![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Gambilya (sarı mercimek) favası
GAMBİLYA FAVASI Gambilya Bodrum yarımadasında çok bulunur , çorba ve fava yapımında kullanılıyor ve favasının baklaya göre oldukça hafif, pişme süresi kısa olduğu için daha da pratik diyebilirim. Malzemeler: • 250 gram gambilya (sarı mercimek) • 1 adet kuru soğan • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet kesme şekeri • tuz Yapılışı: • Gambilyayı nişastası gidene kadar soğuk suda iyice yıkayın ve süzün. • Gambilya yı tencereye alın ve üzerine yaklaşık 2- 2,5 su bardağı soğuk ilave edin. • Üzerine soğanı piyazlık doğrayın, tuz, şeker ve zeytinyağını katın ve kısık ateşte kaynatın. Üzerini kapatmayın ve ara ara karıştırarak pişirin. • Yoğun bir kıvam kazanana kadar ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra bir borcama **** yayvan bir kaba alıp soğutun Üzerine dilerseniz dereotu kıyarak **** yağda hafif yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz ![]() Dilerseniz doğradığınız soğanı önceden pembeleşene dek kavurabilip sonrasında Gamöbilya ile de haşlayabilirsiniz .Sonrasında pütürsüz olmasını isterseniz önce blendirla zip sonrasında soğutmaya alabilirsiniz ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|