agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   heyyamola / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/29116.htm)

heyyamola 03-09-2015 23:35

30 yıl önce ''Tabiat Haklıdır'' (yazarı Fransız Maurice Messegue) adlı kitapla tanıştıktan sonra kararımı vermiştim. Yapabildiğim kadarıyla tükettiğimiz gıdaları kendim yetiştirip, hazırlamaya çalışıyorum.

Hastalık ve zararlılarla mücadele adına daha çok koruyucu doğal ve mekanik yöntemler kullanıyorum. Zamanında yapılan toprak işleme, budama, damla sulama, münavebe, kardeş ve tuzak bitkilerin kullanılması, sera, askı sistemi ve çardak uygulamaları şimdilik aklıma gelenler...

Yeri geldikçe yaptığım diğer uygulamaları paylaşmaya çalışırım.

heyyamola 04-09-2015 16:46

Toplamda 1000 metrekare (25 x 40 metre) olan iç bahçemizin sınırlarına öncelikle istinat duvarları yaptırmıştık. Malzememiz bölgemizdeki taş ocaklarından çıkan, işlenmesi kolay, hafif, su emebilen, Mancısın veya Muncusun taşı olarak bilinen bir tür doğal taş. (Zannedersem volkanik bir kayaç türü)

İstinat duvarlarının yüksekliği arazinin durumuna göre 120 cm ile 240 cm arasında değişiyor. Batı tarafındaki duvardan 20 metre, güney tarafındaki duvardan 13 metre olmak üzere tekrardan istinat duvarı çektirip, yaşam alanı olarak ayırdık. Bu bölgenin seviyesini kepçe marifetiyle 120 cm daha düşürüp, çıkan toprağı bahçe kısmına transfer edip tesviyesini de gözeterek yaydırdık. Kepçenin gezinmesiyle sıkışan toprağı, yine kepçe marifetiyle 70 cm derinliğinde krizma yaptırıp gevşettik. Böylece bahçe kısmını etrafındaki araziden biraz daha yüksekte konumlandırmış olduk. Bundaki amacımız daha iyi güneşlenme ve havalanma, dolayısıyla soğuk havanın birikip don zararına yol açmaması, nemli havanın dağıtılıp mantar kaynaklı hastalıkların bir nebze önlenebilmesi...

Daha sonra meyve fidanı dikim çukurlarını hazırlamaya koyulduk. Yaşam alanını ayıran batıdan doğuya uzanan istinat duvarını referans alıp, ip çekerek 3 metre arayla düzgün sıralar oluşturduk. Dikim tahtası kullanarak sıralar üzerinde yine 3 metre arayla fidan yerlerini işaretledik. Dikim çukurları yaklaşık 80 x 80 x 80 cm ebatlarında, kazma-kürek yardımıyla insan gücüyle peyderpey (Ekim 2009 - Mart 2010) hazırlandı. Çukurların önceden hazırlanması; drenaj sorununu gözlemleme, toprağın güneşlenip havalanarak yapısının iyileşmesi açısından çok faydalı.. Çukurların dip kısmına 30 cm yüksekliğinde pomza taşı, onun üzerine 15 cm yüksekliğinde bims doldurup, fidanları yerleştirdik. Yaptığımız karışımla fidan köklerini kapatacak şekilde en üstteki 35 cm'lik boşluğu da ayaklarımızla çiğneyip, bastırarak doldurduk ve hemen can suyunu göllendirecek şekilde verdik. Fidanların 30 cm uzağına, hakim rüzgarların estiği yöne 5 cm kalınlığındaki keresteden fidan boyunu aşmayacak şekilde herekler dikip, suyu emmeyen kalın kumaş şeritlerle, fidanları 2-3 yerinden 8 şeklinde hereklere bağladık. Ayrıca aşı yerinin hakim rüzgarların estiği yöne bakmasına, toprak seviyesinden 3-5 cm daha yukarda kalmasına, aşı yeri tam kapanmamışsa, budaklı kısmın kuzey-doğu tarafına bakmasına dikkat ettik.

