![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Tatar dediğimiz (gerçekten Tatarlar mı icad etmiştir acaba?) sarmısaklı yoğurtlu makarna favorimdir.Üzerine de tereyağında kızdırılmış pul biberle nefistir. Ancak son günlerde mantarlıya da takılmış durumdayım. Bir kase mantarı tavada harlı ateşte zeytinyağıyla soteliyorum,bir baş soğanı incecik kıyıp ilave ediyorum. Evde varsa bir paket krema kalmamışsa biraz süt ilave ediyorum. Onlar pişerken biraz karabiber, tuz ve azıcık rokfor ekliyorum.Olmazsa da olur. Haşlanmış makarnayla harmanlıyorum, afiyetle yiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Un, yumurta, su ve tuz ile bir hamur tutturulur. Yufka gibi ama kalınca açılır. Küçük karelere bölünür. Soğan, kıyma, karabiber ve tuzdan iç hazırlanmış olan içten bu karelerin içine konur, bohça gibi dört köşesinden kapatılır. Bazıları huni gibi yaparak ağzını kapatır. kaynayan suya atılır. Makarna gibi haşlandıktan sonra kevgirle alınır üzerine sarımsakloı yoğurt ve üzerine elbette kızdırılmış pulbiberli ve hafif salçalı tereyağı gezdirilir. Arzu edilirse çekirdeği alınmış domates ve maydanoz ince ince kıyılır üzerine serpiştirilir... |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ellerinize sağlık ne güzel tarifler vermişsiniz. Bende sizlere şöyle bir öneride bulunabilirim. Çok güzel bir makarna yaptık ve afiyetle yedik ancak tencerenin dibinde azıcık kaldı diyelim, bu da ertesi güne kalmaz-kalsada güzel olmaz-atılsa da yazık olur diye düşünürüz. İşte kalanı beşamel sosla karıştırıp minik bir borcama **** fırın kabına boşaltıp, derin dondurucunuzda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere bekletebilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
|
|