![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Başınız sağolsun , Allah rahmet Eylesin , Size ve yakınlarına Allah sabır versin. Nasip değilmiş ,gönüller bir olsun. Görüşmek dileğiyle.. saygılar, selamlar... |
Allah razı olsun. Bazan işler planlandığı gibi gitmiyor. Temennileriniz için tekrar teşekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Bugün bahçede 3-4 noktada renkleri birbirinden farklı fakat aşağı yukarı aynı ebatlarda örümcek ve yuvası ile karşılaştım.
İriliğine şaşırdım. Yokluğumuzda iyi beslenmişler.. Küçüklüğümden beri örümcekleri çok sevmişimdir..:D |
Alıntı:
kime tuzak kuruyorsun bunlarla.Yoksa giren çıkanları bunlarla mı takip ediyorsun.Pes doğrusu ve de BRAVO.selamlar.:D |
Alıntı:
Güçlüysek yıkıp geçiyoruz , ama zayıf olanlar ağlara takılıp kalıyor.. Güç tecrübeye de bakmıyor..Tuzaklara takıldın mı bir kere o güç ağın içinde sıfıra düşüyor.. |
2 Eklenti(ler)
Kabaklarımız da hızla büyüyor...
Çok yer kaplıyorlar ama , bende yaprakları üst üste atıyorum. yoksa domatesleri sarıp sarmalıyor.. |
3 Eklenti(ler)
Acur tohumu diye dikmiştik bunları , evet acura benzer yanları var , fakat tadı ne acur nede başka bişi , yavan bir tad ...
Bende komple söktüm attım. zaten çok yer kaplamış.. |
Alıntı:
bunlar sakın yeni tohumlardan organik birşeyler olmasın.ben de hiç görmemiştim.önce müdür'e sorsak mı acaba?ne de olsa tohumları o verdi.Bilir tahmin ediyorum.İyi birşey ise bunların tohumlarından bana da ayır.Biz karpuz yiyoruz sen hala kabaklar yeni yetişiyor da mısın?Allah kolaylıklar versin.selamlar.:D:D:D |
2 Eklenti(ler)
Kabak ve Acur'un altından , gözden kaçırdığımız kavunlar çıkınca sevindim.
Yoğun tempodan kavun diktiğimi unutmuşum...:D:D |
Alıntı:
Değme, Hasan 'ın böreği mi? Yağma, Hasan ' ın böreği mi acaba?. Beğeni butonuna dikkat edin lütfen. Ne kadar çok ise, kavunların o kadar az ömürleri olacak gibi Sayın Taşevlibahçe. Sağlıkla kalın efendim. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Kavun'un maşallah şimdiden müşterisi çok ....:D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ... |
Alıntı:
Bir küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde) toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da taze olarak tüketilir... Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir...:) Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur... Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var...;) Kolay gelsin... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne niyetle ekersen onu biçersin , bizim hadise böle oldu. Biz acur tohumu diye ektik , çıkan salatalığı beğenmedik.:D Bahçedeki salatalığı da Sizin şıracı beğenmemişti.:D:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz beğendiniz mi ? , nasıl tüketiyorsunuz .? Halil bey'in dediği gibi susuz kaldığı için acı oldu bizimkiler .:( Dikmekle olmuyor işte , vakit ayırıp ilgilenmek gerekiyor , bakım gerekiyor.. |
2 Eklenti(ler)
Bahçeyi damlama sulama ile suluyorum , genellikle depolara suyu basıp bırakıyorum. Depolarda su bitinceye kadar sulama işlemi gerçekleşmiş oluyor.
Her bahçeye gelişimde ana boruları delik deşik buluyorum. Sanki çiviyle delmişin gibi , su arayan hayvanın işi olduğu kesin . Çok temiz bir iş çıkarıyor.:D Sürekli bir kaba su koyuyorum , fakat unuttuğumda veye yetmediğinde bu yönteme başvuruyor . Bu hayvan ne acaba ? |
Alıntı:
taşevlibahçe , içmesi için leğene koyduğun suyu şayet boru boyunca sıralarsan tahminen boruları kurtarmış olursun diye düşünüyorum.(bildiğimden değil de TAHMİN) selamlar ve kolaylıklar dilerim.:D |
1 Eklenti(ler)
Patlıcan fidanlarından biri can çekişiyor , ne olduğunu anlamadım. Damlama sulama olduğundan diğer fidanlarla aynı oranda aynı zamanda sulandı.
Dalın birinden hayata tutunma belirtileri var , inatla canlanmaya çalışıyor. Fidana ne olmuş olabilir acaba? |
Alıntı:
Kaplara su koymak yeterli değil o iş bence Farelerin işi,hortumları ve sebzelerini kurtarmak istiyorsan benim gibi kedi besleyeceksin.Hem onlar karnını doyuracak,sende hortumlarını delinmekten kurtaracaksın.Sevgilerimle.. |
Alıntı:
Tek damlama bu sıcak havalarda yetmiyor... Susuz kalıyor bu fidan, damlaması yetersiz olabilir. Ayrıca bu rüzgarlı havalar da toprağı hızla kurutur... ( kök hastalığı, kırmızı örümcek, külleme değil) |
Alıntı:
Bölgede bulunan kuşlardan siyah rengi sevmiyen kuşdur o boruyu delen.Beyaza boyarsanız delinmesinden kurtulursunuz.Tecrübe konuşuyor. Saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ağaçkakan İle Yılanın Amansız Mücadelesi - YouTube |
Bence yılan ağaç kakan _ bir türü_ ın yuvasını işgal etmiş. İçeride yumurtaları ya da yavruları olabilir...
Ölümüne saldırısı bundandır... |
2 Eklenti(ler)
Dün akşam gittim çapalama yaptım. Can çekişen fidanda iyileşmeler gözlemledim . Diğerlerinde sıkıntı yok gibi ama en kısa sürede gülleci yapıp atmam lazım..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025