![]() |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Renkli Makarnalar (ıspanaklı, pancarlı vb)
Lazanyadan su böreği Lazanya almak için dışarı çıkmaya üşenip, (tembellik başa bela) kendim yaptım ![]() Bu ıspanaklısı... 5 kat bana yeter ![]() ![]() ![]() Balkabaklı ve pancarlısı için malzemeler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
2 yumurta Yarım kilo ıspanağın sadece sapları Aldığı kadar un Tuz Ispanakları birkaç dakika haşlayıp, bıçakla çok ince kıy ya da doğrayıcıdan geçir. Suyunu iyice sık, tüm malzemeyi karıştır. Sert bir hamur olsun. Yarım saat kadar dinlendir. Açebileceğin büyüklükte parçalar koparıp, 1-2 mm inceliğinde aç. Tümünü bitirince kesme işini yapabilirsin. Erişte yaparken üst üste konup kesileceği için tavlanması (biraz kurumaya başlaması) önemlidir ama bunlar tek tek kesildiği için sorun değil... Büyüklükleri aynı olsun, nasıl keseyim derken, bir kenara ayırdığım plastik kestane şekeri ambalajı buldum. Yapısı çok uygundu, kurabiye kalıbı gibi kullanararak lazanyaları kesebildim. Artan parçaların büyüklerini erişte gibi, daha küçüklerini de çorbalık olarak kesip kurutabilirsin. Not: Bu malzeme ile 18 yaprak yaptım. Bir pişirimlik erişte ve 2 pişirimlik çorbalık çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Eline sağlık ![]() Yılbaşında "malikane"de bana ikram ettiğin, hani iki parça halindeki, biri düz, diğeri halka biçimli olan, ikisi birleştiğinde oluşan minik havuzun ortasına reçel koyup yediğim o güzel şeyin tarifini hatırlamıyorsun mesela... Ben ona takılmış durumdayım. Tarçınlıydı hatta... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Mine'nin Lazanyadan su böreği konusu üzerine aklıma geldi... Renkli makarnayı biliyordum ama işi su böreğine kadar uzatmak aklıma gelmemişti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Moderatör
|
Ben de kızımdan yeni bir şey öğrendim. O da bir Amerikan mecmuasından alıntılamış. Ispanak Plakalı Lazanya olmalı adı. Ispanaklı plakaları önce tuzlu sıcak suda kısa bir müddet yumuşat. Sonra buradan çıkartarak hemen soğuk suda dinlendir. Daha sonra sularını çekmesi için kâğıt havlu üzerinde dinlendir. Payrex bir kaba kıymalı sosdan bir miktar koy, üzerine lazanya plâkalarını kabın dışına sarkacak şekilde bir sıra döşe. Plakaların üzerine tekrardan kıymalı sosdan döşe Üzerine beşamel sosu ince bir şekilde yay. Ve mozzarella ile permesan peynirinden azıcık rendele. Tekrar bir sıra lazanya plakalarından döşe, beşamel sos ve peynirden sonra ve kap dışına sarkıttıklarınızı da içeri kıvır. Eritilmiş tereyağını fırça ile sürerek, alimımyum folya kapatarak 180° ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra folyayı kaldırarak bir 12-15 dakika daha kızartarak servis yapabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Sevgili Mine Hanım, ya bunlara ne dersiniz? Bayram şekeri değil, renkli erişteler. Hepsi de sayın malina mamulâtı. Bir de renkli fiyonklar var, bayılırsınız. Onları da Bu Gün Ne Pişirelim başlığına koymuştum. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
Pişmiş hallerini de görmek isteriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Temiz Besin
|
Çok güzeller,elinize sağlık... Bu yaz ablamla erişte yaptık, besleyici olsun derken yumurtayı fazla kaçırmışız, biraz sert oldu, ama yinede güzeldi... Bu renklilere bayıldım, en kısa zamanda yapılacak listemde... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Çok güzeller ellerinize sağlık her tarif birbirinden çekici ama şu renkli makarnalar tam çocukların sevdiği gibi olabilir tez zamanda yapmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Alıntı:
Eğer İstanbul toplantısında Sn. malina'dan bu renkli şeritleri tatmamız için bir imkan olacaksa, uçarak gekiyorum bilesiniz ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|