![]() |
Alıntı:
|
heyyamola abicim :S artık diyecek birşey bulamıyorum sana..
Yorum yapmakta zorlanıyorum artık sayfana, bazen kafam dargın olduğunda (bunu yazarken olduğu gibi.. )bu sayfaya girip bahçeni şöle bir geziyorum onca bolluk bereket ve güzelliklerin arasında huzur buluyorum. Nazar değmesin ürününüz bol olsun abicim bakım bilgilerine sığınmayı planlıyorum yakın zamanda :)) |
Alıntı:
|
Ayyy :S :( yorgun okul sonrası kafam gitmiş
ÇOk özür diliyorum |
Berbat ettim bütün mesajı.
|
Alıntı:
Arkadaşlarla birbirimize hep takılırız; '' Bizde şans olsaydı anamızdan kız doğardık. '' diye :) |
Abi valla nasıl telefi ederim diye içim içimi yiyordu ya ; kusuruma bakma tekrardan özür dilerim abi..Artık nasıl bir kafayla yazdıysam :)
-komikmiş abicim takılmalar :) ,benim yazımıda takılma babında inceleyelim yazmamış olayım bunu abicim :D |
Sn. heyyamola, bahçeniz o kadar güzel ki... İlk paylaşımlarınızdan itibaren takibe başladım. Artık burada daha fazla güzel, ilgilenilen, verimli, bilgi ve tecrübe dolu bahçe görmek istemiyorum:( Takip edemez hale geleceğim yakında böyle giderse. Ya da işi gücü bırakıp, teraziyi kırıp, sabahtan akşama forumu takip edip toprağa vereceğim kendimi:o Şaka bir yana; tebrik ediyorum, bereketli olsun, kolay gelsin ;)
|
5 Eklenti(ler)
28 Ağustos 2015' den
Çiçeklere devam Eklenti 583925 Eklenti 583926 Eklenti 583927 Eklenti 583931 Eklenti 583934 |
Hepsi birbirinden harika
|
Bu sene dahliyaları renklerine göre ayıralım, aynı renkten olanları komşularla veya forumla takas yapalım, seneye planlayarak ekelim demiştik hepsi yalan oldu. Haftasonu sadece belli başlı görebildiklerimizi (çünkü pek çoğunda çiçek falan kalmadığı için tanınmıyor) işaretledik.
Komşuda da bizde de geçen seneden yanlışlıkla toprak altında unutulan dahliyalar bu sene tekrar çıktı. Ne kadarını toprak altında bıraktığımız için hepsi mi çıktı yoksa çıkma oranı çok mu az anlayamadık. Yazılanlara göre geçen kendini hissettiren kış sonrası soğanların toprak altında ölmesi lazımdı ki yaylada soğanları topraktan çıkarıp evde saklayan kimi arkadaşın dahi soğanlarının öldüğünü düşünürsek. Hatta bu sene aynı olanları topraktan çıkarmayalım dedik ama sanırım yine uğraşıp hepsini paketleyecez. Geçen sene soğanları biraz kurutttuktan sonra üzerindeki az toprağıyla birlikte üzerine meşe külü serperek ve odun talaşının içinde gazete kağıtlarına sararak geniş karton kutularda aşağıda oturduğumuz evin bodrumuna kaldırmıştım. Bu senede aynı şekilde ancak yayladaki evin içinde bırakmak istiyorum, üzerine bir kat daha bir şey örtersem sanırım bir şey olmaz. Neyse bu kadar dahliya muhabbeti yeter biraz da sayfaya hitap ederek @ eneskrky nin isteğini yerine getirelim... https://www.youtube.com/watch?v=ZEnHAXnFeHQ |
Alıntı:
Topraktan çıkarılmayıp, kışı olduğu yerde geçiren yumrular canlı kalabilirler. Yeter ki yumruların bulunduğu toprak derinliği donmasın ve/veya o kısımda su birikip yumruları çürütmesin. Biz yumruları 8-15 cm derine diktiğimizden, bölgemizde toprak 25-30 cm derine kadar donabildiğinden, işimizi sağlama alıp yumruları çıkarıyoruz. İlave önlemlerle yayladaki evin içinde saklanabilir. Ben beton zemin üzerine minder, çul serip kutuları üzerine yerleştirmiş, üzerine de kilim, battaniye örtüp sorunsuzca saklamıştım. Bir defasında yumruların hepsini ufak bir çuvala (hava geçirebilen) doldurup bahçenin drenajı iyi olan kısmına açtığım 50 cm derinliğindeki çukura gömmüştüm. Bu yöntem de başarılıydı. Yumruların saklanmasındaki püf noktası nem durumu; Çok nemli ortam yumruların küflenip çürümesine, az nemli ortam pörsüyüp foslaşmalarına zemin hazırlıyor. Karton-mukavva kutular, talaş-yonga, gazete kağıdına sarmak nem durumunu dengeleme açısından oldukça faydalı. En iyi sıcaklık aralığı da 2-8 derece |
