![]() |
5 Eklenti(ler)
Dış ortamda bir türlü çıkmayan ceviz ve incir çubukları için sera yapmaya karar verdim.
Aslında İsmail Kuzucu'nun serasındaki görüntüler teşvik edici oldu. Demirler mecburen ikiye kesildi. Eklenti 478618 Sonra birleştirildi. Eklenti 478619 Direkler yaklaşık 60 cm çakıldı. Eklenti 478620 Yarım çember haline getirilmiş boru ve ara bağlantılar yapıldı. Eklenti 478621 Eklenti 478622 |
5 Eklenti(ler)
Boyandı.
Eklenti 478623 Uv li sera naylonu kaplandı. Eklenti 478624 Eklenti 478625 İçi çapalandı. Eklenti 478626 Eklenti 478627 |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın akhisarlı bahçenizin maşallahı var, ellerinize sağlık bende yeni bir üye olarak bahçe kurmaya çalışıyorum sizin teçrübelerinizden yararlanmayı çok isterim bereketli günler diliyorum size.
|
Sera bambaşka bir şey. Çok güzel olmuş.
Acaba maliyeti ne oldu? Kaç metrekare? |
Alıntı:
On boy 3x4 kutu profil 200 Tl ve yedi boy 27 mm boru çatısı için 125 Tl . Uv li sera naylonu 140 Tl .Bir kutu elekrot ve iki kesici taş 20 Tl. Sera direk aralıkları normalde iki metrede bir yapıyorlar .Ben birbuçuk metre yaptım. Genişlik 4,5 metre ,Uzunluk 9 metre. Yan direk yüksekliği 2 metre. Ortasının yüksekliği.3.60 metre. |
4 Eklenti(ler)
Karanfil olarak ,bu karanfili bilirdim.Kokusu çok güzel.
Eklenti 478991 Eklenti 478992 Sahibinden izin alarak birkaç dal kopardım. Eklenti 478993 Masraftan kaçınmayıp gıcır gıcır üç yeni plastik saksı bile aldım. Eklenti 478994 Küçük olanlar tutarsa yoğurt kovasında tutsunlar.Onları isteyen olursa dağıtacağım. |
maşallah efendim seranız çok güzel olmuş , hayırlı olsun .
ölçü olarak ideal boyutlarda , 40 m2 bir ailenin her ihtiyacını karşılayacak düzeyde. sera çalışmalarını yakın takibe aldım. sizin tecrübelerinizden yararlanıp ilerde bende yapmayı düşünüyorum. |
Alıntı:
İki ay önce poşetlere ektiğim cevizler sera içinde çıkmaya başladı. Ayrıca dışarda sert rüzgar eserken ,sıcak sera ortamında çay demlemek oldukça keyifli. |
3 Eklenti(ler)
Komşu bahçede ,hem çağla olarak hemde badem olarak çok güzel bir ağacı kurt sardı .Bu yıl zar zor yapraklandı.
Bahçemde geçen yıl kendiliğinden çıkan bademlerin dallarına aşı yaptım . Eklenti 479626 Eklenti 479627 Eklenti 479628 Tutmalarına sevindim .Bundan sonra benim bahçede aynı bademden üç ağaç olacak. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Yine geç kalıp zeytinliği otlandırdım.
Eklenti 479928 Sürmek çok yorucu değil ama Eklenti 479929 Şu pulluk temizleme işi olmasa.. Eklenti 479930 |
çalışmalarınızda başarılar
|
Sayın Akhisarlı, naçizane tavsiyem otlu tarlayı pulluk ile sürmek yerine, goble veya dıskara çekmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Toprağınız yeşil gübre ile gübrelenmiş olur. Doğru gördü isem otlarınız hardal otu galiba, toprağı da çürüdüğünde çok yumuşatacaktır. Sağlık ile kalın. :)
|
Sayın Ali Ağabey,
Melih beyin dediklerine katılıyorum, pulluk yerine çapa çeksen yeterli olur bence. Zeytinlerin yanına fazla yaklaşmıyorsun değil mi? Gövdelerini yaralamıştık ilk traktörle denemelerimizde. Kolaylıklar diliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Küçük sera için fideleri hazır aldım.
Eklenti 480313 Damla sulama hortumlarını döşedim. Eklenti 480312 Sırık domates ve salatalık çeşitli biber ve sırık fasulye. Eklenti 480314 Eklenti 480315 Fakat içerde çalışmak çok zor,çok sıcak. Bu işi yapanlara kolaylıklar diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Avustralya kara dutu.
Bu dut çubuğunu veren arkadaş sadece iki çubuk verebildi. Biri aldığımda daha suda durmaktan çürümüştü. Filiz çıkardı ama ,üzerinde dört adet dut vardı. Dutları kopardım. Damlama bidonu koydum. Elimden geleni yapıyorum bildiğim kadarı ile. Eklenti 480332 |
selam
2 Eklenti(ler)
bende akhisardanım bir sene önce hobi amaçlı bir 4 dönümlük zeytinlik almıştım vaktim oldukca uğraşıyorum fakat bu gün canımı sıkan bir olay gördüm bazı ağaçlar ciddi derecede yaprak dökmüş bir de kırmızı bir sinek var filizler tomurcuklar dökülmüş mavolmuş . 5-10 tane trilye vardı onlarda bir şey yok ama edremitler bitik çok canım sıkıldı bide nerdeyse 10 ay önce ektiğim domat la tekir zeytinii fidanları hiç büyümdiği gibi bide yaprakları hastalanmışi yaprakları diğer ağaçlar gibi hastalanmış şimdi fotoları koyuyom bakalım ne diyceksiniz merakla bekliyorum
|
Alıntı:
Benzer şeyleri bende yaşamıştım.İlaçlama makinesiyle borda atarken ağaçta dermanlık yaprak kalmıyordu. Şimdi zeytinlerde giderek azalmakta olan dal kanseri ve halkalı leke hastalığı halen var. Ziraat mühendisleri en doğru tanı ve tedaviyi önerirler umarım. Ama bu sorunlarla karşılaştığım zaman yaptıklarımı sıralayım. Zeytinleri toplar toplamaz yüzde ikilik bordo bulamacı ,Kıştan çıkarken çiçek açmadan veya aradan hemen sonra yüzde birlik bordo bulamacı uyguluyorum . Butun zeytinlere ama özellikle ve daha fazla olmak üzere yaşlı Edremitlere Yanmış keçi gübre attım . Burada bu gübreyi attıktan sonra çapayla hemen karıştırmakta fayda var. Sürerken beşli pulluklarla yaklaşık 20 cm derinlikte sürüyorum. Yüzeysel salma sulamayı kestim.Daha doğrusu sulamıyorum.Yazın yüzey toprağını sık sık çapa çekerek ince olmasını sağlıyorum .Bu durumun alttan gelen nemin kaçmasını önlediğini ve zeytine yeterli nemi sağladığını düşünüyorum. Yağmur çiselerken ne toplama tarağı kullanıyorum, Ne de sürüyorum ..Bunlar dal kanseri ve halkalı leke hastalığını diğer ağaçlara bulaşmaması için önemli diyorum. Edremitlerde takoz denen şekil bozukluğunda bor uygulamıştım..Fazlası zararlı olabileceğini düzünerek az uygulamıştım. Tekrar uygulayacağım. Ara yaptırmaya ara verdim zeytinler kendini toplasın diye . Bu günlerde yapabilirseniz bol hayvan gübresi atın ,Ama faydasını hemen beklemeyin .Seneye çok fark ettiğini göreceksiniz. Ve bordo bulamacı uygulayın. Mevcut hastalıklar fazla canınızı sıkmasın kesinlikle düzeleceklerdir. Zeytinleriniz yapraklarını tekrar çıkaracaktır. Kolay gelsin. |
2 Eklenti(ler)
Yarım römork keçi gübresinden sonra bu iki ağacın Edremit olduğundan şüphe eder hale geldim.
Diğer Edremitlere benzemiyorlar. Eklenti 482195 Eklenti 482196 |
1 Eklenti(ler)
Bu Edremit ağacı biraz zayıf .
Çapa makinesinde biriken otları artık açık alana çekip yakmak yok. İki yıl içinde bu ağaçta gelişme bekliyorum. Eklenti 482204 |
3 Eklenti(ler)
Bu dal kanseri yüzünden ,
Eklenti 482205 Bu ağaç kuruma noktasına gelmişti. Ağacı bordo bulamacıyla adeta yıkadım.Ara yaptırmadım. Kanser giderek azalıyor. eski kanser yumruları duruyor. Eklenti 482206 Bu ağacımda mantar hastalığına yakalanmış. Üç yıldır uğraşıyorum sadece ömrünü biraz uzattım . Kuruyacağını biliyorum. Bu hastalık nereden gelmişse zeytin kurtulamıyor . Dahası bu mantar hastalığından kuruyan ağaçların yerine dikilen fidanlarda bir kaç yıl içinde kuruyor . Yerine kesinlikle zeytin dikmemek gerekiyor. Kesip kökleyip bir yerde yakılması uygun olur . Dip kısmından yeni dallar çıksada ,bu ağacı yok edip yerine ceviz dikeceğim. Eklenti 482207 |
Sayın Akhisarlı en üstteki zeytinin kanserli olan dalını kesseniz ağaca bir zararı olur mu acaba belki kurtulur diye düşündüm ama tabi siz daha iyi bilirsiniz.
|
Sayın akçabardak ;
Doğrusu sizin söylediğiniz .Kanserli dalları kesip yakmak ağaca zarar vermediği gibi yeni bulaşmaları önler. |
Dal kanserli ağaçların budamasını temmuz sonu, ağustos başı gibi çok sıcaklarda yapmanızı tavsiye ederim. KESİLEN DALLAR BÜYÜK İSE SU KAYBINI VE KABUK AÇILMASINI ÖNLEMEK İÇİN AŞI MACUNU İLE KAPATIRSANIZ ÇOK İYİ OLUR.
Kuruma olan ağacı olduğu yerde yakmanızı tavsiye ederim, daha sonra çukurunda biraz kireç söndürüp 2-3 yıl bir şey dikmeyin, isterseniz. dikeceğiniz ağaç, sert çekirdekli olmasın. onu da etkiliye bilir. :) |
aşı macunu hazır satılıyomu
|
o kurtulamıycak agac vertısellum hastalığı değilmi
|
Sayın eakkaya;
Kullandığım cam macunu.Ama aşı için su tut ,veya yara kapatmak için macunlar satılıyor. Köfteci ramizin arka sokağında. Hastalığın adını bilmiyorum. İlçe tarımdan tedavisi yok dediler. mantar hastalığıymış. Eskiden bu hastalıklar yoktu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025