agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2296Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2015, 17:51   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bir kaç yıl önce Milky Spore (Paenibacillus popilliae) getirtip denemiştim, bizdeki kadı lokması larvalarına hiç bir etkisi olmamıştı.Denerken, 1 kilo kadar larvayı kompost ile birlikte bir kovaya koymuş, üzerlerine bolca milky spore serpip nemlendirmiştim. Normalde 20 günde hastalanıp ölmeleri gereken larvalar aylarca yaşadılar, kompostu iki kere sindirim sistemlerinden geçirdiler. Hala da yaşıyorlardı ki, deneyi sonlandırdım. İlginç olan bir şey, dışkıları harika bir gübre Solucan gübresine iyi bir alternatif olurlar çünkü tüketimleri çok hızlı.

Bunun için özel yırtıcı nematodlar var. Burada bulamıyoruz, ABD'de kolayca elde ediliyor sanırım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2015, 18:14   #2
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Baska bir faktor mu devreye girdi yoksa hakikaten bu sporlar mi etkili oldu bilmiyorum ama yapraklari yiyen larvalari bir haftadir gormuyorum (yapraklardaki delikler onceki zarara ait). Bizim bahcedeki zararli da saniyorum Japanese beetle degil (yetiskinleri biraz daha kucuk gibi).

Yaprak bitleri/tripsiler icin Yesil Lacewing (Chrysopidae) alacagim. Nematodlari da degerlendiriyorum; butce ayirabildigim ilk firsatta alacagim ama isin bu kismi biraz masrafli olabiliyor (sorunu cozecekse hem gozlemlemek acisindan hem de zarari azaltmak acisindan deger). Bizim alanimiza yetecek kadar Nematod miktari sanirim $70-75 civarinda.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bir kaç yıl önce Milky Spore (Paenibacillus popilliae) getirtip denemiştim, bizdeki kadı lokması larvalarına hiç bir etkisi olmamıştı.Denerken, 1 kilo kadar larvayı kompost ile birlikte bir kovaya koymuş, üzerlerine bolca milky spore serpip nemlendirmiştim. Normalde 20 günde hastalanıp ölmeleri gereken larvalar aylarca yaşadılar, kompostu iki kere sindirim sistemlerinden geçirdiler. Hala da yaşıyorlardı ki, deneyi sonlandırdım. İlginç olan bir şey, dışkıları harika bir gübre Solucan gübresine iyi bir alternatif olurlar çünkü tüketimleri çok hızlı.

Bunun için özel yırtıcı nematodlar var. Burada bulamıyoruz, ABD'de kolayca elde ediliyor sanırım.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025