agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni53Beğeniler
  • 11 Gönderen Eser İlhan
  • 14 Gönderen pria
  • 5 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen malina
  • 3 Gönderen pria
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 7 Gönderen pria
  • 5 Gönderen Eser İlhan
  • 2 Gönderen pria
  • 3 Gönderen Ozlem A

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-11-2014, 17:57   #7
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Ben Çanakkale/Biga'lıyım..Köyümüzde çok çeltik (pirinç) ekilir..
Ama çeltik üretiminde 8 hatta 9 kere ilaç kullanıldığına da çok yakından tanık olduğum için evde pirinç kullanmamaya çalışırız..
Eşim sütlaç veya çorba için pirincini organiklerinden alır..Ama o da bu yıl çok pahalı..kilosu 17 liraya kadar çıktı..
Herhalde çorbalara da kullanacak karabuğdayı..
Organik bulgur pilavı yapıyorduk..Ama karabuğdayla organik bulgurun fiyatı hemen hemen aynı olduğu ( 6.5 tl.) için artık pilavı da karabuğdaydan yaparız gibi..

Eşimin koku ve tad alma duyusu çok yüksektir..Azcık iti veya ters gelen hiçbir şeyi ısrar da etseniz yarım kaşık bile yemez..

Ama bu karabuğday çok hoşuna gitti..

Ben bitirdim, o ise Tv karşısında tadını çıkara çıkara kaşıklamaya devam ediyor şu an..

Bir dahaki sefer defne yaprağı da koyalım, daha güzel olur, tereyağı ile yapacağım bu kez, diyor..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025