![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Gök kuşağı makarna
Bunu çocuklarınıza-torunlarınıza yapın çok hoşlarına gidecektir. Dün malina'ya gittiğimde ondan üç renk gıda boyası almıştım. Makarnanızı haşlayıp süzün, soğuk sudan geçirmeyin. Bir kısmını çukur bir kase içine alarak çatalın ucu ile çok az miktarda batırdığınız gıda boyasını kase içindeki makarnaya karıştırın... iyice döndüre döndüre karıştırın. Aynı şeyi değişik renklerle yapın. Bütün bunları makarna için erittiğiniz tereyağ veya zeytinyağı bulunan tencereye alarak, karıştırıp servis yapın. Ben haşladığım makarnayı dörde bölüp renk renk yaptım. Sarı var, kırmızı var yeşil ve mavi de var. ![]() Düzenleyen Güler : 06-01-2017 saat 09:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Hangi mevye sebze renk veriyordu hatirlayamadim ancak bir sure bekletince pancarin vs rengi geciyordu bunu hatirliyorum. Hatta Facebook'ta dogal paskalya boyamasi diye paylasilmisti, youtube dan da bulunur herhalde ![]() ![]() Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine sağlık sevgili Güler, istisnansız her çocuk makarnaya bayılır hele böyle rengarenk olanına, kuzucuğuma gelince ben de yapayım. Mardin'de olduğum yıllarda çocuklarımın doğum günü pastalarını kendim hazırlardım, o yıllarda gıda boyası falan bulmak mümkün değil oralarda, pastalarını portakal kabuğunu rendeleyip suyunu sıkarak renklendirir süslerdim. Kremaya sinen portakal kokusu hem çok güzel bir görüntü hem de harika bir hafiflik verirdi. İşte böyle, gıda boyası denince aklıma geliverdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
Sn.charlaux, ıspanak, ısırgan, kök zerdeçal, pancar hepsi doğal olarak renk verirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|