agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni38Beğeniler
  • 7 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2015, 21:27   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mozen Mesajı Göster
Ben çocukken bizim evde de yeşil mercimekli bulgur pilavı pişerdi. Bir de yeşil mercimekli mantı. Kıymalı mantıdan biraz daha büyükçe, iç malzemesi haşlanmış ve baharatlarla tatlandırılmış yeşil mercimek. Mantı önce fırınlanıyor sonra haşlanıyor. Servis ediliyor.Denemenizi öneririm.
Bu mantının benzeri bizde de yapılır. Kıymalı iç ile bohça şeklinde kapatılır, mercimekler pişmeye yakın haşlama suyuna mantı eklenir, birlikte pişirilir. Naneli salçalı tereyağlı sos ile servis edilir. Tatar Çorbası adı verilir.

mozen, hira ve Milla beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025