![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Efendim atalarımız boşuna dememiş , ev alma komşu al diye , Dostlarım sağolsun , varolsunlar , cümlemizin sağlığı taş gibi olması dileğiyle ... saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her şeyin hayırlısı diyelim. Geç olsun güç olmasın. saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl sebze yapmayı planladığımız alanın bakımları devam ediyor. Geçen hafta yağmurdan önce toprak çok güzel tava gelmişti. toprak üzerine serdiğimiz , EM spreylediğimiz , sıcak kompostumuzu çapa makinası ile karıştırmaya karar verdik. Eşim bende kullanmak istiyorum deyince , direksiyonu bıraktım . Sanki 20 yıllık şöför gibi kullanıyor. 20 yıllık ehliyet var ama sadece kimlik olarak kullanıldı.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
çapa makinasının ünü o kadar yayılmış olmalı ki , bahçe komşumuz olan mehmet yüzbaşıoğlu' da test sürüşü yapmak istediğini söyleyince , onun bahçesinde tur atmasına müsade ettik. Nasılda mutlu oldu , oyuncak hediye edilmiş çocuklar gibi.. ![]() ![]() Düzenleyen TaşevliBahçe : 19-03-2012 saat 22:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Rafet bey çarşamba günü senin zeytinlere de Ubyi bulamacı atalım mı? Bu gün 15 lt. kadar taze taze yaptık Müdürün bahçesinde. Hem o gün bahçeye ne dikeceğini konuşuruz. Akşam üzeri gibi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir kaç tur değil , ben komple bahçeyi bununla yapacak sandım... ![]() Alıntı:
Halil bey çok iyi olur . bende sizden haber bekliyordum. Çarşamba akşam üzeri müsait olacak şekilde işlerimi ayarlıyorum. Desenize yine kılıçlar çekilecek , geçen seferden elimde mükemmel kareler var . Ona göre hazırlık yapıp gelmenizi öneririm... ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Bahar geldi , toprak uyanmaya başladı , içleri kıpır kıpır ediyor , doğanın bu şaşırtan , bizlere hergün müthiş sürprizler sunan , tamamen özveriden oluşan , cömertçe sunumuna aşık olmamak mümkün değil bence ....... Zeytininden tutun şeftaliden , erik ağacına kadar , tüm ağaçların meyvesini görebilmek , onların sadece sizin mutlu olmanız için günlerce saatlerce , gecesini gündüzüne katarak yetiştiriyor oluşuna nasıl hayran kalmazsınız??.Tadına bakabilecek olma hayali ise korkunç bir heyecan yaratıyor.Yaşama sevincini kat ve kat arttırıyor.. Belkide , hiç kıpırdama sanşı olmayacak küçücük dünyalarında , azıcık bir ilgi ile çok büyük coşkular yaratılabileceğine inanıyorum... Doğayı yeterki sevmesini , aşık olmasını bilelim.... ![]() Düzenleyen TaşevliBahçe : 27-03-2012 saat 08:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
Allah'tan sağlıkla o meyveleri tatmanı ve tabiat aşkının da artarak devamını diler,mutluluklar temenni ederim.Keyf bahçesi (her ne kadar düzeltilmedi ise de) kıdemli müdür |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Bahçemizdeki evin önüne mevsimlik olarak diktiğimiz çiçeklerin tekrar canlanmış olması bizi oldukça sevindirdi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde bize eşlik eden küçük dostlarımızı görüncede bir hayli mutlu oluyoruz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bunların geçen seneden kaldığına inanıyormusun.Ben yapamadım da ondan ( meraktan ) soruyorum.Maşallah yenge hanım çiçeğe çok meraklı galiba.İyi bakmış ve de hiç solmamış.Sağlıkla iyi uğraşlar.selam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bunlar toplantı da ve dönüş yolunda yoklardı.Biz gittikten sonra gelmişler.Çok şirinler .onlara da selam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Haftasonu bahçemizdeki faaliyetlere devam ettik. Bahçemizde bizi hoşgeldin diye karşılayan sevimli küçük dostumuzu görünce çok mutlu olduk , ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Benden tavsiye sizi karşılayan sevimsiz(bence) küçük dostunuza çok güvenmeyin.Dostlar yüze konuşur,dost olmayanların silahları arkada olur.Sevgilerimle..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