5 Eklenti(ler)
28 Ağustos 2015' den
Böğürtlenin birim alandaki yoğunluğu Eklenti 584123 İnce kabuğu, hoş acısı, çıtır lezzetiyle akşam yemeklerimizin vazgeçilmezi olan Siyah Cin Biberi Eklenti 584124 Uzun-ince bir yoldayım.. Eklenti 584125 Kabuksuz kabak çekirdeği Eklenti 584126 Geceleri büyüyorum. Eklenti 584127 |
5 Eklenti(ler)
28 Ağustos 2015' den
Üzümler Eklenti 584144 Renklenmeye Eklenti 584145 Başlıyor. Eklenti 584146 Eklenti 584147 Eklenti 584148 |
5 Eklenti(ler)
28 Ağustos 2015' den
Aster (Sn. akçabardak paylaşmıştı) Eklenti 584149 Üçüz çiçekleri (Sn. oz26 ve Sn.sernur paylaşmıştı) Eklenti 584150 Eklenti 584151 Nikotin çiçekleri coştu. Eklenti 584152 Kına çiçeği Eklenti 584153 |
5 Eklenti(ler)
28 Ağustos 2015' den
Çiçeklik parselinden Eklenti 584156 Eklenti 584157 Eklenti 584158 Eklenti 584159 Eklenti 584160 |
5 Eklenti(ler)
28 Ağustos 2015' den
Elma ağaçlarımızı Eklenti 584212 5 Ağustos' dan itibaren Eklenti 584213 Sulamaya başladık. Eklenti 584214 Sulama zamanına, ağaçların kök derinliği ve bu bölgedeki nem durumu, havadaki nemin azalması, meyvelerin irileşmeye başlaması (ceviz büyüklüğünü aldıktan sonra) gibi faktörleri gözeterek karar vermek gerekiyor. Geç kalmak verimi düşürüyor, erken başlamak su israfına yol açıyor. Eklenti 584215 Sık ve az sulama (3 günde bir 20 litre) yerine, seyrek ve bol sulamanın (10 günde bir 70 litre) daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. Miktarlar 6 yaşındaki bodur, yarı bodur ağaçlar için kök başına yaklaşık olarak hesaplanmıştır. Eklenti 584217 |
5 Eklenti(ler)
31 Ağustos 2015' den
Bahçemizin rekortmen eriği 155 gram geldi. Eklenti 584323 Ortalama 7 tanesi bir kilo Eklenti 584324 Kiloya 9-10 tane giren Eklenti 584325 Bu çeşit Angeleno Eklenti 584326 4 yıl önce aşıladığımız bu lokum mürdüm eriğine benziyor. Eklenti 584327 |
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Salçalık domatesler Eklenti 584328 Güzelce yıkandı. Eklenti 584329 Cümbür-cemaat, elbirliğiyle Eklenti 584330 Amatör tasarım, imece yapım, ortak kullanım makinemizin de yardımıyla Eklenti 584331 Yaklaşık 5 saat kaynatılacak. Eklenti 584332 |
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Bamya Eklenti 584349 Yan dallanma verimi artıran önemli bir faktör Eklenti 584350 Cin biberleri Eklenti 584356 Eklenti 584357 Marbles biber Eklenti 584358 |
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Armut ağaçlarımız Eklenti 584362 Eklenti 584363 Eklenti 584364 Japon armudu Eklenti 584365 Sararmaya başlıyor. Eklenti 584366 |
Maşallah Maşallah sayın heyyamola ateşin, dumanın, salçanın kokusu taa bana kadar geldi. Emeklerinize sağlık, ağız tadıyla tüketin inşallah. Afiyet olsun, seneye de nasip olsun inşallah!..
|
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Mor bamya Eklenti 584377 Hemen kartlaşmayan, hasat süresini uzatabileceğiniz bir çeşit Eklenti 584378 Pepino çeşit olsun diye dikilmişti. Eklenti 584379 Üçgen Acı biber (Sn.TCM paylaşmıştı) Eklenti 584380 Parmak Acı biber (Sn.TCM paylaşmıştı) Eklenti 584381 |
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Kirli hanımlar Eklenti 584591 Eklenti 584592 Eklenti 584593 Eklenti 584594 Eklenti 584595 |
Harika masallah cok guzel meyveler,sebzeler cicekler hepsi...Emeklerinize sağlık,..
