![]() |
|
![]() |
#481 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Şifalı bitki olarak onlar oluşmadan toplamak gerek yapraklarını.. Ben o inciler patladığı zaman bile ellerimi birkaç defa temizlerim sabunla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Sizden biraz daha farklı çalıştı.. -Aşı yapılacak dalı yararken dal fazla yarılmasın diye önce dalın 5-6 santim arasından iple sımsıkı bağladı.. - Birde, hem aşı kalemlerinin, hemde aşı dalının kaynama yüzeylerini çok hafif, yeşil kambiyum görünecek şekilde kabuğunu çakısıyla sıyırdı.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Uyarı ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Söz konusu mesajıma yansıtayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. heyyamola; Başarılı bir işlem sonrası muhteşem bir final fotoğrafıyla olayı taçlandırmışsınız, inşallah aşılarınızdan olumlu sonuç alırsınız. Karlı dağların görünümü harika! Çiçek tarhlarınız çok düzenli. Çiğdemler, Sümbüller, Laleler, Nergizler hepsi çok çok güzeller. Paylaşımınız için teşekkürler, emeklerinize sağlık. Esen kalınız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herşey gönlünüzce olsun.. esen kalınız.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tüm güzellikler hepimizin olsun.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
İkindi vakti esmeye başlayan rüzgarın taşıdığı yakıcı ayaza karşı çay yudumlanmıştı. (Kalp kalbe karşıymış...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ustalara göre acemi sayılırız. Genelde sadece ben ilgileniyorum. Tek hobim bu.. Haftada bir gün tamamen amatörce uğraşıyorum. Yaz aylarında her gece 3 saat ilave çalışıyorum. Çalıştıkça yorulmuyor, aksine dinleniyorum. Aşkı, sevgiyi, emeği, en vefalı dosta!.. İnançla, azimle, bilgiyle, tecrübeyle, fedakarlıkla, özenle, yüksünmeden sunarsanız o da size misliyle karşılık veriyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
17 Mart 2013' den Lale çeşitlerimizin en erkencisi... (Şimdilik sadece bunlar açtı.) ![]() 3 senedir hiç dokunmadığımız çiğdemler, yavrulayıp çoğalmışlar. ![]() Açmış sümbüller... ![]() Kimi solmak üzere.. ![]() Kimi yeni açacak.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
|
Farklı zaman ve koşullarda çiğdem
Karlı çiğdem... 17 Mart 2013, saat 8.00 ![]() 6 saat sonra ![]() 4 gün sonra, hava güneşli sıcaklık 16 derece ![]() Aynı gün hava bulutlu, sıcaklık 8 derece ![]() Bir gün sonra, hava rüzgarlı, sıcaklık 10 derece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
|
Sn.heyyamola, bahçenizi, çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum. Herşey mükemmel, düzenli ve kusursuz görünüyor maşallah. Tohum takastan sizin gönderdiğiniz tohumlardan da almıştım, hepside firesiz ve sorunsuz çimlendiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumların sorunsuz çimlenmesi, kadir-kıymet bilen ellerde olmasıyla sevincimiz katmerlendi. Paylaştıkça artan tüm güzellikler hepimizin olsun. Esen kalınız.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
21 Mart 2013' den 22 gün önce tohumunu ektiğimiz biber fideleri ![]() Kapalı balkonumuzda ikamet ediyorlar. ![]() Bol ışıklı ve nispeten serin bir ortamda bulunuyorlar. ![]() Mümkün olduğunca az su veriyoruz. ![]() İlk gerçek yaprakları çıkmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sayın heyyamola , sümbülleriniz harika görünüyor.Bahçenizde süper ,emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
2 gün önce fırtına, 1 gün önce kar-dolu karışımı yağış, önceki gece (-3) e düşen sıcaklık... Sabah saat 9.00'da bahçemize geldik. Üzerine çiğ düşmüş sümbülümüz.. ![]() Güney tarafı kapalı olan çiçekliğimizde toprak donmuş durumda.. ![]() Çiğdem artık pes etmiş... ![]() Kuzey tarafı kapalı olan parselimizde, nergis fırtınadan boyun bükmüş yere bakıyor. Çiçekle sapın birleştiği yerdeki buz yeni-yeni eriyor. ![]() Bu sümbülümüz de fırtınadan nasibini almış. (Çiçek sapı dibinden kırılmış) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Hasar gören ikinci sümbülümüz. (Çiçek dalında güzel, ama bunu mecburen vazo'ya koyacağız. ![]() Boynu bükük garibim.. ![]() Üzüm sümbülü, sendelemiş ama yıkılmamış. (Hafif olmanın faydaları) ![]() Lale'ler sağlam ![]() İki gün önce dikilen erengül'ler de nispeten korunaklı yerde olduklarından hasar görmemişler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Geçmiş olsun sayın heyyamola. Gerçekten üzücü bir olay. Ama olan olmuş. Sağlam kalanlar, gidenleri aratmıyacaklardır. Buna eminim. En kısa zamanda bekleyenlerin serpildiklerini göreceğinizden emin olduğum gibi. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Fidanların yer değişimi
Fidan söküm ve dikim işlerini; fidanlar uyku dönemindeyken yapmamız gerekiyor. Bir ay boyunca toprağımızı tavlı yakalayamadığımızdan, yer değiştirme işimiz bugüne kaldı. Sökeceğimiz fidanın gövdesine fazla yaklaşmadan, saçak köklerine zarar vermeden, etrafını daire şeklinde eşiyoruz. ![]() Fidanımız çekirdek'ten yetiştiği için kazık kök yapmış. Uygun bir mesafeden kazık kökü kesiyoruz. ![]() Zaten bize lazım olan, saçak kökleri... ![]() Bunlar güçlü olmalı ki, üst tarafın harcadığı parayı kazanabilsin. (Üst tarafda ne kadar küçük olursa o kadar az masrafı olur.) Gelir-gider dengesini iyi ayarlamak lazım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Fidan dikeceğimiz çukurları 1 ay önce açmıştık. Böylelikle hem toprağı havalandırıp güçlendiriyor, hem de yağışlarla çukurun drenaj durumunu kontrol etmiş oluyoruz. Eğer yağış olmazsa çukuru suyla doldurup belli bir zaman sonra (en geç 2 saat) çukurun suyu emme kabiliyetini test ediyoruz. Eğer çukurumuz suyu emmiyorsa oraya fidan dikmek boşa zahmet.. Çukurumuzu ne kadar geniş ve derin açabilirsek o kadar iyi olur. Çukurun altına koyacağımız toprağı kümbet şeklinde yerleştirdik. ![]() Çukurdaki kümbetin üzerine fidanımızı güzelce yerleştiriyoruz. ![]() Kökleri kapatacak şekilde çukurumuzu yarısına kadar, tavlı toprakla (çukur açarken üst kısımdan çıkan) kapatıyor, köklerin toprakla kaynaşması için, ayaklarımızla çiğneyip bastırıyoruz. ![]() Daha sonra çukurumuzu gerekli yüksekliğe kadar dolduruyoruz. (Çukur açarken alt kısımdan çıkan toprakla). Eğer fidanımız aşılıysa aşı yeri toprak seviyesinden 3-5 cm daha yukarıda kalmalı... ![]() Mümkün olduğunca çabuk cansuyu veriyoruz. Bundaki amacımız fidana su vermekten ziyade, köklerle toprağın tam kaynaşmasını sağlamak, aralardaki hava boşluklarını yok etmek.. Onun için suyu çanakta göllendiriyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|