![]() |
5 Eklenti(ler)
25 Mayıs 2014' den
30 Mart şiddetli don zararından etkilenmemiş, Eklenti 499028 Tek-tük rastlayabildiğimiz Eklenti 499029 Elma, Eklenti 499030 Armut, Eklenti 499031 Japon Armudu. Eklenti 499032 |
@ heyyamola , bu kadar çeşit çiçek, sebze vs. için hazırlıkları (tohum ekme, şaşırtma) yayladaki serada mı yapıyorsunuz.
|
Alıntı:
10 Mart--1 Nisan arası; Serada tohum ekimi 25 Nisan--30 Mayıs arası; Fidelerin dış ortama, asıl yerlerine şaşırtılması En önce patlıcan, biber gibi geç büyüyen çeşitleri evde kalorifer peteği üzerinde çimlendirip, hemen bol ışıklı kapalı balkonumuza alıyoruz. Serayı daha çok plastik bardaklara şaşırttığımız fidelerin bir an önce gelişmeleri için kullanıyoruz. Aslında sadece fide yetiştirmek için, ikinci bir sera yapmak farz oldu. Hem ürün almak, hem de fide yetiştirmek amacıyla kullanmaya kalkınca işler sarpa-sarıyor. Çimlendirme kablarımız , evde tohum ekimi, çimlenme sonrası, fidelerin gelişimi, serada tohum ekimi, gelişmiş fidelerin şaşıırtılması, seraya ekilen tohumların gelişimi, |
5 Eklenti(ler)
25 Mayıs 2014' den
Mart sonunda yerini değiştirdiğimiz minyatür gülümüzün ilk gülücüğü.. Eklenti 499373 Aynısafa, kendi-kendine çoğalıp, yayılmış Eklenti 499374 Komşu bahçeden alınan fide çiçekleniyor. Hüsnüyusuf mu acaba? Eklenti 499375 Sabah açıp ertesi gün solan, narin yapraklı adi gülümüz... Eklenti 499376 Yoğun kokulu... Reçelini tadan zor vazgeçer... Eklenti 499377 |
4 Eklenti(ler)
25 Mayıs 2014' den
Eşim ve kızımın yoğun isteklerine dayanamayıp, tek sıra boyunca 50 kök dikme gafletinde bulunduğumuz brokoli, Eklenti 499378 20 günde Eklenti 499379 Bayağı gelişti. Eklenti 499380 Neyse ki beyaz lahana 10 kök Eklenti 499381 |
@heyyamola, kaloriferin üzeri sıcak olmaz mı çimlenme için?
Benimde evin yaylaya olan uzaklığı 15 km. Yanılmıyorsam sadece pazar günleri gidiyorsunuz. Peki bir hafta boyunca serada herhangi bir sorun oluşmuyor mu? Nemini kaybetme, aşırı ısınma, soğuma vs. Ben plastik kap yerine plastik bardak kullanıyorum. Tek tek müdahale, takip daha kolay oluyor ancak tabi bu durumda ayrılacak yer, zaman ve ilgi artıyor. |
Alıntı:
Serada tohum ekimi direk geniş alandaki toprağa yapıldığından ve zamanlaması iyi ayarlandığından pek sorun oluşturmuyor. Plastik bardaklarda veya viyollerde gelişen fideler için; nem kaybı ve aşırı ısınmayı önlemek adına, bunları muhtelif boylardaki dörtgen plastik küvetlerin içinde muhafaza ediyoruz. Küvetlerin içini 2-3 cm yüksekliğinde suyla doldurup, sera tabanına yerleştirdiğimizde genelde sorun yaşamıyoruz. Hızlı gelişmesini istediğimiz fideleri, küvetleriyle beraber zeminden 80 cm yükseklikteki raflara alıyoruz. Dışardaki sıcaklık - 5 dereceye düşerse, sera içinde soğuk zararı oluşabilir. Şimdiye kadar yaşamadık. Mayıs ayı başından itibaren, çok sıcak geçen günler olursa, kontrol amaçlı akşam kaçamakları yapıyoruz. Seramızda ikisi çatıda olmak üzere toplamda yedi tane pencere var. Hava durumuna göre gerektiği kadarını açık bırakıyoruz. |
5 Eklenti(ler)
25 Mayıs 2014' den
Dış bahçemizden Eklenti 499702 Solda domates, ortada karpuz ve ayçiçeği, sağda kavun ve mısır Eklenti 499703 İki sene önce badem üzerine aşılanmış kayısının taze sürgünleri Eklenti 499704 Patates adamız, Eklenti 499705 Hareketleniyor. Eklenti 499706 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Yolunu mu şaşırdın? Eklenti 499712 Yeni yeşeren bamya ve baş soğanlara zarar vermiş Eklenti 499713 Patatesler, bir haftada epey yol almış. Davetsiz dört ayaklının tepelediği kısım yaya kalmış... Eklenti 499714 Dereotu, artık biçilebilir. Eklenti 499715 Bir kısmı daha önce biçilen yaprak marul, yeniden sürüyor. Eklenti 499716 |
Sayın heyyamola,
köstebek mi yapmış o delikleri? |
Alıntı:
|
İz açıklıklarına bakılırsa at gibi bir şeymiş :)
|
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Tohumu direk toprağa 55 gün önce ekilen, Kalıcı ıspanak biçilmek suretiyle ilk kez hasat edildi. (Sn. MeyveliTepe'ye teşekkürler...) Eklenti 499910 Roka da hasada hazır. (Tohumunu özene-bezene çok seyrek olarak ekmiştik. İyi ki öyle yapmışız, çok güzel geliştiler.) Eklenti 499911 Kırmızı kıvırcık, ben de hazırım diyor. Eklenti 499912 Yeşil soğanın ikinci hasadı Eklenti 499913 İki ay önce köklerinden seyrek olarak şaşırtıp, ilk sürgünlerini dipten biçtiğimiz nanenin, ikinci sürgünleri yumuşacık saplarıyla beraber taze-taze tüketilecek. Sonraki sürgünler hem taze, hem kurutulmuş olarak değerlendirilecek. Biçimde dikkat edilmesi gereken nokta; toprağa sıfır biçilip, üst kısımda hiç sap artığı kalmaması... Eklenti 499914 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Her sene 1-2 kalem üzerine yoğunlaşıp, huyunu-suyunu iyice öğrenmeye çalışıyoruz. Bu seneki takıntımız yeşillikler... Eklenti 499927 Green Star Kıvırcık Salata, boşuna bu ismi almamış. (Sn. MeyveliTepe paylaşmıştı.) Eklenti 499928 Red Romaine Marul, tadını en çok merak ettiklerimizden... (Sn. h_doğan paylaşmıştı.) Eklenti 499929 Sativa Kıvırcık Salata, henüz tadamadık ama, lezzet yönüyle iddialı gibi duruyor. (Sn. MeyveliTepe paylaşmıştı.) Eklenti 499930 Red Salad Bowl (Kırmızı Salata), eşimin gözdelerinden... Eklenti 499931 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Yoğun aromasına rağmen kekik de taze-taze tüketmeye alıştığımız lezzetlerden... Eklenti 499946 Daha önce biçilen kısımları yeniden süren, Maydanoz Yapraklı Tere Eklenti 499947 Iceberg Marul, şimdilik nazlı gelişiyor. Eklenti 499950 Yedikule Marul, bahis konusu oldu. Başını bağlayabilecek mi bakalım? Eklenti 499951 Semizotu tam kıvamında.. Eklenti 499952 |
Sizin orası Adana'ya göre daha serin olduğu için baş yapma ihtimali daha fazla. Sulamalarınızı yağmurlama şeklinde yaparsanız bitkiyi serinletirsiniz, baş bağlama ihtimali artar.
|
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Bu sıraya tohumdan yetiştirdiğimiz Brüksel Lahanası fideleri, ayak-karelerin ortasına bir adet olmak üzere dikildi. Sol tarafındaki sıra boyunca, patates ve brokoli var. Her-bir brokoli ve Brüksel lahanasının dört-bir yanına, baş soğan için minnacık kıskalardan dikildi. Eklenti 500253 Onların yanındaki sıraya kırmızı lahana fideleri, Eklenti 500254 Bu şekilde yerleştiler. Eklenti 500255 Diğer adamıza da domates fideleri, üçgen şeklinde dikildi. Eklenti 500257 ... Eklenti 500258 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Serayı hem ürün alma, hem de fide yetiştirme amacıyla kullanmaya kalkışmanın handikapları... Acilen daha küçük ölçekli bir sera yeri ve ödenek hazırlamak lazım. Eklenti 500498 Fide çeşit, Eklenti 500499 Ve sayısını abartma, hepsinin üstesinden gelirim yanılgısı, Eklenti 500500 Zaman darlığı, elde olmayan sebeplerle kalıcı yerlerine dikimin gecikmesi, Eklenti 500501 Her sene yaşadığımız pişmanlığın, yine-yeni-yeniden tekrarlanışı... Ah deli gönül ahh!.. Eklenti 500502 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
40 gün önce fide olarak dikilip, askıya alınan sırık salatalık, Eklenti 500523 Tüm sülükleri ve koltuk sürgünleri alınınca, Eklenti 500528 Sera içinde de olunca güzel gelişti ve ilk parti meyvelerini olgunlaştırdı. Eklenti 500529 Kendi ellerinle toplamanın zevki başka ama... Eklenti 500530 Tüm çabamız; Bütün yorgunluğumuzu unutturan, bu gülümseyişler için.... Eklenti 500531 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
60 litrelik saksımıza, 6 adet Chocolate Habanero biber ve ortasına feslsğen Eklenti 500706 30 litrelik saksımıza 3 adet Jalapeno biber, Eklenti 500711 Yine 30 litrelik saksımıza 3 adet İtalyan reyhan bu şekilde dikildi. Eklenti 500712 Duvar dibinde ahududular, orta kısımda iki sıra değişik çeşitlerden marul, en sağda dereotu var. Dereotu sırasının devamındaki ıspanak ve fındık turp daha önce hasat edilmişti. Onların yerine mini saksı domatesi (Tinny Tim) dikilecek. Dereotu biçilince marullar atağa geçecek. Marul hasadına kadar, dereotundan ikinci defa ürün almayı umuyoruz. Eklenti 500718 Seramızda çıkan minik mantarlar Eklenti 500719 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
İlk gülümüz merhaba diyor. Eklenti 500733 İlk sürgünleri tamamen soğuk almıştı. Eklenti 500734 15 gün gecikmeyle açabildi. Eklenti 500735 Hanımeli de açmış, Eklenti 500736 Beyaz zambak tomurcukta.. Eklenti 500737 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
İlk bezelye kapsülümüz, Eklenti 501005 Maydanoz, adaları çok sevdi. Eklenti 501006 Little Finger havuç gelişiyor. Eklenti 501007 Biçilen yeşillik, yeniden yeşermekte, Eklenti 501008 Kırmızı kıvırcığın sonraki yaprakları...(Açılışı tatlı-yeşil rengiyle yapıyor.) Eklenti 501009 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Adalarımız, Eklenti 501230 Konuklarını ağırlamaya başlıyor. Eklenti 501232 Gariban yerelması, yedi sülalesiyle gelmiş. Eklenti 501237 Patatesin de adalardaki ilk tatili, Eklenti 501241 Bamyanın apartı 5 kişilik... Eklenti 501247 |
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Metrelik Börülce, Eklenti 501268 Kudret Narı, Eklenti 501269 Çalı fasulyelerin, Eklenti 501270 İpe alınma Eklenti 501271 Detayı Eklenti 501272 |