Karışım harcımız

MALZEME MİKTAR

Bahçe toprağı 17 birim
Leonardit 3 birim
Cocopeat 3 birim
Keçi gübresi 3 birim
Klinoptilolit 2 birim
Perlit 2 birim
Bims 2 birim
Vermiculit 1 birim
Pomza taşı 1 birim

Dikmeyi düşündüğümüz çeşitlerden fedakarlık yapmama adına fidan dikim aralıklarımız çok sık oldu. Olabildiğince bodur anaçlar kullanıp, değişik budama yöntemleri uygulayarak, ilerde yaşanacak olumsuzlukları telafi etmeyi düşünmüştüm.

Muda 04-09-2015 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1404343)
9 Temmuz 2015' den



Sağdaki sırada domatesler yeni-yeni toparlanırken, solda fasulyeler tam verimde
Eklenti 572767

Yatay olarak gelişimlerini sürdürüp, sera tavanını kapattılar.
Eklenti 572768

Tombul fındık meyve tutmuş.
Eklenti 572769

Çardaktan sarkmaya başlayan
Eklenti 572770

Üzüm salkımları
Eklenti 572771

Sayın heyamola ; Her şey çok güzel. Planlı bir çalışma yapıp çok güzel uygulamışsınız. Yaptığınız işlemleri çok kişi takip edip uygulamaya çalışacak muhtemelen. Sistemi bir defa kurup bilinçli olarak yapınca çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Deneyimlerinizi takip etmeye çalışacağım.

Üzümlerin cinsini merak ettim. 50 cm kadar var gibi görünüyor. Bende kırmızımsı bektaşı üzümü var. İkinci yılı az da olsa ürün verdi. Çok büyümüyor. Çoğaltmaya çalışacağım.

Arkadaşım bana iki çeşit fındık gönderecek. Bir tanesi diğer fındığın döllenmesi içinmiş. Sizde öyle bir uygulama var mı.

heyyamola 04-09-2015 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1406045)
Sayın heyamola ; Her şey çok güzel. Planlı bir çalışma yapıp çok güzel uygulamışsınız. Yaptığınız işlemleri çok kişi takip edip uygulamaya çalışacak muhtemelen. Sistemi bir defa kurup bilinçli olarak yapınca çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Deneyimlerinizi takip etmeye çalışacağım.

Üzümlerin cinsini merak ettim. 50 cm kadar var gibi görünüyor. Bende kırmızımsı bektaşı üzümü var. İkinci yılı az da olsa ürün verdi. Çok büyümüyor. Çoğaltmaya çalışacağım.

Arkadaşım bana iki çeşit fındık gönderecek. Bir tanesi diğer fındığın döllenmesi içinmiş. Sizde öyle bir uygulama var mı.

Teşekkürler, Sn. Muda. Kendi yaşam alanımıza harcamamız gereken kısıtlı bütçemizi, bitkilerin yaşam alanına aktarmıştık. 5 sene içindeki gelişimleri ve sağlıklı yapılarını görünce çektiğim tüm sıkıntıları unutup, iyi ki öyle yapmışım dedim.

Üzümlerin cinsi yöremizde Parmak Üzümü olarak adlandırılıyor. Salkımlar30-40 cm kadar boylanabiliyor. Çok geç olgunlaşan, soğuğu yedikçe tatlanan, iri uzunca taneli lezzetli bir sofralık çeşit.. Bende Bektaşi üzümünün sarı-yeşil renkli olanından var. Dediğiniz gibi fazla büyümüyor, çalı şeklinde gelişiyor. Dördüncü yılında benimkiler güzel meyve tuttu.

Değişik çeşitleri bir arada yetiştirerek meyve tutumu ve kalitesini artırmayı özellikle kiraz, erik, armut ve elmada denedim ve olumlu sonuç aldığımı söyleyebilirim. Hatta 1-2 tane kalitesiz çeşidi bile sadece tozlayıcı özelliğinden faydalanmak için dikmiştim. Fındığı çeşit olsun diye iki kök dikmiştim. Başka çeşidini bulursam yanına dikip denemek isterim. İlla ki daha iyi olur diye düşünüyorum.

