agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

süleymanizmir 09-07-2012 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 993065)
Efendim biz işin kolayını seçtik , yayıldıkça yayılıyoruz , işin zor kısmı asıl sizde . Terastaki Başarı öykünüzü yarın düzenlediğimiz toplantıda devam etmeye ne dersiniz..;)

UBYİ olarak sizi aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir.

Sayın Taşevlibahçe,inanın bu samimi ve sizler gibi diğer değerli arkadaşlar ile beraber olamamamın üzüntüsünü yaşıyorum.Dayımın hasta olan hanımı (Yengem) sizlere ömür.Karşıyaka mezarlığına defin,misafirler ile ilgilenme,mevlüt vs. İnanın daha yeni bakabildim mesajlara.Hepinize çok teşekkür ederim.Saygı ve Sevgilerimle

MeyveliTepe 09-07-2012 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 995928)
Fidelerin sahibinden olduğu gibi alıntı , bu arada fideler için çok teşekkürler...;)

Thai biberi (acı tayland biberi) diye biliyorum ben , halk arasında beş kardeş biberi de deniyor..

Kökeni bendeki tohumlarmıydı bilemedim, öyle ise çok lezzetlidirler ama aynı zamanda çok acılar, öylece yenemezler :)

Mete Tiren 09-07-2012 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 995931)
Sizin şıracı nerde...:D:D

Ehm öhm birisi adımımı söyledi ne :) :D

TaşevliBahçe 09-07-2012 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi süleymanizmir (Mesaj 995994)
Sayın Taşevlibahçe,inanın bu samimi ve sizler gibi diğer değerli arkadaşlar ile beraber olamamamın üzüntüsünü yaşıyorum.Dayımın hasta olan hanımı (Yengem) sizlere ömür.Karşıyaka mezarlığına defin,misafirler ile ilgilenme,mevlüt vs. İnanın daha yeni bakabildim mesajlara.Hepinize çok teşekkür ederim.Saygı ve Sevgilerimle

Sn,süleymanizmir ,

Başınız sağolsun , Allah rahmet Eylesin , Size ve yakınlarına Allah sabır versin.

Nasip değilmiş ,gönüller bir olsun. Görüşmek dileğiyle..

saygılar, selamlar...

süleymanizmir 09-07-2012 14:57

Allah razı olsun. Bazan işler planlandığı gibi gitmiyor. Temennileriniz için tekrar teşekkür ederim.

TaşevliBahçe 10-07-2012 20:42

3 Eklenti(ler)
Bugün bahçede 3-4 noktada renkleri birbirinden farklı fakat aşağı yukarı aynı ebatlarda örümcek ve yuvası ile karşılaştım.

İriliğine şaşırdım.

Yokluğumuzda iyi beslenmişler..

Küçüklüğümden beri örümcekleri çok sevmişimdir..:D

Keyf Bahçesi 10-07-2012 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 996685)
Bugün bahçede 3-4 noktada renkleri birbirinden farklı fakat aşağı yukarı aynı ebatlarda örümcek ve yuvası ile karşılaştım.

İriliğine şaşırdım.

Yokluğumuzda iyi beslenmişler..

Küçüklüğümden beri örümcekleri çok sevmişimdir..:D

sayın taşevlibahçe,
kime tuzak kuruyorsun bunlarla.Yoksa giren çıkanları bunlarla mı takip ediyorsun.Pes doğrusu ve de BRAVO.selamlar.:D

TaşevliBahçe 11-07-2012 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 996799)
sayın taşevlibahçe,
kime tuzak kuruyorsun bunlarla.Yoksa giren çıkanları bunlarla mı takip ediyorsun.Pes doğrusu ve de BRAVO.selamlar.:D

Kader diyoruz ya , işte bunun gibi bir şey demek ki , bazı dönemlerde hayatımızda karşımıza çıkıyor , yapacak bir şey var mı?.

Güçlüysek yıkıp geçiyoruz , ama zayıf olanlar ağlara takılıp kalıyor..

Güç tecrübeye de bakmıyor..Tuzaklara takıldın mı bir kere o güç ağın içinde sıfıra düşüyor..

TaşevliBahçe 11-07-2012 17:29

2 Eklenti(ler)
Kabaklarımız da hızla büyüyor...

Çok yer kaplıyorlar ama , bende yaprakları üst üste atıyorum.

yoksa domatesleri sarıp sarmalıyor..

TaşevliBahçe 11-07-2012 17:42

3 Eklenti(ler)
Acur tohumu diye dikmiştik bunları , evet acura benzer yanları var , fakat tadı ne acur nede başka bişi , yavan bir tad ...

