agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen üzüm
  • 1 Gönderen umutyolcusu
  • 1 Gönderen yarenimex
  • 1 Gönderen yarenimex
  • 2 Gönderen yarenimex
  • 1 Gönderen umutyolcusu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-02-2011, 20:37   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 388
Ben maş ı karaçorba da kullanıyorum. karaçorba malatya yöresine ait diye biliyorum.

kurufasulye
nohut
aşurelik buğday
maş
küçük kara nohut

hepsini karıştırıp suyla 1 taşım kaynatıyorum sabaha kadar bekletiyorum.
sonra yumuşayana kadar kaynatıyorum.

üstüne bol miktarda incecik doğranmış kuru soğanı kızartıp kırmızı biber , salça ve kavurma ilave ediyorum.
turşu veya kurusoğan eşliğinde afiyetle yiyoruz.
su miktarı çorbadan daha koyu oluyor kuru fasulye veya yeşil mercimek yemeği gibi.

Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025