![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Yeşil mercimekli bulgur pilavı
1 su bardağı mercimek 1su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan Yapılışı* Yıkanmış mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek bir taşım kaynatıp süzüyoruz. Mercimeği aynı tencereye aktarıp. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekliyor ve 10 dakika pişiriyoruz. Bulgur ve tuz ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Ocağı kapatıyor demlenmeye bırakıyoruz. İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında kavurup pilavın üzerine döküyoruz. Domates ve maydonozla süsleyerek servis yapıyoruz. Bu tarif kitaptandı Bu ise benden: Mercimeği haşlıyor ve süzüyoruz. Daha evvel ılık suda 10 dakika beklettiğimiz bulguru, suyunu iyice süzene kadar süzgeçte bekletiyoruz. Tencereye göz kararı yağ koyup bulguru kavuruyoruz, suyunu ve tuzune ekledikten sonra mercimekleri ekleyerek kapagı kapatıyoruz. Piştikten sonra kuru kekik serpiyoruz. Benim tarifim daha güzeldir eminin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|