eneskrky 04-09-2015 21:36

sayın heyyamola : uzun süredir formda değildim, bu sayfadakilerden habersiz :D herbiri harikaaa. yıldızlarınızla başlayayım tek kelimeyle mükemmel dillerinden anlamışsınız coşmuşlar maşallah :D
meyvelerde harika böğürtlenler bektaşi üzümü mütiş gözüküyor emeklerinizin karşılığını katıyla alasınız ;)
diğer çiçeklerinizde çok güzel form almış satışa hazırlanmışlar gibi hollandaya rakip çıkacak gibi duruyolar :D
sayfanızı özenle gezdim hayran kaldım ellerinize emeklerinize sağlık :D

heyyamola 05-09-2015 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1406088)
sayın heyyamola : uzun süredir formda değildim, bu sayfadakilerden habersiz :D herbiri harikaaa. yıldızlarınızla başlayayım tek kelimeyle mükemmel dillerinden anlamışsınız coşmuşlar maşallah :D
meyvelerde harika böğürtlenler bektaşi üzümü mütiş gözüküyor emeklerinizin karşılığını katıyla alasınız ;)
diğer çiçeklerinizde çok güzel form almış satışa hazırlanmışlar gibi hollandaya rakip çıkacak gibi duruyolar :D
sayfanızı özenle gezdim hayran kaldım ellerinize emeklerinize sağlık :D

Övgü ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.. Sizlerin daha da güzellerini gerçekleştirmeniz dileğiyle..

heyyamola 05-09-2015 17:47

Hastalık etmenleriyle mücadele adına, bu dönemde yaptığımız uygulamalar; Hastalıklı dalları budamak, yere dökülen hastalıklı meyve ve yaprakları olabildiğince toplamak, kuruyan, solan bitki artıklarını kökleriyle beraber sökerek bahçeden uzaklaştırıp yakmak. Üzüm asmalarında salkımların yeterli ışık ve hava almalarını sağlamak adına dalcık ve yaprak seyreltmesi yapmak.

Kışa girmeden önce (bölgemizde kasım ayı içinde) toprağın tam tavında olduğu zaman gözetilerek, mümkün olduğunca derin toprak işlemesi yapmak. Çiftlik gübresi verilecekse bu dönemde verilmesi daha iyi oluyor. Aslında kışlık örtü bitkisi ekip toprağa daha iyi özellikler kazandırmak da mümkün, ancak bölgemizin çetin kış şartları buna fazla imkan tanımıyor. Macar fiği ve arpayı karışık ekerek bu sezon denemeyi düşünüyoruz.

Şubat ayı içinde sıcaklığın eksi değerlere düşmediği günlerde meyve ağaçlarına %1'lik bordo bulamacı uygulaması yapıyoruz. Bu uygulama mantar kaynaklı çoğu hastalıkların ve bakteri kaynaklı bazı hastalıkların önlenmesinde bayağı etkili oluyor. Mart ayı içinde meyve ağaçlarının gövdelerini sönmemiş kireçle hazırladığımız bulamaçla badana yapıyoruz. Bu uygulama ile de bu dönemde güneşin yakıcı etkilerinden gövdeyi korumayı ve kabukların, kıvrımların arasındaki zararlı böcek yumurtalarını etkisiz hale getirmeyi hedefliyoruz.

Mart sonundan, nisan ortalarına kadar yine toprağın tam tavını gözeterek baharın ilk toprak işlemesini çok derin olmayacak şekilde (20 cm) yapıyoruz. Yabancı otları baskılamak adına gerekirse ikinci ve üçüncü toprak işlemesini de daha yüzeysel olarak (10-12 cm) gerçekleştiriyoruz. (21 Haziran'a kadar)

Yabancı otlar birçok hastalık ve zararlının konukçusu durumunda olduğundan, onlarla yaptığımız mekanik mücadele çok işe yarıyor.

heyyamola 06-09-2015 00:02

5 Eklenti(ler)
17 Temmuz 2015' den


Tohumdan yetiştirdiğimiz krizantem
Eklenti 573967

June Beauty (Haziran Güzeli) cinsi armudumuz olgunlaşmaya başlıyor.
Eklenti 573973

Hafiften sararıp pembeleşenlerin meyve saplarını 90 derece yukarı kaldırıp, kopuyorsa olgunlaştıklarına hükmediyoruz. Ayrıca sabah ve akşam kontrollerinde yere düşenleri de bekletmeden toplayıp ziyan etmiyoruz.
Eklenti 573974

Bazı erik çeşitlerimiz de
Eklenti 573985

Renklenmeye başlıyor.
Eklenti 573990

eneskrky 06-09-2015 00:05

sayın heyyamola : erikleriniz gül eriğimi acaba ona benziyo aynı; güzel dökmüşler afiyet olsun bereketli olsun :D

heyyamola 08-09-2015 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1406273)
sayın heyyamola : erikleriniz gül eriğimi acaba ona benziyo aynı; güzel dökmüşler afiyet olsun bereketli olsun :D

Son fotoğraftaki Gül Eriği. Daha önceki fotoğraf ufak meyveli aşısız bir tür.

heyyamola 08-09-2015 22:31

5 Eklenti(ler)
17 Temmuz 2015' den



Aşırı meyve tutan erkenci nektarin fidanımızın
Eklenti 574365

Sarkan dallarını hereklerle destekledik.
Eklenti 574366

Üzerindeki meyvelerin yaklaşık yarısını, peyderpey seyrelterek toplayıp çağla halindeyken tüketmiştik.
Eklenti 574367

Arta kalanlar
Eklenti 574368

Olgunlaşmaya başladı.
Eklenti 574369

heyyamola 08-09-2015 23:09

5 Eklenti(ler)
17 Temmuz 2015' den



Meyve ağaçlarımızdan görüntüler
Eklenti 574370


Eklenti 574371


Eklenti 574373


Eklenti 574374


Eklenti 574375

heyyamola 08-09-2015 23:21

5 Eklenti(ler)
17 Temmuz 2015' den



Anason kokulu fesleğen
Eklenti 574376

İri yapraklı reyhan
Eklenti 574377

Boylu yıldızlar
Eklenti 574378

Açmaya
Eklenti 574379

Başladı.
Eklenti 574380

heyyamola 08-09-2015 23:30

5 Eklenti(ler)
18 Temmuz 2015' den



Bodrum papatyaları
Eklenti 574383

Devam ediyor.
Eklenti 574384

Sardunya ve
Eklenti 574385

Gazanyalar da hiç durmuyor.
Eklenti 574386

4 yıldır aynı yerde bulunan tek kök lavantamız da çiçeklendi.
Eklenti 574389

heyyamola 08-09-2015 23:45

5 Eklenti(ler)
18 Temmuz 2015' den


5 yıl önce yarma aşıyla çeşidini
Eklenti 574390

Değiştirdiğimiz
Eklenti 574391

Armut
Eklenti 574392

Fidan olarak dikilen
Eklenti 574393

Akça armut 5. yılında verimli (Gelin boğan ve boynu eğri yöremizdeki diğer isimleri)
Eklenti 574394

heyyamola 09-09-2015 00:07

5 Eklenti(ler)
20 Temmuz 2015' den


Kaplan gözü süs ayçiçeği
Eklenti 574415

Yıldızlar
Eklenti 574416

Yanlarına diktiğimiz çıtalara bağlanarak
Eklenti 574417

Desteklendi.
Eklenti 574418

Eşimin el koyduğu ahududular (reçel olacakmış)
Eklenti 574419

akçabardak 09-09-2015 11:05

İştahı kabartan meyveler, gözleri doyuran muhteşem çiçekler, ya ahududular... ben de olsaydım ben de reçel için el koyardım, eşinizin ellerine sağlık sağlıkla, ağız tadıyla tüketmeniz dileklerimle.

selim87 09-09-2015 11:26

Meyveler bir harika canım çekti vallaha :). Ayrıca bahçenizde birçok tür yetiştirmişsiniz çok beğendim gerçekten. Aklıma küçüklüğümde yaşadığım bahçeli evde dedemin yetiştirdiği sebze ve meyveleri geldi sizin sayenizde , sağlıklı günler dilerim.

heyyamola 09-09-2015 20:22

4 Eklenti(ler)
20 Temmuz 2015' den


Aynı gün hasat edilen 6 farklı erik çeşidi. En üstteki yeşiller son turfanda can erikleri, en alttaki dörtlü sıranın sağ ve sol başındakiler çok sert ve henüz yenemeyecek kadar ekşi-acı bir tada sahip. sol baştan ikinci olgunlaşmış, onun yanındaki puslu-mavi yarı-olgun vaziyette...
Eklenti 574445

Meyvelerini çağlayken can eriği gibi tükettiğimiz bu orta boydaki çeşit olgunlaşınca sarı renk alıp tatlanıyor. Olgun hali sulu ve lokum gibi...
Eklenti 574446

Bu aşısız ufak meyveli olanı bayağı ekşi olsa da çağlayken tüketmek mümkün. O da kızarınca bayağı tatlanıyor. Çok sulu, tam olgunlaştığında bile kabuk kısmını çiğnerken hoş bir ekşiliğe sahip. Marmelat ve pestil yapmak için birebir...
Eklenti 574447

Yine aşısız yabani çöğürden çoğalttığımız Üzüm Eriği... Eylül ayında olgunlaşmaya başlayan, kuru madde oranı çok yüksek, çok iyi bir kurutmalık çeşit
Eklenti 574448

heyyamola 09-09-2015 20:37

5 Eklenti(ler)
22 Temmuz 2015' den


Biberler tam verimde
Eklenti 574458

Brokoli de hazır
Eklenti 574462

Karpuzlar yeni-yeni
Eklenti 574463


Eklenti 574464


Eklenti 574465

heyyamola 09-09-2015 21:20

5 Eklenti(ler)
22 Temmuz 2015' den


Toprak altı işleme, havalandırma amacıyla dış bahçemize tuzak bitki olarak 3 kg kadar patates dikmiştik. Sağolsun köstebekler epey bir mesai harcayıp, yaklaşık 2 mt aralıklarla zig-zag şeklinde, dört-bir koldan gelip bir sürü tümsek oluşturmuşlar. 20 kg kadar patatesten olduk, ama ayrıca yıldız çiçeği yumrularını da kurtarmış olduk. (O bölgeden uzaklaştılar)
Eklenti 574477

Son turfanda çengelköy
Eklenti 574478

Ürgüp Sivrisi Kabak
Eklenti 574479

Etrafını Hint Yağı bitkisiyle çevirdiğimiz bu alanda Mısır, Kabak ve Salatalık beraber yetişiyor.
Eklenti 574480

Seyrek durumdaki meyve ağaçlarının arasında Ayçiçeği ve Mısırlar.. (Dış bahçe)
Eklenti 574481

heyyamola 09-09-2015 21:48

5 Eklenti(ler)
22 Temmuz 2015' den


Yıldızlar
Eklenti 574488

Bir-bir
Eklenti 574489

Gülümsemeye
Eklenti 574490

Başlıyor.
Eklenti 574492


Eklenti 574493

eneskrky 09-09-2015 21:57

En sondaki yıldıza bayıldım :D bahçenizi hayranlıkla takip ediyorum sayın heyyamola , ;)

heyyamola 09-09-2015 22:36

5 Eklenti(ler)
23 Temmuz 2015' den


Nikotin çiçeğini sevdik. Gün batımına 2 saat kala açmaya başlayan çiçekler, gün doğumundan 2 saat sonra kapanmaya başlıyor. Sabah, akşam ve geceleyin sefasını sürmek mümkün.
Eklenti 574494

Hafif esintilerle taşınan tatlı-yumuşak kokuları akşam çayımıza ayrı bir hava katıyor.
Eklenti 574495

Kuzgun Kılıçlarının en erkencisi
Eklenti 574496

Kız Gözü
Eklenti 574499

Alev Çiçeği
Eklenti 574500

heyyamola 09-09-2015 23:11

4 Eklenti(ler)
26 Temmuz 2015' den


Yumrudan yetişen orta boylu, yoğun çiçeklenen yıldız çeşidimiz
Eklenti 574510

Bunun (Tsuku Yori Noshisha) adını yöreselleştirip Yoluk kız dedik. (Yoluk; yöremizde didik-dağınık, uçarı anlamına gelen eski bir deyim)
Eklenti 574511

