![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Yeşil mercimekli bulgur pilavı
1 su bardağı mercimek 1su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan Yapılışı* Yıkanmış mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek bir taşım kaynatıp süzüyoruz. Mercimeği aynı tencereye aktarıp. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekliyor ve 10 dakika pişiriyoruz. Bulgur ve tuz ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Ocağı kapatıyor demlenmeye bırakıyoruz. İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında kavurup pilavın üzerine döküyoruz. Domates ve maydonozla süsleyerek servis yapıyoruz. Bu tarif kitaptandı Bu ise benden: Mercimeği haşlıyor ve süzüyoruz. Daha evvel ılık suda 10 dakika beklettiğimiz bulguru, suyunu iyice süzene kadar süzgeçte bekletiyoruz. Tencereye göz kararı yağ koyup bulguru kavuruyoruz, suyunu ve tuzune ekledikten sonra mercimekleri ekleyerek kapagı kapatıyoruz. Piştikten sonra kuru kekik serpiyoruz. Benim tarifim daha güzeldir eminin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
Şehir: amasya
Mesajlar: 921
|
Sevgili hira şaşırdım kaldim simdi, dun gittigim misafirlikte ilk kez adini duydum ve tattim, sabah televizyonda rast geldim, simdi de sen!!! Demek ki evde de denemem gerekiyor ust uste geldi 😜😜 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
![]() Hani resimler nerde yav acıktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
Şehir: Konya Kırşehir
Mesajlar: 322
|
Ben de Sevgili Hira'nın kendî yaptığı gibi yaparım. Yufka ekmek, yoğurt ve yeşil soğanla Miss gibi yenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Ben hem anne-baba hemde eşim tarafından koyu bir Sivas'lıyım. Akraba yemeklerinde sıkça yapılmasa da ara ara denk geldiğim güzel bir yemek. Benim yaptığım annemin yöntemi oluyor. Yufka ekmekle denemedim ama kuru veya yeşil soğanla muhteşem gider ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
|
Ben çocukken bizim evde de yeşil mercimekli bulgur pilavı pişerdi. Bir de yeşil mercimekli mantı. Kıymalı mantıdan biraz daha büyükçe, iç malzemesi haşlanmış ve baharatlarla tatlandırılmış yeşil mercimek. Mantı önce fırınlanıyor sonra haşlanıyor. Servis ediliyor.Denemenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
o zaman ben de kendi tarifimi yazayım. mercimeği haşla suyunu dökme kenara al. başka bir tencerede bol soğanı sıvı yağda (ben fındık yağı kullanıyorum kavur) bu aşamada az salça konabilir ben bazen koyuyorum. üzerine bulguru ekle, iki çevir. sonra haşlanmış mercimeği suyuyla beraber bulgura ekle. bulgurlar pişince bol tereyağını köpük köpük eritip coss diye dök. afiyet şeker oluyor bu durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
|
Biz de eskiden sık yapardık ama biz sadece haşlanmış mercimek, bulgur, su, yağ, tuz dan ibaret yapardık çok güzel olurdu. Özellikle ertesi güne kalırsa soğuk soğuk üstüne yoğurt döküp yeyince harika olurdu. Bu kadar işimin arasında canımı istettiniz. Çok fenasınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|