![]() |
|
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
26 Ağustos 2012' den Yorgunluk kahvesinden daha keyifli, hasat görüntüleri... ![]() Eğri-büğrü, ufak-tefek ama; içimiz rahat... ![]() Minicik şekerler ![]() Yaşadığımız tüm sıkıntı ve yorgunluklarımıza değdi... ![]() İyi ki yılmadan, bıkmadan uğraşmışız.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
26 Ağustos 2012' den Gönül rahatlığıyla tüketilip, paylaşılabilir... ![]() Başlangıçta sadece küçücük bir tohumun... ![]() Nelere kadir olduğunu yaşayarak öğrendik... ![]() Bilhassa ufak olan köy çeşitlerini, kurumaya bıraktık ![]() Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesip, günboyu tam güneş alacak şekilde konuşlandırdık. Suyunu iyice çektikten sonra (yaklaşık 3 gün) 1-2 gün de gölgede kurutmaya devam ettik. İyice kuruyunca (takır-takır olunca) cam kavanoz veya şeffaf gıda poşetlerine koyup, buzdolabında tüketileceği zamana kadar muhafazaya aldık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn Heyyamola ,ellerinize sağlık çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklılar. Hele dantelalı karanfil görüntüsü gerçekten işlenmiş dantel gibi.Sevgi ve Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Aman Tanrım.....Ben bu bahçeye bir daha girerken kalp ilacı felan almalıyım diye düşünüyorum.....Sevgili heyyamola...Harika sebzeleriniz sizin olsuunn... Aman O dahlialarınız ...Onlar nasıl güzel bir bordür oluşturmuşlar ve öyle coşkulu hep beraber açmışlar.... Vallahi ben de kendimi Dahliacı sanırdım....Sukutû hayallere uğradım ki hem ne kadar...Maşallah ...Vallahi artık ben onlara dönüp dönüp bakarım... ![]() Harikasınız ..Harika..Böyle hepsi aynı anda nasıl açmışlar ..Bunun bir sırrı mı var..Bizimle de paylaşınız...Çok çok güzeldiler...Ellerinize sağlık...Ben artık bu bahçeden çıkmam herhalde. ![]() ![]() Selam ve sevgiler....Tanrı nazarlardan korusun.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
maşallah ellerinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||||||||||||||||||||
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, sayın berrinb Gönül zenginliğinizden yansıyan coşku dolu ifadeler için... Yetiştirdiğimiz dahlia'lar genelde iri çiçekli çeşitler (çiçek çapları 20-30 cm) Şu an hatırladıklarım; Emory paul, Lavender perfection, Cafe au lait, Kelvin floodlight, White perfection Kendilerine tahsis edilen adaların, en alt kısmına 10 cm yüksekliğinde pomza taşı döşedim. Onun üzerine 5 cm yüksekliğinde bims, en üst kısmına da (15 cm yüksekliğinde) aşağıdaki formülle hazırladığım karışımı serdim. Böylece; gevşek, süzek, iyi su tutan, iyi havalanan, besin maddelerinin ihtiyaca göre her zaman alınabildiği bir ortam hazırlamış olduk. Karışım harcımız
|
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili heyyamola , çok teşekkürler...Ben bu sene bu karışımı yapmaya çalışacağım...Pomz taşı ve gübre haricindeki diğer maddeleri hiç bilmiyordum... ![]() Bendeki dahlialar da cinsleri mükemmel olmalarına rağmen, sizinkiler gibi yoğun bir şekilde açtıramadığımı itiraf ediyorum...harikasınız...çok çok teşekkürler... ![]() Bahçenizden güzel renkler, ve mutluluklar eksik olmasınlar inşallah.....Svgi ve selamlarımı yolluyorum Kayseri ye........ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
Bu sene kış çok yumuşak geçiyor. Geçen sene çok şiddetli ve uzun sürmüştü. Geçen hafta karlı olan bahçemizin bugünkü hali ![]() Bir haftadır kar altındaki kırmızı kıvırcık marulumuz, bakalım ne yapacak ![]() Bazı böğürtlenler yaprak dökmedi ![]() Bektaşi üzümünün çıplak hali ![]() Sera içine diktiğimiz, yeşillik soğan arpacıkları filizlenmişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
2 ay önce diktiğimiz sarımsak ![]() Bir yanda köklerini geliştirip... ![]() Diğer yanda filiz vermeye başlamış ![]() Geçen sene şubat sonu filizlenmişlerdi ![]() Takvime uymam, sıcaklık toplamına bakarım der gibiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |