![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Charlaux;1227829] Alıntı:
2 defa ilçeye götürüp serum taktırdık. O zaman su dahi içmiyordu. Eğer serum verilmese dehidrasyondan ölürdü. Şimdi suyu güzel içiyor ama maalesef yemek yemiyor. Suyuna şu bebeklere ishalden sonra verilen elekttrolitli karışımdan koyuyorum. Ayrıca yumurta sarısı bal süt veya yoğurdu sulandırarak şırıngayla zorla yutturuyoruz. Yumurta beyazını ben okumamışım. Çiğ olarak mı yutturuluyor? Katı yumurta yedirmeyi çok denedim ama katı hiçbir şey yemiyor henüz. Bugün biraz kendi yürüdü sarsak sarsak da olsa... ;İlk zamanlardaki kadar kötü değil , dehidrasyon sorunumuz yok şimdilik - ama iyileşemedi de. Midesi gıdayı kabul etmiyor sanki. Ben de güzel haberlerini paylaşabilmeyi çok isterim. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
[QUOTE=SAHIRE;1228172] Alıntı:
How to completely treat canine parvo virus in dogs? - Yahoo UK & Ireland Answers linkten baktigima gore bir antibiyotik ismi verilmis ama bilemedim,bence Kadikoy'deki Vetline'i arayin belki kan tahlili yapip yollarsiniz;bizim kopegimiz de olumcul bir hastalik gecirmisti uzun zaman once ama sagolsun kurtardilar belki size bir tavsiye verebilirler eczaneden alinabilecek diye dusunuyorum.Yumurta da anladigim kadariyla cig cunku yoksa belirtirlerdi diye dusunuyorum. Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Karakış geldi. Badem diktiğimiz günden sonra havalar hızla soğudu. Don oluyor. Bu yüzden badem dikimine ara verdik. Genel inanışa göre Aralık ayının 12 si ile 21 i arasında bir şey dikilmezmiş - sebebini de yaşayarak öğreniyoruz. Çünkü toprak ölüyor (donuyor). Antik pagan inanışına göre de 21 Aralıktan sonra bahar başlar. Çünkü artık en kısa gün görülmüştür ve artık günler uzamaya başlar. Tabii ki Allah' tan umut kesilmez ancak Rocky artık ölmeye yattı. Biz de son zamanlarında onu rahatsız etmemeye (daha fazla doktor-ilaç-iğne vs.) karar verdik. Eğer bir yolculuğa çıkacaksa huzur ve sevgiyle gidecek, buna inanıyoruz. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Parvo virüs
[QUOTE=Charlaux;1228184] Alıntı:
Bizim vakamızda veterinerin yanlış teşhisi çok acı sonuçlandı. Aşı olduğu halde köpekler parvoya yakalanabilir. Bunu bilemediğinden ve enfeksiyon dediğinden Apolloyu da kaybettik çünkü parvo çok bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık. Rocky de de doğru teşhis geç kaldı , hastalık çok ilerlemişti. Genç köpeklerde kusma ve ishal görüldüğünde ilk parvodan şüphelenin ve bu konuda ve köpekler konusunda uzman bilinçli bir veterinere gidin, umarım bulabilirsiniz. Eğer genç köpeğiniz varsa muhakkak parvoyu araştırın, aşıların tekrarlanarak yapılması daha iyi neticelenebilir, 8 haftalıkta parvo aşısını yaptırın ve 16 haftalığa kadar tekrarlayın. Acı deneyimlerle öğrenilenler bunlar, umarım kimse bu parvo belasını yaşamaz... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2013
|
Yazdıklarınızı her okuyan bundan fazlası ile emin. Size sabır ve metanet diliyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
|
|