![]() |
Alıntı:
Şifalı bitki olarak onlar oluşmadan toplamak gerek yapraklarını.. Ben o inciler patladığı zaman bile ellerimi birkaç defa temizlerim sabunla.. |
Alıntı:
Sizden biraz daha farklı çalıştı.. -Aşı yapılacak dalı yararken dal fazla yarılmasın diye önce dalın 5-6 santim arasından iple sımsıkı bağladı.. - Birde, hem aşı kalemlerinin, hemde aşı dalının kaynama yüzeylerini çok hafif, yeşil kambiyum görünecek şekilde kabuğunu çakısıyla sıyırdı.. |
bize de lazım acemi usta
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn. heyyamola; Başarılı bir işlem sonrası muhteşem bir final fotoğrafıyla olayı taçlandırmışsınız, inşallah aşılarınızdan olumlu sonuç alırsınız. Karlı dağların görünümü harika! Çiçek tarhlarınız çok düzenli. Çiğdemler, Sümbüller, Laleler, Nergizler hepsi çok çok güzeller. Paylaşımınız için teşekkürler, emeklerinize sağlık. Esen kalınız... |
Alıntı:
Herşey gönlünüzce olsun.. esen kalınız.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tüm güzellikler hepimizin olsun.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ustalara göre acemi sayılırız. Genelde sadece ben ilgileniyorum. Tek hobim bu.. Haftada bir gün tamamen amatörce uğraşıyorum. Yaz aylarında her gece 3 saat ilave çalışıyorum. Çalıştıkça yorulmuyor, aksine dinleniyorum. Aşkı, sevgiyi, emeği, en vefalı dosta!.. İnançla, azimle, bilgiyle, tecrübeyle, fedakarlıkla, özenle, yüksünmeden sunarsanız o da size misliyle karşılık veriyor... |
Amatörce dediğinizi ben küçük alanda diye kabul ediyorum çünkü gayet bilgilisiniz yaptığınız işten belli. Elinize sağlık.
|
Karlı görüntüler
5 Eklenti(ler)
17 Mart 2013' den
Eklenti 380341 Önceki gece -5 derece'yi gördüler... Eklenti 380342 Ayazın tadına baktılar... Eklenti 380343 Genel görünüm Eklenti 380344 Değişik açıdan Eklenti 380345 |
Sümbül tomurcukları
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
17 Mart 2013' den
Muscari Eklenti 380368 Nam-ı diğer üzüm sümbülü Eklenti 380369 Katmerli nergis tomurcuğu.. Eklenti 380370 Açmaya hazırlanıyor. Eklenti 380371 3 gün sonra... Eklenti 380372 |
5 Eklenti(ler)
17 Mart 2013' den
Lale çeşitlerimizin en erkencisi... (Şimdilik sadece bunlar açtı.) Eklenti 380373 3 senedir hiç dokunmadığımız çiğdemler, yavrulayıp çoğalmışlar. Eklenti 380375 Açmış sümbüller... Eklenti 380376 Kimi solmak üzere.. Eklenti 380377 Kimi yeni açacak.. Eklenti 380378 |
Farklı zaman ve koşullarda çiğdem
5 Eklenti(ler)
Karlı çiğdem... 17 Mart 2013, saat 8.00
Eklenti 380846 6 saat sonra Eklenti 380852 4 gün sonra, hava güneşli sıcaklık 16 derece Eklenti 380853 Aynı gün hava bulutlu, sıcaklık 8 derece Eklenti 380854 Bir gün sonra, hava rüzgarlı, sıcaklık 10 derece Eklenti 380855 |
Sümbül
5 Eklenti(ler)
|
Sn.heyyamola, bahçenizi, çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum. Herşey mükemmel, düzenli ve kusursuz görünüyor maşallah.
Tohum takastan sizin gönderdiğiniz tohumlardan da almıştım, hepside firesiz ve sorunsuz çimlendiler. ;) Bunun içinde size ayrıca teşekkür etmek istedim. Tüm güzelliklerin sizinle olması dileğiyle, sevgi ve saygılarımla... |
5 Eklenti(ler)
17 Mart 2013' den
Erik fidanımız Eklenti 380867 Bir başka cinsi Eklenti 380868 Şekerpare kayısımız Eklenti 380869 Yine nergis Eklenti 380870 Eklenti 380872 |
Alıntı:
Tohumların sorunsuz çimlenmesi, kadir-kıymet bilen ellerde olmasıyla sevincimiz katmerlendi. Paylaştıkça artan tüm güzellikler hepimizin olsun. Esen kalınız.. |
5 Eklenti(ler)
21 Mart 2013' den
22 gün önce tohumunu ektiğimiz biber fideleri Eklenti 380876 Kapalı balkonumuzda ikamet ediyorlar. Eklenti 380877 Bol ışıklı ve nispeten serin bir ortamda bulunuyorlar. Eklenti 380878 Mümkün olduğunca az su veriyoruz. Eklenti 380879 İlk gerçek yaprakları çıkmaya başladı. Eklenti 380880 |
Sayın heyyamola , sümbülleriniz harika görünüyor.Bahçenizde süper ,emeklerinize sağlık.
|
Bugün bahçemizden
5 Eklenti(ler)
2 gün önce fırtına, 1 gün önce kar-dolu karışımı yağış, önceki gece (-3) e düşen sıcaklık...
