agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni4825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-01-2015, 20:58   #10
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Çilekte verim cins, yerini sevme ve bakım ile ilgili. Bendeki diğer üç çeşit yeni dikildikleri için verim vermediler. Bu yıl ne oldukları ortaya çıkacak. Hepsi aynı yerde ve aşağı yukarı aynı bakımı aldılar.

Siz saksıya aldığınız için yeniden dışarıya koymayın. Daha erken çileklerini alırsınız. Verimden düşünce havalar düzelince yeni yerlerine koyarsınız. Soğuktan daha iyi bir ortama koyarsanız problem yok. Ancak daha iyi sıcak bir ortamdan soğuk ortama koyunca problem olabilir. Hiç riske girmeyin.

Yediveren çileği tohumdan yetiştirmeye uğraşmanızı tavsiye etmem. Çok zor ve verim almak daha uzun sürer. Bir kısım fide alıp onları denemek daha güzel. Bendeki en verimli olan yediveren önce çiçek açıyor. Sonra kol atıyor. Yaz gelince muhtemelen çok fazla kol atacaklar. Bir şey göndermede sıkıntı yaşıyorum. Hala göndereceğim şeyler var. Mutlaka bir şey çıkıyor. Şimdi de kar ve aşırı soğukta ne gidebilir ki. Soğuklara dayanıklı olan türler dışında. Fide bulamaz iseniz yardımcı olmaya çalışırım. .... Baharda her şey belli olacak.
Bu çilekleri geçen sene ilçe pazarından almıştım İki farklı satıcıdan aldım ikisi de cins bilmiyordu, bildiğin çilek işte demişlerdi... .bu sene mart - nisan gibi fide satışları başlar eğer yediveren bulabilirsem sizi yormak istemem ama bulamazsam yardımınızı isteyebilirim, tabii zahmet olmazsa...
Ben de araştırdım yazın gölgeleyin diyor...Ben güneşi tam görenlerden kayıp bile verdim. Buranın yazı da tam yaz doğrusu. Onun dışında yani baharda da tam gün güneş görürse güzel olurmuş. Bu sene sökmekle iyi etmedim galiba yine pek çilek yiyemeyeceğiz.
Fakat bu sene de iyi kış yaptı... Seradaki altın çilekler bile donmuş galiba (yaprakları pörsümüş) Çin gülünü ve melek borazanını da soğuk vurmuş... Turunçgil fidanlarını ise korumaya almıştık ama ne kadar etkili oldu açınca göreceğiz...
Sarmısakların üzerine de biraz daha gübre atayım bari ben

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025