![]() |
Gambilya (sarı mercimek) favası
GAMBİLYA FAVASI
Gambilya Bodrum yarımadasında çok bulunur , çorba ve fava yapımında kullanılıyor ve favasının baklaya göre oldukça hafif, pişme süresi kısa olduğu için daha da pratik diyebilirim. Malzemeler: • 250 gram gambilya (sarı mercimek) • 1 adet kuru soğan • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet kesme şekeri • tuz Yapılışı: • Gambilyayı nişastası gidene kadar soğuk suda iyice yıkayın ve süzün. • Gambilya yı tencereye alın ve üzerine yaklaşık 2- 2,5 su bardağı soğuk ilave edin. • Üzerine soğanı piyazlık doğrayın, tuz, şeker ve zeytinyağını katın ve kısık ateşte kaynatın. Üzerini kapatmayın ve ara ara karıştırarak pişirin. • Yoğun bir kıvam kazanana kadar ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra bir borcama **** yayvan bir kaba alıp soğutun Üzerine dilerseniz dereotu kıyarak **** yağda hafif yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz :) Dilerseniz doğradığınız soğanı önceden pembeleşene dek kavurabilip sonrasında Gamöbilya ile de haşlayabilirsiniz .Sonrasında pütürsüz olmasını isterseniz önce blendirla zip sonrasında soğutmaya alabilirsiniz :) Afiyet olsun |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025