![]() |
Alıntı:
Halil Bey, denemeler nasıl gidiyor.? |
Gülleci uyguladım Cumartesi günü. Ne zaman ürün toplayıp tüketebiliriz? Saygılar
|
Alıntı:
Prof. Dr Atıf Atilla hoca böyle bir sınır koymamış. Gülleci bulamacını yaptıktan sonra dolu şişeyi çiftcilere koklatmış dukaklarına sürmüş' bu ilaç değil_ yani sizin kullandığınız zehirli ilaçlar_ demiş. |
Alıntı:
Selamlar. Güleci Bulamacı konusundaki bilgilerinizi ve uygulama sonuçlarınızı paylaştığınız için teşekkürler.Gülleci Bulamacını bende hazırladım.Bunu 15 meyve ağacı ve sebze yetiştirdiğim100 metrekarelik alanda kulanmak istiyorum.Bir kaç sorum olacak katkı sunarsanız sevinirim. 1-Meyve ağaçlarına ve sebzeye hangi oranda uygulamalıyım 2-Mayıs ayından Ağustos ayı sonuna kadar ,ayda iki defa uygulama bilgisi doğru mu? 3-Bordo Bulamacı kulanmam meyve ağaçlarında yan etki yapar mı? |
Alıntı:
Mayıs ve ağustos ayı arası hastalık belirtisi yoksa iki defa kullanılabilir. Ama belirti gözlenmişse 15- 20 günde bir kullanılabilir... Bordo bulamacı kış aylarında kullanıldığında meyve ağaçlarına yan etkisi olmaz. Yaprakta kullanılırsa bitkiyi yavaşlatır. Sürgüne girmesine engel olur... |
Alıntı:
|
çok güzel bilgiler paylaşılmış. ilaçlama konusunda ve ilaçlar konusunda. herkese teşekkürler.
|
gecen yıl bahcemi hayvan güpresiyle güpreledimm fakat tüm yaz boyu sarmaşıkla dolduu öyle bir sitil saldıkı topragın 2m altında capalama yaptım baş edemedimm ne yapmalıyımm
|
Gülleci Bulamacını yapacağım.
Kararlıyım... Velakin, bu kükürt ne bulunmaz bi malzemedir! Kim satar bu kükürdü. Aktarlara mı bakalım? Ziraat Odalarında bile yok. Bi Çatalca ziraat odası kaldı bakmadığım. Karaköyde bi ithalatçı var, 800 gr 10 TL... Hele onun karşısında bi firma daha var alt geçitte, evlere şenlik; Bordo bulamacından başka bulamaç tanımıyor, tarif ediyorum; kükürt, kireç, suyu karıştır, kaynat, süz, püskürt diye... yok. Ben diyor mühendisim, bu yaşıma geldim (tahminim 60 larında) böyle birşey duymadım... Bi de kaynatıyorsun öyle mi diye ekliyor. Kükürt diye bir şey kalmaz ki diyor. Diyor da diyor. Yau diyorum sen ne yapacan, kükürt var mı kükürt.... Var mış; Kilosu 10 TL. |
gülleci bulamacını plastik bidonlara koydum ama bir hafta sonra balktığımda hepsi donmuş taş gibi olmuş. bidonları kesip içersindeki tortuyu tekrar kaynatmaya bırakınca eridi eski sıvı halini aldı ondan sonra kullandım. bir sakıncası varmı her seferinde galiba tekrar ısıtmak zorunda kalacağım.
|
gülleci bulamacını dün bağ ve armut ağaçlarına. attım ama taze uçların hepsini kuruttu acaba yanlış yaptığım bir şey mi var.ben 3 kg sönmemiş kireç ve 3 kg kükürt 10 lt suyla hazırladım ve 100 litre suya 1 litre koyup attım
|
Alıntı:
|
Değerli Arkadaşlar ben de bu kireç ilavesiyle ilgili bir soru soracağım.
