![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili heyyamola, bahçeniz baharla birlikte harika olmuş....Çiçeklerinize bayıldıımmm.. ![]() Sümbüller,ranunculuslar mükemmel büyümüşler...Lalelerde ona keza ayrı bir güzeller...Ellerinize sağlık..gece ..gece içim açıldı....İyi günlerde keyfini çıkarınız..selam ve sevgiler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
sayın heyyamola muhteşem resimler ilgiyle izliyorum kolay gelsin saygılar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Heyyamola, 29-30 mart serisi öylesine keyif veriyor ki, insanın ayrılası gelmiyor buralardan. Çekimleriniz bir yana, içten anlatımınıza da baylıyorum. Ranunculusları nasıl saklıyorsunuz? Bu rizomlar bu yıl edindikleriniz mi, önceki yıllardan mı? Bahçenizden ve yüreğinizden keyif eksik olmasın... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki sene önce, yaprakları sararınca (Haziran sonlarında) rizomları topraktan çıkarıp, serin ve havadar bir yerde, bez torbalar içinde saklamıştım. Sakladığım rizomları kasım ayı ortalarında tekrar dış mekana dikmiştim. Ertesi bahara hiçbirisi de yeşermediler. (Kış çok sert geçmişti. Muhtemelen rizomlar dondular.) Nasip olursa bu sene topraktan çıkardığım rizomları, aynı şekilde saklayıp, bir kısmını kasım ayı başlarında, bir kısmını da mart ayı başlarında dikmeyi düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sera içine sebze ve çiçek tohumları ekimi
31 Mart 2013' den Tohum ekimini geciktiren sebeblerden... Aramızda 15 km var. ![]() Tohumları istifledik, etiketleri hazırladık. ![]() Sera içindeki adalarımız hazır... ![]() Toprak karışımımız tam kıvamında (ne ıslak ne kuru, sıkınca çamurlaşmaz, bırakınca dağılmaz) ![]() Ekeceğimiz tohumun büyüklüğüne göre değişen derinlikte tohum yataklarını hazırlıyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sera içine sebze ve çiçek tohumları ekimi - 2 -
31 Mart 2013' den Tohum yatakları hazır... ![]() Elimiz değmişken hepsini bitirelim istedik. ![]() Etiketleri de yerleştirdik. ![]() Domates, biber gibi tohumları yaklaşık 1 cm aralıklarla ekiyoruz. Ekerken rüzgar ve karıncalara dikkat... ![]() Bir kiloluk yoğurt kovasına doldurduğumuz kapak harcımızı, yatak boyunca gezdirip serpeleyerek tohumların üzerini uygun yükseklikte kapatıyoruz. (Tohum boyunun 2-3 katı kadar) ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sera içine sebze ve çiçek tohumları ekimi - 3 -
31 Mart 2013' den Yataklarına yerleştirdiğimiz tohumların üzerine yorganlarını da örtmüş olduk. ![]() Ola ki üstlerini açıp. üşütmesinler diye yorganlarını biraz bastırıp, hafifçe sıkıştırıyoruz. (Ki toprak tohumu sarıp-sarmalasın, bağrına bassın, dokunsun, hissetsin, iletişim kursun.) ![]() Toprağı oymadan, tohumları oynatmadan... ![]() Sisleme, yağmurlama şeklinde sulayarak işi tamamlıyoruz. ![]() Sularken, suyun göllenmemesine dikkat ediyoruz. Aralıklarla toprak suyu emdikçe hafif-hafif suluyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola; maşallah... Gıpta ile izliyor, takip ediyorum yataklar güzel, yorganlar güzel, ev de güzel... Gerisi toprak ananın inşallah. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
çok titiz bir çalışma olmuş ellerinize sağlık çok özen göstermişsiniz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
maşallah çok güzeller özellikle ilki müthiş bir renge sahip.. o laleler bende olsa hep çay içerdim ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
bence siz o soruyu uzaktan sorun: ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafları zoom yapmadan, 5-10 cm kadar yaklaşıp, toplamda 5 dakika kadar hareketsiz bekleyerek çektik. Telepati yoluyla iletişim sağlayıp dostluk mesajımızı ilettik. (Bizden sana zarar gelmez. Sen de bize zarar verme!..) Belki kendimizi avuttuk. Belki de mesajımızı almış ve anlamıştır, kimbilir.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Korkutucu ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çoçukluğumuzdan beri sık-sık karşılaşıp, haşır-neşir olduğumuz halde; itici, ürkütücü yanları belleğimizde yer etmiş. İzleyip, tanıyıp, anlamaya çalışıyor, bu korkunç haliyle neden var olduğunun sırrına vakıf olmaya uğraşıyoruz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola; 'iki haftadır gülümsüyorlar' demişsiniz... Bence kahkaha atıyorlar, maşallah çok da güzel olmuşlar. Darısı başıma inşallah 3 tane almış idim ya... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ellerinize, gönlünüze sağlık bu güzellikler karşısında biz her türlü ikramı kabul ederiz Sayın heyyamola... Çok güzeller çok... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ellerinize emeklerinize sağlık her şey öok güzeldi. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
2 Nisan 2013' den Çok yıllık minik çiçekli aster (yıldızpatı) 'in yeni sürgünleri... ![]() Defne ve Lavanta, kışı sorunsuz atlattılar. ![]() Karnıbahar değil, Brokoli (Romanesco)... Tam da 1 yaşında ![]() Mor sicilya karnıbaharı... O da sene-i devriyesinde ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|