agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni22105Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-04-2015, 00:07   #10
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
Yumurta kabuğu-Sirke

Özellikle domates meyvelerinde alt taraflarının yumuşayıp çürümesiyle kendini gösteren (çiçek burnu çürüklüğü) kalsiyum eksikliğini giderebilmek adına, ön hazırlık olarak yumurta kabuklarını suyla temizleyip biriktirdik. Yapabildiğimiz kadar zarını soymaya özen gösterdik. 5-8 dakika kadar mikro dalgada fırınladıktan sonra,
Name:  DSCN4403.jpg
Views: 1102
Size:  30.5 KB

Kahve öğütücü marifetiyle toz haline getirip cam kavanozlarda saklayacağız.
Name:  DSCN4479.jpg
Views: 880
Size:  34.9 KB

50 cc üzüm sirkesine bir tatlı kaşığı yumurta kabuğu tozu kullanıp
Name:  DSCN4484.jpg
Views: 804
Size:  51.6 KB

Bir deneme yaptık.
Name:  DSCN4485.jpg
Views: 1087
Size:  34.9 KB

Elimizin altında bulunsun. Lüzumu halinde oluşan sıvımızı süzüp uygun oranda suyla seyrelttikten sonra, ince zerrecikler halinde yapraklara püskürterek uygulama yapacağız.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025