![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kar ve korogaki
Dün akşam geç saatlerde başlayan kar yağışı, havayı yumuşatıp, içimizi ısıttı.. ![]() Gürcistan seyahatinden dönen arkadaşımız, ısmarlamış olduğumuz korogaki'leri getirmiş.. ![]() Arkadaşımız korogaki'nin (kurutulmuş trabzon hurması) Gürcistan'da iyi tanındığını, çoğu marketlerde satıldığını belirtti. Kilosunu 2 lari'den (yaklaşık 2.1 lira =210 kuruş) almış. ![]() Tadını çok beğendik. Bu lezzetle tanışmamıza vesile olan, sayın MeyveliTepe'ye teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dış bahçemizdeki kendiliğinden çıkan badem çöğürleri üzerine aşılanmış kayısı ve erik fidanlarımız (erken baharda başka yerlere nakledilecek) ![]() Bahçemizde önceden var olan, kurumaya yüz tutmuş bu armut fidanının, üst kısmını kesmiş, dipten verdiği yeni sürgünlerin herbirine yine değişik türlerden armut aşılamıştık. İkinci baharlarının 4. yılındalar ![]() Yine aynı şekilde kurtarmaya çalıştığımız, bir diğer armut ağacı ![]() Fidan olarak diktiğimiz 3 yaşındaki akça cinsi armudumuz ![]() Kendiliğinden çıkan badem çöğürü üzerine aşıladığımız kayısı 2 yaşında ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Dünkü ziyaretimizde, bahçemizin karlı görüntüleriyle biraz olsun huzur bulduk. Toprakla haşır-neşir olamadığımızdan kaynaklanan mahsunluğumuzu, hafifletmek için... ![]() ![]() ![]() Hem keyifli bir kahvaltı ![]() Hem de tatlı bir kaçamak ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
26 Ağustos 2011' den Metrelik börülcemiz, kurşunkalem eninde, 1 metre boyundaki meyveleriyle dikkat çekiyor. ![]() Normal börülceyi de yetiştirdik. Ancak tadına bakmak nasip olmadı. ![]() Bölgemizin yemek kültüründe pek tanınmayan bir sebze ![]() Sarı sivri biber, salatalık ![]() Turşuluk bir domates cinsi ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Heyyamola; bu yıl tohum takas etkinliğinde sizin yetiştirdiğiniz ürünlerin tohum çeşitlerinden hayli çeşit edindim. Bahçe sayfanızı özellikle takip ediyorum. Tohumlarını aldığım ürünleri görme fırsatım oluyor. Gördükçe birkez daha seviniyor ve mutlu oluyorum. İstediğim tohumlardan sadece metrelik börülce bana yetişmemiş. İnşallah onu da önümüzdeki dönemde etkinlikten alırım. Sevgiler. |
|
|
|
![]() |
|
|