View Single Post
Eski 08-04-2017, 19:02   #6
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Ellerine sağlık sevgili Güler, istisnansız her çocuk makarnaya bayılır hele böyle rengarenk olanına, kuzucuğuma gelince ben de yapayım.

Mardin'de olduğum yıllarda çocuklarımın doğum günü pastalarını kendim hazırlardım, o yıllarda gıda boyası falan bulmak mümkün değil oralarda, pastalarını portakal kabuğunu rendeleyip suyunu sıkarak renklendirir süslerdim.
Kremaya sinen portakal kokusu hem çok güzel bir görüntü hem de harika bir hafiflik verirdi.
İşte böyle, gıda boyası denince aklıma geliverdi
Benim annem de bizim pastalarımızı ve dondurmalarımızı yapardı (öğretmendir kendisi herşeyin doğalını sever) onun da böyle buluşları vardır.. zaten babam da kolalı ve gazlı içecekleri, hazır çorba vs eve sokmazdı..

Sn.charlaux, ıspanak, ısırgan, kök zerdeçal, pancar hepsi doğal olarak renk verirler.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön