![]() |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Nantes havuç Eklenti 496336 Mor havuç Eklenti 496337 Little Finger havuç Eklenti 496338 Pazı Eklenti 496339 Kırmızı saplı pazı Eklenti 496340 |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Yedikule marul Eklenti 496341 İceberg marul Eklenti 496342 Düz yaprak marul Eklenti 496344 Göbekli kıvırcık marul Eklenti 496345 Acı marul (Güneyik) Eklenti 496346 |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Fındık turp Eklenti 496347 40 günde hasada geliyor. Eklenti 496348 Suyu çok seviyor. Eklenti 496349 Ceviz kadar irileşebiliyor. Eklenti 496351 Hasat olgunluğuna ulaşınca, 5-8 gün içinde hasat etmek gerekiyor. Daha fazla beklerse içi koflaşabilir. Eklenti 496352 |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Bezelyeler, 25 cm aralıkla üst-üste yatay olarak gerdirilen ince paraşüt iplerine, Eklenti 496701 Sülüklerini sardırarak tırmanıyorlar. Eklenti 496703 Komşusu ıspanak sıradan biçilerek, Eklenti 496706 Yanındaki fındık turp ise sıra aralarından seyreltmek suretiyle hasat ediliyor. Eklenti 496707 Tohumluk bırakılan Frenk maydanozu, çiçek sapını hazırlıyor. Eklenti 496708 |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Çıtır cimcimelerin, Eklenti 496718 Günlük tüketimden arta kalanlarını, kökleri su içinde ve yapraklı halde, buzdolabında muhafaza edeceğiz. Eklenti 496719 İri ve narin yapraklı diğer nane çeşidimiz Eklenti 496720 Sakız bakla Eklenti 496727 Dekoratif kırmızı kıvırcık Eklenti 496731 |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Bektaşi üzümü Eklenti 496738 Ve Eklenti 496739 Çilek meyve tutuyor. Eklenti 496740 Çalı fasulye çimleniyor. Eklenti 496741 Malabar ıspanağı Eklenti 496742 |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Çiçeği burnunda mı? Eklenti 497143 Ashwagandha (Hint Ginsengi) Eklenti 497149 15 gün önce fide olarak dikilen domates temeli atmış, üst katları çıkmaya hazırlanıyor. Eklenti 497150 Hasat sepetimizde şimdilik, Eklenti 497151 Sadece bunlar var. Eklenti 497152 |
Maşallah, sayın heyyamola. Ağız tadı ile bereketini görün diyeyim.
|
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
??... Eklenti 497164 Sarı renk açan aynısafa Eklenti 497167 Kendiliğinden çimlenen kekikler serpiliyor. Eklenti 497168 Yerelmasının orta sırasına çalı fasulyesi ekmiştik. Tam tepelerinden askı profili geçiyor. Eklenti 497169 Yandaki adaya bamya ekmiştik. Orta sıra yine fasulye Eklenti 497170 |
Alıntı:
Bende henüz daha 1 yıl bile olmadı minik bir meyve bahçesi kurdum, şimdilik kendimce çeşit, çeşit meyve fidanları diktim henüz yeni tutumya başladılar. İnşallah bakımlarını beceririmde sizin fidanlarınız gibi büyür benimkide. |
Ellerinize sağlık @heyyamola...
Mükemmel bir başlık olmuş. Anlatım zenginliği, bilgi çeşitliliği, samimiyet, resimlerin kullanımı, tevazu ilk aklıma gelenler. Ne zamandır tonla araştırmama rağmen anlayamadığım 'dahliaların bölünmesini' sizin başlıkta anlayabildim. Tohum, fide nasıl olursa bu işe hobi olarak başlamak isteyenlerin ilk okuyacağı yer burası olmalı. Ne ararsan gayet basit şekilde var. Tohum ekimi, şaşırtması, toprağın hazırlanması, fidan dikimi, aşı yapılması, domates kurutulması (kafamda soru işaretlerinde biri de buydu ondan özellikle yazdım) ağaçların bakımı, budanması, çapa makinası (ne kullandığınızı yazarsanız sevinirim, yedi yıldır kullandığınıza göre iyi bir seçim olmalı) bahçe düzenlenmesi, bordör yapımı, domatesi sardırdığınız galvanizli aparat ilk aklıma geliverenler... Sabahtan beri okuyorum şu an 27. sayfadayım. Aklımdakileri unutmadan yazayım dedim. Üye bahçelerine göz atayım derken özellik olarak kendiminkine yakın yer olsun istediğimde sizin bahçe gözüme çarptı. İyi ki buradan başlamışım, sizinki rakım olarak biraz daha yüksek (1000-1250) olsa da benzer özellikler gösteriyor bahçelerimiz. Kalan sayfaları okumak için sabırsızlanıyorum. Bu arada bu kadar alkışın yanında minik bir eleştiri; kimi benzer fotoğrafları gereksiz tekrarlamışsınız (bahçede çıkan aynı yabani otu göstermeniz gibi). Sabırla çektiğiniz (örümceğin avını paketlemesi gibi) fotoğraflar gerçekten harika... |
Alıntı:
İlk üç yıl özellikle budamalarını ihmal etmeyip, fidana güzel bir şekil vermeye çalışın. Güzel günlere büyüsünler... |
Alıntı:
Teorik bilgilerin uygulanmış hallerinden edindiğimiz birikimleri paylaşmaya çalıştık. Hobi yetiştiriciliğe yeni başlayanlara faydalı oluyorsa ne mutlu bize... Çapa makinemizi ilk çıktığında hemen almıştık. Bertolini marka, 5.5 beygir honda motorlu, benzinli, 1 ileri-1 geri, kayış tahrikli. Bizim işimizi fazlasıyla görüyor. Sonraki yıllarda daha kapsamlı modeller çıkmasına rağmen değiştirmedik. Dizel motorlu, şanzımanlı üst modellere göre hafif olması, kullanım kolaylığı, biraz da ilk göz ağrımız olduğundan herhalde... |
5 Eklenti(ler)
18 Mayıs 2014' den
Bu adamıza yer fıstığı ve bamya beraberce ekilecek. Yer fıstığını kuruyemişçiden kavrulmamış olarak aldık. Dış kabuğunu çıtlatarak fıstıkları çıkardık. Kırmızı renkli, ince kabuğun soyulmamasına özen gösterdik. Eklenti 497382 5-6 gün suda beklettiğimiz bamya tohumları Eklenti 497383 25 cm aralıkla sıraları belirleyip, bir fıstık-bir bamya şeklinde tohumları yerleştirdik. Eklenti 497384 Tohumlar arası mesafe 10 cm Eklenti 497385 Baş ve işaret parmaklarımızın, uç kısımlarının iç taraflarını birleştirip, oluşan V şeklindeki boşluğu da tohumların üzerine denk getirip, parmaklarımızı toprağa ittirmek suretiyle ekimi gerçekleştirdik. Ekim derinliğimiz; Fıstık için 30 mm, bamya için 15 mm Eklenti 497386 |
Sn heyyamola fistik bamya arkadasligi neye daysniyor. Ben bamyalari sasirtmistim gidici gorunuyorlar. Olmazsa ben de boyle ekeyim.
|
Alıntı:
Bamya tohumunun direkt toprağa, asıl yetişecekleri yere ekilmesi, daha güzel sonuç veriyor. |
Tebrik ediyorum Sn. Heyyamola, çok güzel bir bahçeniz var.
Dün başladım okumaya ve az önce bitirdim tüm sayfaları. Notlar alarak, fotoğraflı anlatımların fotoğraflarını çekerek yaptım okumamı. Görseller ve anlatımınızla, bu işi hobi olarak yapmak isteyenlerin başvuracakları bir okul burası adeta. Anlattığınız pek çok konudan faydalanacağım ama özellikle, bahçenizde kullandığınız toprak çeşitlerini tanıttığınız görselli bölüm için ayrıca teşekkür ederim. Almak istediğimde nasıl bir şey aradığımı biliyorum artık :) Sağlıkla tüm bu güzelliklerin keyfini sürmeniz dileğimle... |
5 Eklenti(ler)
23 Mayıs 2014' den
Sırtımız yeterince ısınmadı henüz... Şiddetli rüzgarların da sağı-solu belli olmuyor. Eklenti 498411 Sera içinde bekleyen biber fideleri. Şaşırtılmak için rüzgarların sakinleşmesini bekliyor. (İki hafta önce asıl yerlerine diktiklerimiz, iki saat sonra fırtınaya yakalanıp, bütün yaprakları solmuştu.) Eklenti 498412 Sera içindeki kırmızı kıvırcığın sökülmeden önceki son gülümseyişi... Eklenti 498413 Dışarıya şaşırttıklarımız, 10 günden hasada gelirler herhalde... Eklenti 498414 Bodur dahlia' nın yanına ektiğimiz latın çiçeği tohumları çimlenmişler. Eklenti 498417 |
5 Eklenti(ler)
23 Mayıs 2014' den
Roka, 5 gün sonra hasat edilebilir. Eklenti 498420 Semizotu, bir hafta sonra, Eklenti 498421 Kekik, 25 gün sonra, Eklenti 498422 Mor reyhan, 40 gün daha ister. Eklenti 498423 Olgunlaşanlarını, vakit geçirmeden... Eklenti 498424 |
4 Eklenti(ler)
23 Mayıs 2014' den
Tohum Takas Etkinliğinde Sn. MeyveliTepe' nin paylaştıklarından; Kalıcı Ispanak (Perpetual Spinach) : Etli yapraklı, diri, gevrek, lezzetli... (Kalıcı olması da cabası) Eklenti 498425 Boğa Kanı Kırmızı Pancar : Fırtınada sarsılmasına rağmen, görüntüsüyle bile; Kalıcı ıspanağı sollarım der gibi... Eklenti 498426 Green Star Kıvırcık Salata Eklenti 498427 Sativa Kıvırcık Salata Eklenti 498428 |
2 Eklenti(ler)
23 Mayıs 2014' den
Tohum Takas Etkinliğinde: Sn. h_doğan' ın paylaştığı Red Romaine Marul Eklenti 498433 Sn. hberbul' un paylaştığı Maydanoz Yapraklı Tere Eklenti 498435 |
Alıntı:
Maşallah sizinkilere. Böyle güzel olacağını bilseydim, etkinlikte bende talep ederdim. Neyse gelecek etkinliğe kaldı. |
Sıcaklık çok yüksekse bulunduğunuz yerde bence sonbaharı beklesin, boşuna ekecektir hızla sapa kalkar sıcakta.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Maydanoz yapraklı olan daha dayanıklı herhalde, bugün yarısını biçtim. Kalanların da tohum hazırlamaya, şimdilik niyeti yok gibi.. |
5 Eklenti(ler)
23 Mayıs 2014' den
Kırmızı Salata (Red Salad Bowl) toparlanıyor. Eklenti 498651 Dereotu atağa geçiyor. Eklenti 498652 Bezelyelerimizin; Eklenti 498653 İlk çiçeği en fazla boylanan bitkiden, Eklenti 498654 Ve değişik rengiyle, merhaba diyor. Eklenti 498655 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
23 Mayıs 2014' den
Tohumluk bırakılan Frenk Maydanozu, çiçek tablasını hazırlıyor. Eklenti 498656 3-5 kök tohumluk yeter. Diğerlerinin sapa kalkıp, çiçeklenme emaresi göstermelerine meydan vermeden, toprak seviyesinden biçiyoruz ki, tekrardan taze-taze sürgünler verebilsin. (Artık ne kadar sürdürebilirsek) Eklenti 498658 Sera ortamını bilhassa bu dönemlerde, en iyi değerlendiren bitkilerden biri sırık salatalık... Dış mekana göre; Ani sıcaklık değişimlerinin yaşanmadığı, rüzgarsız, nem oranı daha yüksek, şiddetli sağnak yağış, dolu gibi, olumsuz etkenlere kapalı sera ortamında salatalığın keyfine diyecek yok... Eklenti 498661 Ufak gözlü viyollerde kök sistemlerini fazlasıyla geliştiren fideleri, strafor köpük malzemeden yapılmış bardaklara şaşırtıp, 1-2 hafta sonra asıl yerlerine dikeceğiz. Eklenti 498664 |
5 Eklenti(ler)
25 Mayıs 2014' den
Erciyes'in cazibesine kapılan bulutlar dans ediyor. Eklenti 499008 Çardak üzerine yönlendirilip, desteklenen böğürtlen, Eklenti 499009 Çiçeklenmeye başlıyor. Eklenti 499010 Frenk üzümü, Eklenti 499011 Ve Bektaşi üzümü meyveleri gelişiyor. Eklenti 499012 |
5 Eklenti(ler)
25 Mayıs 2014' den
Tohumdan yetiştirdiğimiz 4 yıllık gojiberi (kurt üzümü) epey meyve tutmuş. Eklenti 499016 3 yıllık gilaburu da meyveye dönüyor. Eklenti 499017 Salkım mı desek, Eklenti 499025 Yoksa şemsiye mi? Eklenti 499026 Misafiri de var. Eklenti 499027 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025