Bunun adını da pon-pon koyduk. (Bu da fazla derli-toplu)
Eklenti 574512

Glayöl
Eklenti 574513

heyyamola 12-09-2015 22:37

5 Eklenti(ler)
30 Temmuz 2015' den


Sahne yıldızların
Eklenti 574779


Eklenti 574780


Eklenti 574781


Eklenti 574782


Eklenti 574783

heyyamola 12-09-2015 22:58

5 Eklenti(ler)
30 Temmuz 2015' den


Bahçeye çıkan koridorun diğer sakinleri
Eklenti 574797


Eklenti 574798


Eklenti 574799


Eklenti 574800


Eklenti 574801

Resulgur 13-09-2015 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1406819)
20 Temmuz 2015' den


Aynı gün hasat edilen 6 farklı erik çeşidi. En üstteki yeşiller son turfanda can erikleri, en alttaki dörtlü sıranın sağ ve sol başındakiler çok sert ve henüz yenemeyecek kadar ekşi-acı bir tada sahip. sol baştan ikinci olgunlaşmış, onun yanındaki puslu-mavi yarı-olgun vaziyette...
Eklenti 574445

Meyvelerini çağlayken can eriği gibi tükettiğimiz bu orta boydaki çeşit olgunlaşınca sarı renk alıp tatlanıyor. Olgun hali sulu ve lokum gibi...
Eklenti 574446

Bu aşısız ufak meyveli olanı bayağı ekşi olsa da çağlayken tüketmek mümkün. O da kızarınca bayağı tatlanıyor. Çok sulu, tam olgunlaştığında bile kabuk kısmını çiğnerken hoş bir ekşiliğe sahip. Marmelat ve pestil yapmak için birebir...
Eklenti 574447

Yine aşısız yabani çöğürden çoğalttığımız Üzüm Eriği... Eylül ayında olgunlaşmaya başlayan, kuru madde oranı çok yüksek, çok iyi bir kurutmalık çeşit
Eklenti 574448

*** Sn. heyyamola ;

Bu Lokum Gibi dediğiniz yeşilken can erik olgunlasınca sararan ve yumşayan eriği nasıl değerlendiriyorsunuz ?? .. Bizim Adana Akçatekir deki yaylamızda dedemin ağaçları var çok fazla meyve var olgunlaşıp yere dökülüyor hep ...

heyyamola 13-09-2015 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1407452)
*** Sn. heyyamola ;

Bu Lokum Gibi dediğiniz yeşilken can erik olgunlasınca sararan ve yumşayan eriği nasıl değerlendiriyorsunuz ?? .. Bizim Adana Akçatekir deki yaylamızda dedemin ağaçları var çok fazla meyve var olgunlaşıp yere dökülüyor hep ...

Hem yeşil hem de olgun halini yaklaşık bir ay boyunca günlük toplayıp, taze-taze tüketmiştik. Üzüm eriğinin bir dalına 3 yıl önce aşılamıştık. Bilek kalınlığındaki tek dal bu sene verime yattı. Çok fazla meyvemiz olmadığından, diğer tüketim şekillerini deneyemedik. Ancak marmelat ve pestil olarak değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

Resulgur 13-09-2015 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1407466)
Hem yeşil hem de olgun halini yaklaşık bir ay boyunca günlük toplayıp, taze-taze tüketmiştik. Üzüm eriğinin bir dalına 3 yıl önce aşılamıştık. Bilek kalınlığındaki tek dal bu sene verime yattı. Çok fazla meyvemiz olmadığından, diğer tüketim şekillerini deneyemedik. Ancak marmelat ve pestil olarak değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