Benim bu karışımı kullanacağım bölge kireçli bir yapıya sahip,toprak tahlilleri %25-30 kireç diyor.Bilindiği üzere kükürt toprağın kirecini düşürmede de kullanılıyor.Buradan hareketle: sadece kükürtü eritip kullansak veya kireç oranını düşürsek ,etkisi zayıflar mı ve ya ne gibi sonuçları olabilir? Bu konuda değerli bilgi ve yorumlarınıza ihtiyacım var,sevgiler saygılar. |
Arkadaşlar sorumun yanıtını alamadım ama yeni bir sorum daha olacak;
Gülleci bulamacında kullandığınız kükürt klasik toz (elementel) mi yoksa mikronize kükürt mü? Halil Önen Bey bu konuda bir yorumunuz var mı, çünkü normal toz kükürtün erimesinin güç olduğunu söylüyorlar deneyimlerinize ihtiyacım var. |
Alıntı:
|
Merhabalar efendim,
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum Emeği geçen ve paylaşimda bulunan kıymetli dostlara tesekkürlerimi sunuyorum... Yakalşık 60 dekarlık elma ve armut bahçemiz bulunmakta... Elmada kara leke ve iç kurdu, Armutta ateş yanıklığı ve psillia ile başım dertde... Maalesef bahçede kimyasal kullanmak zorunda kalıyorumm... Bir yandan da organik tarıma geçmek istemekteyim.. 1-2 senedir sevgili meyvelitepe sayesinde kaolin kili kullanıyorum... Şimdide sevgili Halil bey sayesinde gülleci bulamacı kullanacağım... Yukarda belirttiğim hastalıklara karşi nasil bir yol çizmeliyim... Yardımlarınıza ihtiyacım var. Kimyasal ilaç kullanmayayım derken bahçeyide zararlılara kaptırmak istemiyorum... Geçen senelerde B5 A ile ciddi zarar görmüştüm... Saygılarımla... |
Örneğin elmada iç kurdu için delwin wg+ kaolin yeterli olur mu?
Tecrübelerinize ihtiyacım var... Hürmetlerimle.... |
Alıntı:
Burada bahsettiğiniz Kaolin+Delfin vg de delfin tarım ilacı mıdır. |
Kaolin topraktan çıkan bir mineraldir. Tarımda kullanılabilir olması için belli özelliklere sahip olacak şekilde işlenmesi gerekir. Delfin WG ise içinde bir bakteri bulunduran sadece tırtıllara etki eden biyolojik bir ilaçtır.
Kaolin ile ilgili daha detaylı bilgiye bu başlıktan ulaşabilirsiniz. |
Sayın halil önen
Bursa mustafakemalpaşada kanada melez kavağı bulunan 450 dekarlık
toplam 25000 adet melez kavakta mantar hastalığı ve unlu bit (koşnil) gittikçe yoğunlaşmaktadır bu önerdiğiniz gülleci bulamacını kullanabilirmiyim kavak ağacında böyle bir şekilde uygulama yapıldı mı? Bilgi verirseniz memnun olurum selamlar. cüneyt onur |
domateste kükürt
1 Eklenti(ler)
merhaba dostlar..bu sene salçalik domates ekimi yaptm..oncesinde topraği analiz yaptm ama sonuc ekimi yapinca elime ulaşabildi.sonuçhttp://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1432235777 tabi ben sadece taban gübresi olarak donume 100kg fermantasyon edilmiş tavuk gübresi kullandim..daha sonra dekara bitginin koküne 31 kg nitrat 33 lük attim..ve rutin olarak yaprak gübresi ve bcek mantar ilaci kullaniyorum..şimdi kükürt atmak isityorum.artik çok geçmi olur ..atsam nasil atmaliyim..birde sonuçlari size gonderdim acil bilgilerinize ihtiyacim var teşekkürler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sıvı kükürt kullandınızmı?.Nano boyutunda "Turkim Nano Agro Sıvı Kükürt" tedavide başarılı olacaktır.20 nanometre mertbesinde ve kısa sürede etki edecektir. Selamlar |
Merhabalar, Gülleci Bulamacı içerisine karıştırabileceğim bitki besinleri (makro ve mikro elementer vs.) nelerdir? Ayrıca sıvı humik asit (postasyum humat) ile bir deneme yaptım, çökelti oluştu. Sıvı yarasa gübresi ile karıştırdım (sıvı bitkisel gübre olarak pazarlanıyor) bu defa sütlü kahverenginde homojen çökeltisiz bir karışım elde ettim.
İki gün içinde bahçemin tümüne uygulama yapacağım. Hem fidanlara hem ağaçlara, hem toprağa ve yerdeki bitkilere hem de çitlerde olan meşe ve diğer çitlenbik gibi yabani tüm bitkilere bu ilaçlamayı yapacağım. Hazır böylesi bir uğraş içindeyken, bitkileri de beslemek istiyorum, bu sebeple GÜLLECİ BULAMACI'nın karışabilirlik durumu hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Yüksek alkali olduğu için, çekiniyorum, ve karışabilirlik konusu (bakır ve etidot67) hariç hiç tartışılmamış. Kısa sürede yardımcı olursanız sevinirim. |
Buradaki konuyu takip edebilirsiniz. Paket üzerinde karışabilirlik özelliğine bakabilirsiniz. İlaçla karıştırılması tavsiye edilmez.
Ağaçlar uykudaolacağı için gübre atmanızda bir fayda yok. Bitkileri beslemek istiyorsanız hayvansal gübre ile iyi bir besleme yapabilirsiniz. Yeterli olmaz ise baharda yapraktan gübreleme yapabilirsiniz. |
Bor'u gülleci bulamacı içine karıştırmayı düşünüyorum yalnız etidot 67 yi bulamadım yerine Boraks Dekahidrat - Granül ile karıştıracağım. bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. Deneme yaptıktan sonra paylaşırım.
Etimaden Tarım |
Alıntı:
|
Alıntı:
etimaden den alıntı: "Bor ürünleri, tarım ve ormancılıkta yaygın olarak kullanılmakta olup gübre olarak ve istenmeyen otlar ve böceklerle mücadelede kullanılmaktadır. Temel olarak; Gübre: Mikro besleyici olarak; düşük konsantrasyon uygulaması, tek başına veya karışım olarak uygulama, Herbisit: Yabani/istenmeyen bitkilerin kontrolünde, yüksek konsantrasyon uygulaması, Pestisit: Böcek/haşere kontrolünde; yüksek konsantrasyon uygulaması, Ahşap koruma: Yüksek konsantrasyon uygulaması amaçlı kullanılmaktadır. Benzer şekilde bor ürünleri, böcek/haşere ile mücadelede pestisit, ahşap malzemeleri mantar gibi zararlı organizmalardan korumak amacıyla da fungusit olarak kullanılmaktadır." Bor'u bu amaçlarla ekledim karışıma, ayrıca bir miktar şeker melası ve yarasa gübresi de ilave ettim. tüm bahçeye yaklaşık 10 dönüm (yaklaşık 1000 fidan ve 100 büyük ağaç) ( 6 tank), uyguladım. şöyle bir reçete oldu 400 litre taral için 18 litre kaliforniya bulamacı 500 gram şeker melası 1 litre yarasa gübresi 200 gr Borax Decahydrate uygulanan ağaçlar ( Elma - Armut - Kayısı -Nektarin - Erik - Badem - Ceviz - Nar - Asma -zeytin ) gayet güzel bir beyaz-sarı kaplama oldu gövde, dallar ile yapraklarda. ayrıca çevreye ve çitleredeki yabani ağaçlara (çitlenbik - meşe vs.) uyguladım. Kışın da ( 2 ay sonra) üzerine mastercop uygulamayı düşünüyorum. yaza girerken de kaolin kili ve bakteri uygulaması yapacağım. ayrıca mikoriza mantar. yazın böylece sonucu göreceğim. Sonuçları paylaşırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bor, bu özelliğinden dolayı yabani ot kontrolünde herbisit olarak yüksek dozlarda kullanılmaktadır. Adamlar açıkçada yazmış, acaba paket üzerinde bu bilgiler var mıdır? Satarken uyarı yapılıyor mu veya tahlile göre kullanın deniliyor mu? |
Alıntı:
ve http://www.etimaden.gov.tr/tr/page/tarim burada bunu tarım bayisinden aldım, zeytin ağaçları için ağaç başına 100 gr tavsiye etti ama ben dönüme 100 gr attım. hayırlısı Ps: Aynı sitenin ABD'deki şirket sitesi de aynı açıklamaları içermekte. bir şeyin fungusit olarak kullanılması için herbisit te olması, komple canlılığı yok etmek mi ? böyle bir açıklamayı devletin bir kurumu yapıyor. paketlerde ve satışta hiç bir uyarı yok. adamlar da kullanılır diye sitesinde yazıyor ama ambalajında ne pH var ne de herhangi bir uyarı... herneyse, bu forumda başlarda etidot 67 kullanımı hakkında yazılanlar var. kullananlar umarım tecrübelerini paylaşır. |
Toprağınızı tahlil ettin, bor miktarı 1-2 ppm arasındaysa normaldir, ayrıca bor kullanımına gerek yoktur. 1 ppm'in altında bir değer söz konusu ise 1,5 ppm seviyesine getirecek miktarda kullanılmalıdır. Bor, tarım maksatlı herbisit, pestisit olarak kullanılmaz. Bir bitki koruma maddesi değildir, bir mikro elementdir ve öyle kullanılmalıdır. Bahsettikleri yüksek konsantrasyonlu uygulamalar tarım dışıdır. Belirtmeleri gerekiyordu ama her nedense belirtmemişler.
|
Organik tarim kapsaminda kullanilabilecek, fungisit+gubre+pestisit bilesimine sahip ucu birarada urunler var. Her uc isi de birarada gordugu iddia edilen bir urun ne derece etkilidir, bu tartisilir bir durum tabii. Organik uretim kapsaminda kullanilan herbisitler de piyasada mevcut ama bunlar da secici degildir. Yani otu oldurur ama eger otun yanindaki domatese de sicrarsa domatesi de oldurur.
Amerika ve Avrupa'da Bor, organik tarimda herbisit olarak da pestisit olarak da kullanilamaz. Yine sertifikali organik tarim kapsaminda iz element takviyesi icin kullanmak istiyorsaniz, topraktaki eksikligini ispat etmenizi sart kosarlar. Bunlarin yaninda Bor'un genel bir tabir olarak "gubreleme bileseni" olarak gosterilmesi de tanitilmasi da dogru degil. Terminolojinin Turkce'ye cevrilmis halinde onemli sorunlar var. Bor, bir iz element. Gunluk Turkce'yle "Bor gubrelemesi yaptim" diyebilirsiniz ama esasen yaptiginiz is, bitkiyi ihtiyac duyabilecegi bir iz elementle haricen takviye etmekten baska bir sey degil. Turkiye'nin topraklari Bor bakimindan oldukca zengin. Tahlil yaptirsaniz bile (bitkiye yarayisli formlari bakimindan) ihtiyac duyacaginiz bir miktar cikacagini pek sanmiyorum. Ihtiyac duyulmasi halinde dahi, maliyetine bagli olarak Kuzey Atlantik yosunu ya da muthis bir iz element kaynagi olarak zirai amacla uretilmis bir okyanus tuzu urununu yapraktan uygulayabilirsiniz. Bunlar da olmuyorsa, iceriginin bir kismi dogal kaynaklardan bir kismi da laboratuvarda uretilerek elde edilmis ve icinde her bilesenden eser miktarlarda bulunan bir sivi iz element urunu de kullanabilirsiniz (bu bile yuksek konsantrasyonlu bir granuler Bor urununden kat kat iyidir). |
Soylemeyi unuttum. Iz elementler uygulamasi icin kaya tozu da kullanilabilir. Turkiye'de Azomite'in dagitimi var bildigim kadariyla. Yalniz bunun faydasini hemen ilk mevsim sonunda degil, uzun vadede gorursunuz. Kaliteli bir urundur, tavsiye ederim.
|
Merhaba,
Geçen hafta bahçede gülleci bulamacı kullandım (100 lt suya 1 lt oranında). Kayısı, şeftali, armut, elma ve üzümde sorun görünmüyor. Fakat cevizin yapraklarını kurutmuş. Normal mi, yanlış bir şey mi yapmışım? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar,
Gülleci bulamacının iç kurdu hariç pek çok zararlı ve hastalık için kullanıldığı söyleniyor. Bu karışımı kullanırken, iç kurdu ilacını ne zaman kullanmalıyız? Yapılışı ile ilgili pek çok kaynak var ancak karışılabilirlik ve iç kurdu uygulaması hakkında bir bilgi bulamadım. Kirazlarda çiçek monilyası için %5 çiçekte ve tam çiçeklenmede olmak üzere iki uygulama yapılması öneriliyor. Burada ise bazı meyve ağaçlarında meyve tutumunda sorun yarattığı söylenmiş. Kirazda deneyen var mı acaba? Gülleci Bulamacı Nedir ? |
Bu başlık sentetik zehirleri hiç bir şekilde kapsamayan doğal malzeme ve yöntemlerle zararlı ve hastalık mücadelesi için. İç kurdu ilacı dediğiniz nedir?
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025