etrafımızda zaten bir sürü çeşidi var iken bir de bu mu geldi.Herhalde halletmişsindir.Bunları yanına alma sonra karışmam.hele yardıma hiç gelmem.sağlıklar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Rafet Bey, Bahçenizi, ailenizi, dostlarınızı, doğal ürün yetiştirme çabanızı tebrik ediyorum, özenerek-imrenerek okudum. ağaçlar.net'in iyi niyetli insanlarla dolu harika bir yer olduğuna dair inancım arttı burada yazılanları okudukça. Bahçenizdeki uygulamaların bilgilendirici anlatımlarını bekliyoruz. Allah kolaylıklar versin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dost konusundaki benzetmeniz tam isabet oldu. ![]() Küçük sevimli dostlarımıza yaklaşırken çok samimi olmamaya , hatta tedbiri elden bırakmamaya çalışıyoruz .Bu konuda eşim ve ben çok dikkatli oluyoruz. çocuklarıda sürekli uyarıyoruz. Umarım bahçemizden veya çevremizden bu konuyla ilgili olumsuz bir haber duymayız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Keyf Bahçesi , Çok yakında size tatlı bir sürpriz yapmayı planlıyoruz ... ![]() ![]() ben yanımada alırım , siz yardıma da gelirsiniz.. ![]() saygılar, iyi keyf'ler efendim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle sayfama gösterdiğiniz ilgiden ve iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim. Hoşgeldiniz sefa getirdiniz. Ağaçlar.net'in kişileri buraya bağlayıcı en güzel özelliği , burada bulunan insanların doğaya olan aşkı ve birbirlerine olan tamamen özverili yardımlarıdır. Zaman buldukça yeni bilgiler öğreniyor , imkan buldukça bunları uygulamaya çalışıyorum . Elimden geldikçede burada resimli paylaşım yapmaya çalışıyorum... görüşmek dileğiyle , hoşçakalın. saygılar.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sizin gibi dostların başımızın üstünde yeri var.Kapımız her zaman açıktır sizlere.(şu küçük yaratıklar var ya hiç sevmemişimdir,ne onları nede onlar gibi olanları.benden uzak olsunlar da isterlerse cehenneme direk olsunlar,sözüm meslisten out)Bu pazar baskın yapacaktık hanımla ama yine doluydunuz.selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke uğrasaydınız efendim sizin olduğunuz yerde keyf var , neşe var , size ayrılmış biryerimiz sürekli var. saygılar.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Sn. zeytinlibahçe'nin hediye ettiği klinoyu bu yıl sebze ekeceğimiz alana çapadan önce serdim. Geçen yıllar Kil oranı yoğun olan toprağımızı sıcak kompost ve klino sayesinde daha geçirgen ve daha zengin bir yapı oluşmasını sağlamış olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl salma sulama ile hem çok su harcamıştım hemde çok zaman kaybetmiştim . Bu yıl damlama sistemi ile daha randımanlı olacağına inanıyorum. Bu yıl tohum ve fide açısından oldukça zengin bir menüye sahibiz. Sn.MeyveliTepe'nin tohumlarını temin ettiği (öyküsü oldukça ilginç), Sn.zeytinlibahçe'ninde çimlendirip hediye ettiği santini domateslerini , Sn.Halil Önen'in tohumdan çimlendirip , oldukça zengin çeşit yaptığı fideleri büyük bir heyecanla bahçemize diktik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Yetişen ürünlerin hasadını yapmak oldukça keyif verici oluyor . Daha bir lezzetli geliyor insana . Emeğinizi asla inkar etmiyor toprak ana. Sizin bir çabanızı on ödülle mükafatlandırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Bu yıl da yine çok benzer bir öyküyle gelen ünlü Pachino domateslerim var. İnşallah üçüncü yılda onları da dağıtmaya başlarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Santini domateslerin ingiltereden geliş öyküsü gerçekten çok ilginç. Sizi bu konuda tebrik ediyorum . çalışmalarınız harikalar yaratıyor. Pachino domateslerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.. saygılarımla , görüşmek üzere hoşçakalın.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde hiç büyük meyve ağacı yok , hepsini ben dikmiştim . Daha ilk meyvelerini bu yıl görüyorum. Ne harika bir duygudur bu böyle. Hayırlısı ile tadına bakmak nasip olacak inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti. ![]() Tek tesellim meyvelerini bize ziyaret gelen 3 yaşındaki yeğenime yedirmiş olmamdı. Bu yıl çilekleri koruma altına aldım. ![]() Meyvelerinide mahallemizde oturan küçük çikolata canavarına söz verdim. ![]() ![]() O çikolataya hasta bense ona hastayım. ![]() İsmi naz , aslında ismi gibi nazlıymış , ama bana hiç naz yapmıyor. 2,5 yaşında daha , çikolata gibi bişey. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
biz sele sele çilek ihraç ediyoruz.sen hala yaprakta mısın?selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |