agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Gambilya (sarı mercimek) favası (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/41818.htm)

Mahmut Leventoğlu 07-01-2018 19:10

Gambilya (sarı mercimek) favası
 
GAMBİLYA FAVASI

Gambilya Bodrum yarımadasında çok bulunur , çorba ve fava yapımında kullanılıyor ve favasının baklaya göre oldukça hafif, pişme süresi kısa olduğu için daha da pratik diyebilirim.


Malzemeler:
• 250 gram gambilya (sarı mercimek)
• 1 adet kuru soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kesme şekeri
• tuz

Yapılışı:
• Gambilyayı nişastası gidene kadar soğuk suda iyice yıkayın ve süzün.
• Gambilya yı tencereye alın ve üzerine yaklaşık 2- 2,5 su bardağı soğuk ilave edin.
• Üzerine soğanı piyazlık doğrayın, tuz, şeker ve zeytinyağını katın ve kısık ateşte kaynatın. Üzerini kapatmayın ve ara ara karıştırarak pişirin.
• Yoğun bir kıvam kazanana kadar ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sonra bir borcama **** yayvan bir kaba alıp soğutun Üzerine dilerseniz dereotu kıyarak **** yağda hafif yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz :)

Dilerseniz doğradığınız soğanı önceden pembeleşene dek kavurabilip sonrasında Gamöbilya ile de haşlayabilirsiniz .Sonrasında pütürsüz olmasını isterseniz önce blendirla zip sonrasında soğutmaya alabilirsiniz :)

Afiyet olsun


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025