agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2011, 20:03   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben de kızımdan yeni bir şey öğrendim. O da bir Amerikan mecmuasından alıntılamış.

Ispanak Plakalı Lazanya olmalı adı.

Ispanaklı plakaları önce tuzlu sıcak suda kısa bir müddet yumuşat.
Sonra buradan çıkartarak hemen soğuk suda dinlendir.
Daha sonra sularını çekmesi için kâğıt havlu üzerinde dinlendir.

Payrex bir kaba kıymalı sosdan bir miktar koy, üzerine lazanya plâkalarını kabın dışına sarkacak şekilde bir sıra döşe.
Plakaların üzerine tekrardan kıymalı sosdan döşe
Üzerine beşamel sosu ince bir şekilde yay.
Ve mozzarella ile permesan peynirinden azıcık rendele.
Tekrar bir sıra lazanya plakalarından döşe, beşamel sos ve peynirden sonra ve kap dışına sarkıttıklarınızı da içeri kıvır.
Eritilmiş tereyağını fırça ile sürerek, alimımyum folya kapatarak 180° ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra folyayı kaldırarak bir 12-15 dakika daha kızartarak servis yapabilirsiniz.

Name:  lazanya2.jpg
Views: 3383
Size:  52.8 KB

kasap.94 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025