44 sayfaya tek tek beğen yapıp ortamı meşgul etmeyeyim dedim. Çoook beğendim.İklim koşulları göze alınınca beni yüreklendirdiniz.Elinize emeğinize sağılık
|
5 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Dikine büyüme eğilimi gösteren süs şeftalisine aşılanmış, yayvan gelişme eğilimi gösteren bitirgen çeşidi kayısının, tek kökteki tezat görüntüsü... Gözlemlediğimiz kadarıyla; Çoğu erik ve armut çeşitleri dikine büyüme eğilimindeler. Genlerine kodlanmış bu özellikleri, eğme, dikleştirme, budama yoluyla tam tersi yöne kanalize ederek, daha iyi gelişmelerini sağlamak mümkün. Ancak aşırıya kaçınca ters tepiyor. Eklenti 501273 5 yaşındaki bodur kirazımızın boyu şimdilik 250 cm civarında. İlk yan dalları yerden 40 cm yüksekten başlıyor. Budama, bakım, hasat işleri daha kolay yapılabiliyor. Eklenti 501275 Bu sene tam manasıyla meyve tutan sadece kiraz. Eklenti 501276 3 senedir en sona bırakıp, hep ihmal ettiğimiz asmalar, kayınpeder' in gözüne takılınca, güzel bir bakımdan geçmişler. (Budanmış, çardağa yönlendirilip bağlanmış, alt sürgünler alınmış) Eklenti 501277 Bu alt sürgünlere kıyamamış tabii ki... Eklenti 501280 |
4 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
5 yaşındaki ayva fidanımızda, sadece bir tane meyve var. Bütün hasılat ona gidecek, 750 gramın altına düşmemesi konusunda anlaştık... Eklenti 501907 Hugelkültür denemesi yaptığımız alanda kendiliğinden çimlenen ayçiçeği, emsallerinden daha hızlı gelişiyor. Eklenti 501908 Dış bahçemize bir sıra yerelması dikmiştik. Yükseltilmiş adalarda yetişenlerle mukayese edilecekler. Eklenti 501909 Yaklaşık bir ay önce fide olarak dikilen brokoli'ye bağ sarmaşığı rakip olmak istiyor. Kökü çok derinlerde ısrarcı bir baş belası.. Eklenti 501910 |
5 Eklenti(ler)
8 Haziran 2014' den
Tohum ekiminden 80 gün sonra tam hasat olgunluğuna ulaşan kırmızı kıvırcık.. 10 gündür salatalarımızı süslüyordu, ama tam olgunlaşmışının tadı daha başka... Eklenti 501914 Kırmızı kıvırcıktan boşalan yerlere, hemen domates, Eklenti 501915 Ve biber fideleri şaşırttık. Eklenti 501916 Bir hafta önce diktiğimiz çoğu fide, şiddetli rüzgar ve aşırı yağışlardan oldukça zarar görmüş. Eklenti 501927 Seradaki salatalık yerinden memnun, boyu 2 metreyi aştı. Eklenti 501928 |
5 Eklenti(ler)
8 Haziran 2014' den
Elimizin altında hala bolca fide var da, 4 haftadır kısım-kısım asıl yerlerine diktiklerimizin çoğunu kaybedince, haliyle moralimiz bozulup, şevkimiz kırılıyor. Eklenti 501929 10 gündür devam eden dengesiz yağışlar, toprağa basmamıza izin vermiyor. Ot alma, çapalama gibi bakım işlerini zamanında yapamayınca, yükseltilmiş adaların kıymetini daha iyi anlıyoruz. Aynı zamanda rüzgardan korunaklı bir yerde kurmak daha iyi olur. Kendi dengelerine aşırı müdahale edip, hükmetmeye çalıştığımız doğa, sanki intikam alıyor... Eklenti 501930 Vah garibim!.. Eklenti 501931 Salatalık nerde? Eklenti 501932 Tamam buradaymış, çık ortaya meydan senindir. (Hatta ikinize bile fazla) Eklenti 501933 |
5 Eklenti(ler)
8 Haziran 2014' den
Tohum ekiminden itibaren 100 günü dolduran maydanoz, Eklenti 501995 Tam hasat kıvamında... Eklenti 501997 Yine tohumdan yetişen 100 günlük yeşil soğan (Beyaz bilek çeşidi) Eklenti 501998 100 günde üst tarafını yeterince geliştiren havuç, yeraltına yönelmeye hazırlanıyor. Eklenti 501999 35 gün önce yumruları dikilen patates Eklenti 502026 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025