agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen jineop

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-05-2012, 09:40   #11
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Parzük (Hippomarathrum microcarpum (Bieb.) Fedtsch.): Apiaceae familyasından çok yıllık bir bitki olup çalı formundadır. Genellikle 50 ile 100 cm
arasında boylanmaktadır. Çiçek rengi sarıdır (Şekil 22). Haziran ayının başlarından itibaren çiçeklenmeye başlar ve Ağustos sonuna kadar çiçeklenme gösterebilir. Ülkemizde Gümüşhane, Çoruh, Hatay, Kahramanmaraş, Erzincan, Kars, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Van gibi illerimizde, genellikle 1100 ile 2700 m yükseklikler arasında yayılış göstermektedir. Halk arasında “parzük veya cağ” olarak isimlendirilmektedir. Yaprakları kurutularak hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Parzük, Van ve Bitlis illerinde ilkbaharda bitki 10-20 cm iken haşlanarak veya salamurası yapılarak insan beslenmesinde kullanılmaktadır (Ertuş ve ark., 2009).

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025