Sabah saat 9.00'da bahçemize geldik. Üzerine çiğ düşmüş sümbülümüz.. Eklenti 381289 Güney tarafı kapalı olan çiçekliğimizde toprak donmuş durumda.. Eklenti 381290 Çiğdem artık pes etmiş... Eklenti 381291 Kuzey tarafı kapalı olan parselimizde, nergis fırtınadan boyun bükmüş yere bakıyor. Çiçekle sapın birleştiği yerdeki buz yeni-yeni eriyor. Eklenti 381294 Bu sümbülümüz de fırtınadan nasibini almış. (Çiçek sapı dibinden kırılmış) Eklenti 381295 |
5 Eklenti(ler)
Hasar gören ikinci sümbülümüz. (Çiçek dalında güzel, ama bunu mecburen vazo'ya koyacağız.
Eklenti 381334 Boynu bükük garibim.. Eklenti 381335 Üzüm sümbülü, sendelemiş ama yıkılmamış. (Hafif olmanın faydaları) Eklenti 381336 Lale'ler sağlam Eklenti 381337 İki gün önce dikilen erengül'ler de nispeten korunaklı yerde olduklarından hasar görmemişler... Eklenti 381338 |
5 Eklenti(ler)
|
Geçmiş olsun sayın heyyamola. Gerçekten üzücü bir olay. Ama olan olmuş. Sağlam kalanlar, gidenleri aratmıyacaklardır. Buna eminim. En kısa zamanda bekleyenlerin serpildiklerini göreceğinizden emin olduğum gibi.
Kolay gelsin. |
Fidanların yer değişimi
4 Eklenti(ler)
Fidan söküm ve dikim işlerini; fidanlar uyku dönemindeyken yapmamız gerekiyor. Bir ay boyunca toprağımızı tavlı yakalayamadığımızdan, yer değiştirme işimiz bugüne kaldı.
Sökeceğimiz fidanın gövdesine fazla yaklaşmadan, saçak köklerine zarar vermeden, etrafını daire şeklinde eşiyoruz. Eklenti 381361 Fidanımız çekirdek'ten yetiştiği için kazık kök yapmış. Uygun bir mesafeden kazık kökü kesiyoruz. Eklenti 381370 Zaten bize lazım olan, saçak kökleri... Eklenti 381371 Bunlar güçlü olmalı ki, üst tarafın harcadığı parayı kazanabilsin. (Üst tarafda ne kadar küçük olursa o kadar az masrafı olur.) Gelir-gider dengesini iyi ayarlamak lazım... Eklenti 381373 |
5 Eklenti(ler)
Fidan dikeceğimiz çukurları 1 ay önce açmıştık. Böylelikle hem toprağı havalandırıp güçlendiriyor, hem de yağışlarla çukurun drenaj durumunu kontrol etmiş oluyoruz. Eğer yağış olmazsa çukuru suyla doldurup belli bir zaman sonra (en geç 2 saat) çukurun suyu emme kabiliyetini test ediyoruz. Eğer çukurumuz suyu emmiyorsa oraya fidan dikmek boşa zahmet.. Çukurumuzu ne kadar geniş ve derin açabilirsek o kadar iyi olur. Çukurun altına koyacağımız toprağı kümbet şeklinde yerleştirdik.
Eklenti 381386 Çukurdaki kümbetin üzerine fidanımızı güzelce yerleştiriyoruz. Eklenti 381387 Kökleri kapatacak şekilde çukurumuzu yarısına kadar, tavlı toprakla (çukur açarken üst kısımdan çıkan) kapatıyor, köklerin toprakla kaynaşması için, ayaklarımızla çiğneyip bastırıyoruz. Eklenti 381388 Daha sonra çukurumuzu gerekli yüksekliğe kadar dolduruyoruz. (Çukur açarken alt kısımdan çıkan toprakla). Eğer fidanımız aşılıysa aşı yeri toprak seviyesinden 3-5 cm daha yukarıda kalmalı... Eklenti 381389 Mümkün olduğunca çabuk cansuyu veriyoruz. Bundaki amacımız fidana su vermekten ziyade, köklerle toprağın tam kaynaşmasını sağlamak, aralardaki hava boşluklarını yok etmek.. Onun için suyu çanakta göllendiriyoruz. Eklenti 381390 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025