|
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Kabaklar Eklenti 584596 Patisson Panache (Sn. bahçeden paylaşmıştı) Eklenti 584597 Topan patlıcan (Sn.İsmail Kuzucu paylaşmıştı) Eklenti 584598 Tatarlı karpuzu (Sn. Andora paylaşmıştı) Eklenti 584599 Küçük Acı biber (Sn. TCM paylaşmıştı) Eklenti 584600 |
5 Eklenti(ler)
7 Eylül 2015' den
Zambak Eklenti 584604 Eklenti 584605 Bodrum papatyaları Eklenti 584606 Dur-durak bilmiyor. Eklenti 584607 Eklenti 584608 |
5 Eklenti(ler)
7 Eylül 2015' den
Yamula patlıcan Eklenti 584641 Seradaki domatesler Eklenti 584647 Eklenti 584648 Eklenti 584649 Eklenti 584650 |
Sizin bahçeyi yeni keşfettim,her şey fevkalade ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
8 Eylül 2015' den
Geçen sene baharda tohumu ekilip, geçtiğimiz yaz 1-2 sefer biçilen Sarımsak Otu kışı olduğu yerde geçirmişti. Kış boyunca kökleri kardeşlenip, bu bahar çok gür bir şekilde yeşillendiler. Bu sezon 5-6 sefer toprak seviyesinden biçilmek suretiyle hasat edildiler. Şimdilerde çiçeklenmeye başladılar. Eklenti 584799 Maniye (Anatohum 2015) Eklenti 584800 Sivilceli Süs kabağı Eklenti 584802 Su Kabakları Eklenti 584805 Eklenti 584806 |
5 Eklenti(ler)
8 Eylül 2015' den
Bu çeşit yıldızımız en fazla boylanan, kalın gövdeli Eklenti 584819 3-5 çiçeği, uç kısmında topluca açan Eklenti 584820 Örümcek yapılı Eklenti 584821 Eklenti 584822 Bu hele bir açsın... Eklenti 584823 |
5 Eklenti(ler)
9 Eylül 2015' den
Hasat edilen armutlar, sağdaki iri olanlar Santa Maria Eklenti 584829 Bunu komşu bahçelerden aşılamıştık. Tereyağı tipindeki lezzeti, az kumlu yapısı, karakteristik sapıyla tanımlayabiliriz. Eklenti 584830 Japon armudunu da toplamaya başladık. Eklenti 584831 Üzüm eriğinin hafiften yumuşayanlarının Eklenti 584832 Kaçınılmaz sonu Eklenti 584833 |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Greek Pepperoncini (Sn. bahcedenn) Eklenti 584836 Afyon Topak (Sn. oz26) Eklenti 584845 Mor İnci (Sn. İsmail Kuzucu) Eklenti 584846 Acı Süs Biberiye (Sn. bahcedenn) Eklenti 584866 Yeşil Tatlı Sivri (Sn. oz26) Eklenti 584853 |
Sn.heyyamola sormazsam çatlayacagim. Fotoğraflari neden 1 ay gecikmeli yüklüyorsunuz :))
|
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Meksika Biberi (Sn. loveforlife) Eklenti 584868 Siyah Süs Biber Eklenti 584869 Siyah Cin Biber Eklenti 584870 Bohça Biber Eklenti 584871 Küçük Acı Biber (Sn. TCM) Eklenti 584872 |
Alıntı:
Güncel olarak merak edilen konular ve sorular olursa, elimden geldiğince bilebildiğim kadarıyla geciktirmeden onları cevaplamaya çalışırım. |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Latin çiçeğinin bu rengini çok sevdik. Eklenti 584878 Bodur yıldızlar devam ediyor. Eklenti 584879 Eklenti 584880 Bu da Eklenti 584881 Açtı. Eklenti 584882 |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Bamyaların en verimli oldukları zaman Eklenti 585144 Hasat ile tüketim arasında geçen süre yarım saat Eklenti 585145 Geceyi aydınlatanlar Eklenti 585147 Bunun hasadını 50 güne kadar uzatmak mümkün... 15 gün önce de hasat edebilirdik. 20 gün daha bekleyip kızarınca veya dalında kuruyuncaya kadar da bekletmek mümkün.. Eklenti 585148 Domates, biber hasadı fazla olursa, konu-komşuya eşe-dosta dağıtılır, kalanlar ince kıyım doğranır, suyu iyice uçuncaya kadar dibine tutturmadan kaynatılıp, kışın tüketilmek üzere derin dondurucuda saklanır. Eklenti 585149 |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Üzüm eriği tamamen hasat edilip, gün boyu güneş alan bir yerde 3 gün, sonrasında temiz bir pamuk bez üzerinde 2 gün daha bekletilerek kurutuldu. Eklenti 585150 Bir kısmını deneme amacıyla bu makinede denedik. Eklenti 585151 Kurutma 5-7 saat sürüyor. 30 cm çapında üst-üste yerleştirilen 3 adet tepsi mevcut. Eklenti 585152 Soldaki 3 farklı çeşit sert, sulu, taze tüketime yönelik. Sağda kurutmalık çeşitler; En üstte Mürdüm, ortadaki Taşçıoğlu (yöremize has), altta Üzüm eriği Eklenti 585153 Komşu bahçelerden 3 farklı çeşit armut. Seneye kısmet olursa aşılayıp, envanterimizi zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Eklenti 585154 |
4 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Yeşil Kabuklu Kış Karpuzu (Sn. birnefestoprak 2012 paylaşımı) Eklenti 585155 Beyaz Cüce Karpuz (Sn. loveforlife 2012 paylaşımı) Eklenti 585156 Deşti Karpuz (Sn. Muda 2014 paylaşımı) Eklenti 585157 Neslini devam ettir diye arkadaşımızdan gelen bir çeşit Eklenti 585158 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025