![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Keçi-Koyun sütü Yoğurt √ Beyaz peynir √ Kaşar Tulum peyniri Çökelek Tereyağı √ Tavuk eti Ördek eti Kaz eti Hindi eti Yumurta Keçi eti Koyun eti Sucuk Pastırma Sosis Kavurma Bal √ Polen √ Bal mumu √ Yapağı Elma Elma pekmezi Elma kurusu Armut Ayva Ayva reçeli √ Kiraz Vişne reçeli Vişne Nar Nar ekşisi Cennet hurması Korogaki Zeytin √ Frenk üzümü Üzüm Kuru üzüm Pekmez Yaprak Ceviz Badem Ihlamur √ Erik Erik kurusu Erik pestili Dut Dut kurusu Dut pestili Dut pekmezi Cevizli sucuk Böğürtlen İğde Şeftali Kayısı Kayısı kurusu Nane √ Kuru nane √ Kekik Reyhan Biberiye √ Ispanak Pırasa Karnabahar Lahana Bamya √ Kuru bamya Bakla √ Bezelye Fasulye √ Börülce Barbunya Nohut √ Mısır √ Ayçiçeği √ Domates √ Biber √ Pul biber Patlıcan √ Patlıcan kurusu Tere √ Maydonoz Marul Kuzu kulağı √ Havuç √ Turp Kereviz Patates √ Tatlı patates Soğan √ Kuru soğan √ Sarımsak √ Salça Tarhana Keş Erişte Hıyar √ Acur √ Kabak √ Dikenli kabak Bal kabağı Kabak çekirdeği Sirke Turşu √ Yer elması Fındık Karpuz √ Kavun Buğday Siyez buğdayı √ Bulgur √ Düğü Beyaz un Tam buğday unu Arpa Yonca Yulaf Yeşil mercimek Kırmızı mercimek Güvercin √ Bıldırcın Bıldırcın yumurtası Susam √ Tahin Tahin helvası Kestane Çörekotu √ Kuşburnu Kuşburnu marmelatı Ekşi maya √ Ekmek √ Bunlar da nedir derseniz, bunlar yıllardır ya üretme planı yaptığım, haklarında bilgi topladığım ya da deneme üretimi yaptığım şeyler. Yanlarına işaret koyduklarımı denedim ve başarılı oldum. Tabii ki başarım mutlak bir başarı değildi. Aslına bakılırsa çoğu üründe vasat veya az üstünde başarı gösterebildim. Eski köylülere, hele hele köylü kadınlara selam olsun. Nasıl da üretkenlermiş. Bu listeye en az bu kadar daha ilave edebiliriz. Veya yaşantımıza dair ne varsa hepsini bir başlarına ve kısıtlı imkânlarla üretmişler. Bir ömür boyu üretmişler. Hâlbuki birçoğumuz binlerce ihtiyaçtan sadece bir veya birkaçına çare olabiliyoruz. |
|
|
|
![]() |
|
|