View Single Post
Eski 18-04-2015, 00:07   #1597
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Yumurta kabuğu-Sirke

Özellikle domates meyvelerinde alt taraflarının yumuşayıp çürümesiyle kendini gösteren (çiçek burnu çürüklüğü) kalsiyum eksikliğini giderebilmek adına, ön hazırlık olarak yumurta kabuklarını suyla temizleyip biriktirdik. Yapabildiğimiz kadar zarını soymaya özen gösterdik. 5-8 dakika kadar mikro dalgada fırınladıktan sonra,
Name:  DSCN4403.jpg
Views: 1100
Size:  30.5 KB

Kahve öğütücü marifetiyle toz haline getirip cam kavanozlarda saklayacağız.
Name:  DSCN4479.jpg
Views: 878
Size:  34.9 KB

50 cc üzüm sirkesine bir tatlı kaşığı yumurta kabuğu tozu kullanıp
Name:  DSCN4484.jpg
Views: 802
Size:  51.6 KB

Bir deneme yaptık.
Name:  DSCN4485.jpg
Views: 1085
Size:  34.9 KB

Elimizin altında bulunsun. Lüzumu halinde oluşan sıvımızı süzüp uygun oranda suyla seyrelttikten sonra, ince zerrecikler halinde yapraklara püskürterek uygulama yapacağız.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön