sade (siyah) çikolata
30 g esmer şeker



Fındıkları orta ateşte ızgara tavasına koyun. Sık sık karıştırarak, altın sarısı-kahverengi oluncaya kadar kavurun. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayın.
Büyük bir tavaya tuzlu su koyarak kaynatın, fiyonk makarnaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarnaları süzün ve ısıtılmış bir servis tabağına koyun. Yağda karıştırın. Fındıkları, çikolata ve esmer şekeri ekleyin. Karıştırın. Hemen servis yapın. 4 porsiyon

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 15:48   #20
Ağaç Dostu
 
ilker_eroglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2007
Şehir: İstanbul-Hadımköy
Mesajlar: 1,284
Galeri: 4
Sn Oğuzhan,

Bu bir insana yapılabilecek en büyük işkence ) çikolata ve makarna harika bir ikili ben şimdi bu tarfi okuyup iftar için nasıl üç saat yirmi beş dakika bekliyecegim.

Evime gider gitmez deneyecegim tarifi tesekkürler tüm tarfiler için.

İlker

ilker_eroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 17:02   #21
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Çok güzel deneyin.Ben çikolata hastasıyım.Makarna da severim.İkisi bir olunca harika

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 17:48   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 184
Çikolatalı ilk defa duydum, incirli, fındıklı duymuştum ama Denemek lazım.

darkfriairs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2008, 11:58   #23
Ağaç Dostu
 
günsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
Bu lezzetli makarnaların altına bende bizim Burdurumuzun cevizli makarnasını eklemeden edemedim umarım severek yersiniz

Daha çok ev makarnasından yapıyoruz, kış hazırlıklarımızın arasında makarnada keseriz, çorbalığı tatarı ayrı.

Malzemeler

-1 paket Makarna(ev makarnası olursa daha güzel olur)
-1 su bardağı hafif iri dövülmüş ceviz
-1 subardağı rendelenmiş peynir
-doğranmış maydonoz
-tereyağı

Yapılışı

Makarnamızı haşladıktan sonra malzemelerimizi karıştırıp tereyağımızı ocakta kızdırdıktan sonra hazır bulunduruyoruz, borcamımızın tabanına karışımımızdan serpiyoruz üzerine biraz makarna koyuyoruz üzerine tekrar cevizli karışım ve tereyağı gezdiriyoruz bu şekilde toplam üç kat yapıyoruz.Yani en alt orta ve en son üstünü süslüyoruz.

afiyet olsun

Ayrıca biz peynirimizi evde salamura yaptığımız için sert oluyor, sert peynir tercih ederseniz malzemeyi karıştırırken çamurlaşma olmaz

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2008, 20:59   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 394
Sayın Oğuzhan, vermiş oldugunuz sos tarifini uyguladım ama bizim Türk damak tadımız o kadar zevkli değil.Biz alışmışız ketcap, mayonezli makarnalara yani makarnayı dökmek zorunda kaldık.Çok özür dilerim ama, bizim 2 köpeğimiz var onun önüne koydum ama onlarda burun kıvırdılar

sevgiler...

Kemal Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 01:22   #25
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Annemin müthiş sucuklu peynirli makarnası...Sucuklar tavadaki yağda, az kavrulan salçaya eklenir. Üzerine bolca minik dogranmış domates konularak, orta ateşte domatesler yogun bir sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Sosa agız tadınızca tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta kalın spagetti haşlanır ve süzülür. Sucuklu sos spagettiye dökülür. Üzerine bolca kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz konarak karıştırılır. Afiyet olsun...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 02:41   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Sayın ebrub,
vallaha ağzının tadını biliyorsun, evde denedik, gerçekten güzel, aslında güzel değil, bir harika.
Başka yemek tarifleri varsa yazın, deneyelim,annenizin eline sizin midenize sağlık,
bizede afiyet olsun
yeni tarifleri bekliyoruz. Iyi geceler

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 14:29   #27
Yeni Üye
 
pixelturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2005
Şehir: Izmir
Mesajlar: 17
Galeri: 12
Reyhanlı makarna..

pencemizin önündeki reyhandan ne yapabiliriz diye internette arama yaparken karşılaştığımız bir tarifdi.. Fesleğenimiz olmadığı için denemedim ama fesleğende aynı şekilde yapılabilir sanırım.. olanlar deneyip haberdar ederse seviniriz

Reyhan yapraklarını toplayıp tozunu atması için biraz suda beklettikten sonra eliniz ile (bıçağın tadı etkilediği söyleniyor) ufak parçalar halinde bir havana toplayın.. biraz tuz ve 2 diş sarmısak ile uzunca bir süre dövün..

rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine zeytinyağı, dövdüğünüz yaprak sarımsak karışımını ve makarnanın henüz kaynamakta olan suyundan biraz ilave ederek peynir eriyene kadar karıştırın. makarnayı süzdükten sonra sosu üzerine dökün ve bir süre karıştırın..

sıcak makarna suyu ile karıştırırken çıkacak güzel kokuya dikkat edin derim..

afiyet olsun

pixelturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025