![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Engerek ve dağ alası gibi zehirli yılanların eve yaklaşmasında etken olan unsurları da dikkate almakta fayda var. Konuyla alakalıyım ve dinlediğim hikayelerden çıkardığım bir kaç bilgi : Süt kokusunu pek seviyor. Süt kaynattığınızda dikkatli olun veya süt kaynatmayın onun olabileceği yerlerde. Bazı ağaçlara çok kuş ve sincap geldiğinden yılan bu ağaçlarda gizlenerek av bekliyor. Bu ağaçları eve yakın dikmeyin. Örneğin; ceviz, dut, armut. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yakın yerde varsa bizde de vardır, bunca yıldır gidip geliyoruz, ilk defa gördüm ve çok huylandım.Bu korkuyla bir daha bahçeye nasıl giderim bilmiyorum. Alıntıladığım mesajdaki gibi ağaçlarda gizleniyorsa, ağaçlardan da uzak durmam gerekiyor. ![]() Eşim daha önce havuzun yanında gördüğünü söyledi, tabii korkmamam gerektiğini de. Korkmamak elimde değil, yazılan korunma yollarını da büyük bir alanda uygulamak zor. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Arkadaşlar, bizim buralarda yılandan korunmak için olduğu düşünülen yerlerde kükürt veya lastik yakılır.Bunların yanmasıyla oluşan koku yılanları kaçırıyormuş. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Birkaç gün önce bende bahçenin dışında uzun gri bir yılan gördüm. Hemen kükürt ve katran aldım. Yarın bahçeye götüreceğim. Bakalım faydası olacak mı? Yılanı görünce tırstım, şimdi çok dikkatli davranıyorum ama... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|