Aynen rahmetli ninem pestil yapardi bez üzerine serip kuruturdu .. marmelati da güzel olur eminim. Ha birde erik şurubu diye bir şey yapılıyor konsentire meyve suyu doğal sulandirip bardağın içine buz kupleri atılır ve yazın o Adana sıcağında soğuk buz gibi doğal meyve suyu içilir. [emoji4]

heyyamola 22-09-2015 11:00

5 Eklenti(ler)
30 Temmuz 2015' den


Şekerimiz de açtı.
Eklenti 578544

Saksıdaki minyatür gülümüzün ikinci partisi
Eklenti 578545

Kirli Hanımlar da
Eklenti 578546

Çiçeklenmeye
Eklenti 578547

Başlıyor.
Eklenti 578548

heyyamola 22-09-2015 11:38

5 Eklenti(ler)
30 Temmuz 2015' den


Kuş olup 10 km kadar uçsak kar banyosu yapabiliriz...
Eklenti 578549

Tatlı Karadutun ikinci parti meyveleri, iri ve garip şekilli
Eklenti 578550

Haziran Güzeli armudumuz artık son turfanda
Eklenti 578551

Komşu bahçelerden aşıladığımız bu çeşidin
Eklenti 578552

İlk turfanda meyveleri damlamaya başlamış.
Eklenti 578554

heyyamola 22-09-2015 11:51

5 Eklenti(ler)
30 Temmuz 2015' den


Uzun boylu,
Eklenti 578565

Yoğun çiçeklenen,
Eklenti 578566

Açık sarı renkli, Süs Ayçiçeği
Eklenti 578567

Yürüyüş yolumuza uzanan balkabağını, merdiven kurup asma çardağına yönlendirdik.
Eklenti 578568

Hem kariyer yapmış, hem de çocuk...
Eklenti 578569

heyyamola 22-09-2015 12:36

4 Eklenti(ler)
30 Temmuz 2015' den


Barbunyalar
Eklenti 578585

İçini dolduruyor.
Eklenti 578586

Gojiberi
Eklenti 578587

Bahar başlangıcında dikilen, komşunun hediyesi fidemiz çiçeklendi. Çok yıllık, kokusuz, yaprakları phlox' a benziyor.
Eklenti 578588

heyyamola 22-09-2015 19:55

4 Eklenti(ler)
31 Temmuz 2015' den


Böğürtlen epey yüklenmiş.
Eklenti 578621

Bir yandan yeni güçlü sürgünlerini büyütüyor
Eklenti 578622

Bir yandan meyvelerini olgunlaştırıyor.
Eklenti 578623

Dolunay bulutların arkasında... Dolunay zamanı, öncesindeki 2 gün, sonrasındaki 2 gün, toplamda 5 günlük süre zarfında tohum ekimi, fide-fidan dikimi, aşı uygulaması gibi işlemleri yapmamaya çalışıyoruz.
Eklenti 578626

heyyamola 22-09-2015 21:15

5 Eklenti(ler)
2 Ağustos 2015' den


Çiçeklik parselimizden
Eklenti 578628


Eklenti 578629


Eklenti 578630


Eklenti 578632


Eklenti 578636

heyyamola 22-09-2015 21:34

5 Eklenti(ler)
2 Ağustos 2015' den


Kuzgun kılıçları
Eklenti 578646

Vadesini dolduranlar
Eklenti 578647

Çiçekleniyor.
Eklenti 578648

Yıldızlarla da iyi arkadaşlar
Eklenti 578649


Eklenti 578650

heyyamola 22-09-2015 21:47

5 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2015' den


Latin çiçeği
Eklenti 578652

Sardunyalar
Eklenti 578653

Nikotin çiçeği
Eklenti 578654

Kelvin floodlight
Eklenti 578655

Stars favourite
Eklenti 578656

heyyamola 30-09-2015 23:51

4 Eklenti(ler)
4 Ağustos 2015' den


20 gündür üçer-beşer hasadı devam eden erkenci nektarin son kez tamamen hasat edildi.
Eklenti 579446

Black serisi erikler renklenmeye başladı.
Eklenti 579447

Zoraki poz veren konu mankeninin,
Eklenti 579448

Özgürlük sevinci...
Eklenti 579449

YeniGine 01-10-2015 00:14

:) Sayın heyyamola hep diyorum sadece Beğen'mekle olmuyor.
Emeklerinize sağlık, konu mankeninize, yıldıza, çiçeklerinize, ürününüze, bahçenize maşallah (Zaten böyle arada sırada maşallah diyemezsem size haksızlık ediyormuşum gibi geliyor bana).

Sayın heyyamola, sardunyaları sorayım; nasıl öyle çok çiçeklenmişler?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025