Bende komple söktüm attım. zaten çok yer kaplamış..

Keyf Bahçesi 11-07-2012 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 997102)
Acur tohumu diye dikmiştik bunları , evet acura benzer yanları var , fakat tadı ne acur nede başka bişi , yavan bir tad ...

sayın taşevlibahçe,
bunlar sakın yeni tohumlardan organik birşeyler olmasın.ben de hiç görmemiştim.önce müdür'e sorsak mı acaba?ne de olsa tohumları o verdi.Bilir tahmin ediyorum.İyi birşey ise bunların tohumlarından bana da ayır.Biz karpuz yiyoruz sen hala kabaklar yeni yetişiyor da mısın?Allah kolaylıklar versin.selamlar.:D:D:D

TaşevliBahçe 12-07-2012 10:34

2 Eklenti(ler)
Kabak ve Acur'un altından , gözden kaçırdığımız kavunlar çıkınca sevindim.

Yoğun tempodan kavun diktiğimi unutmuşum...:D:D

mrduran 12-07-2012 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 997328)
Kabak ve Acur'un altından , gözden kaçırdığımız kavunlar çıkınca sevindim.

Yoğun tempodan kavun diktiğimi unutmuşum...:D:D

Değme, Hasan 'ın böreği mi?

Yağma, Hasan ' ın böreği mi acaba?.

Beğeni butonuna dikkat edin lütfen. Ne kadar çok ise, kavunların o kadar az ömürleri olacak gibi Sayın Taşevlibahçe.

Sağlıkla kalın efendim.

Saygılarımla lütfen.

TaşevliBahçe 12-07-2012 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 997474)
Değme, Hasan 'ın böreği mi?

Yağma, Hasan ' ın böreği mi acaba?.

Beğeni butonuna dikkat edin lütfen. Ne kadar çok ise, kavunların o kadar az ömürleri olacak gibi Sayın Taşevlibahçe.

Sağlıkla kalın efendim.

Saygılarımla lütfen.

Kabak resmine sizden başka rağbet yok ,
Kavun'un maşallah şimdiden müşterisi çok ....:D

gtatas 12-07-2012 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 997102)

Kornişon salatalığa benzettim olabilir mi acaba?

TaşevliBahçe 13-07-2012 08:28

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 997538)
Kornişon salatalığa benzettim olabilir mi acaba?

kornişon yetiştirmedim hiç ama , bu kadar büyük ebadta olacağını sanmıyorum.

Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ...

Halil Önen 13-07-2012 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 997681)
kornişon yetiştirmedim hiç ama , bu kadar büyük ebadta olacağını sanmıyorum.

Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ...

Kornişon salatalık Sn.gtatas'ın dediği gibi...

Bir küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde) toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da taze olarak tüketilir...

Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir...:)

Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur...

Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var...;)

Kolay gelsin...

TaşevliBahçe 13-07-2012 12:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 997748)
Kornişon salatalık Sn.gtatas'ın dediği gibi...

Bir küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde) toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da taze olarak tüketilir...

Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir...:)

Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur...

Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var...;)

Kolay gelsin...

Ne niyetle ekersen onu biçersin , bizim hadise böle oldu. Biz acur tohumu diye ektik , çıkan salatalığı beğenmedik.:D

Bahçedeki salatalığı da Sizin şıracı beğenmemişti.:D:D

sevgiçiftliği 13-07-2012 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 997772)
Ne niyetle ekersen onu biçersin , bizim hadise böle oldu. Biz acur tohumu diye ektik , çıkan salatalığı beğenmedik.:D

Bahçedeki salatalığı da Sizin şıracı beğenmemişti.:D:D

Rafet kardeşim bu tohumlardan bendede var , Tohum takas etkinliğinden , Halil bey'den geldi sanırım..

TaşevliBahçe 13-07-2012 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgiçiftliği (Mesaj 997805)
Rafet kardeşim bu tohumlardan bendede var , Tohum takas etkinliğinden , Halil bey'den geldi sanırım..

Siz beğendiniz mi ? , nasıl tüketiyorsunuz .?

Halil bey'in dediği gibi susuz kaldığı için acı oldu bizimkiler .:(

Dikmekle olmuyor işte , vakit ayırıp ilgilenmek gerekiyor , bakım gerekiyor..

TaşevliBahçe 15-07-2012 09:33

2 Eklenti(ler)
Bahçeyi damlama sulama ile suluyorum , genellikle depolara suyu basıp bırakıyorum. Depolarda su bitinceye kadar sulama işlemi gerçekleşmiş oluyor.

Her bahçeye gelişimde ana boruları delik deşik buluyorum. Sanki çiviyle delmişin gibi , su arayan hayvanın işi olduğu kesin . Çok temiz bir iş çıkarıyor.:D

Sürekli bir kaba su koyuyorum , fakat unuttuğumda veye yetmediğinde bu yönteme başvuruyor . Bu hayvan ne acaba ?

Keyf Bahçesi 15-07-2012 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 998449)
Bahçeyi damlama sulama ile suluyorum , genellikle depolara suyu basıp bırakıyorum. Depolarda su bitinceye kadar sulama işlemi gerçekleşmiş oluyor.

Her bahçeye gelişimde ana boruları delik deşik buluyorum. Sanki çiviyle delmişin gibi , su arayan hayvanın işi olduğu kesin . Çok temiz bir iş çıkarıyor.:D

Sürekli bir kaba su koyuyorum , fakat unuttuğumda veye yetmediğinde bu yönteme başvuruyor . Bu hayvan ne acaba ?

sayın
taşevlibahçe ,
içmesi için leğene koyduğun suyu şayet boru boyunca sıralarsan tahminen boruları kurtarmış olursun diye düşünüyorum.(bildiğimden değil de TAHMİN)
selamlar ve kolaylıklar dilerim.:D

TaşevliBahçe 18-07-2012 21:36

1 Eklenti(ler)
Patlıcan fidanlarından biri can çekişiyor , ne olduğunu anlamadım. Damlama sulama olduğundan diğer fidanlarla aynı oranda aynı zamanda sulandı.

Dalın birinden hayata tutunma belirtileri var , inatla canlanmaya çalışıyor.

Fidana ne olmuş olabilir acaba?

Müdürün Bahçesi 18-07-2012 22:35

Alıntı:

Kıymetli Rafet kardeşim
Kaplara su koymak yeterli değil o iş bence Farelerin işi,hortumları ve sebzelerini kurtarmak istiyorsan benim gibi kedi besleyeceksin.Hem onlar karnını doyuracak,sende hortumlarını delinmekten kurtaracaksın.Sevgilerimle..

Halil Önen 18-07-2012 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 999765)
Patlıcan fidanlarından biri can çekişiyor , ne olduğunu anlamadım. Damlama sulama olduğundan diğer fidanlarla aynı oranda aynı zamanda sulandı.

Dalın birinden hayata tutunma belirtileri var , inatla canlanmaya çalışıyor.

Fidana ne olmuş olabilir acaba?

Patlıcan suyu ve çapalamayı çok sever.

Tek damlama bu sıcak havalarda yetmiyor...

Susuz kalıyor bu fidan, damlaması yetersiz olabilir. Ayrıca bu rüzgarlı havalar da toprağı hızla kurutur...

( kök hastalığı, kırmızı örümcek, külleme değil)

hk50 18-07-2012 23:56

Alıntı:

Bölgede bulunan kuşlardan siyah rengi sevmiyen kuşdur o boruyu delen.Beyaza boyarsanız delinmesinden kurtulursunuz.Tecrübe konuşuyor.
Saygılar.

TaşevliBahçe 19-07-2012 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 999789)
Patlıcan suyu ve çapalamayı çok sever.

Tek damlama bu sıcak havalarda yetmiyor...

Susuz kalıyor bu fidan, damlaması yetersiz olabilir. Ayrıca bu rüzgarlı havalar da toprağı hızla kurutur...

( kök hastalığı, kırmızı örümcek, külleme değil)

Evet çapaya hiç vaktim olmadı , Bahçe iyice telef olmadan bugün gidip çapa yapayım bari..

TaşevliBahçe 19-07-2012 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 999819)
Bölgede bulunan kuşlardan siyah rengi sevmiyen kuşdur o boruyu delen.Beyaza boyarsanız delinmesinden kurtulursunuz.Tecrübe konuşuyor.
Saygılar.

Siyah veya koyu rengi sevmeyen kuş Ağaçkakan olabilir mi acaba ?

Ağaçkakan İle Yılanın Amansız Mücadelesi - YouTube

Halil Önen 20-07-2012 02:10

Bence yılan ağaç kakan _ bir türü_ ın yuvasını işgal etmiş. İçeride yumurtaları ya da yavruları olabilir...

Ölümüne saldırısı bundandır...

TaşevliBahçe 20-07-2012 10:43

2 Eklenti(ler)
Dün akşam gittim çapalama yaptım. Can çekişen fidanda iyileşmeler gözlemledim . Diğerlerinde sıkıntı yok gibi ama en kısa sürede gülleci yapıp atmam lazım..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025