![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sayın Epsody, Önerinize kesinlikle katılıyorum, Bende bahçemiz küçük olduğu için ekonomik bir öğütücü makina arayışı içersindeyim. Tavsiye edebileceğiniz marka , model varsa paylaşırsanız memnun olurum.. saygılarımla, hoşçakalın.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
güzel birliktelik oldu. Yavaş yavaş kendi ilacımızı ve kendi gübremizi yapmayı öğreniyor ve hızla çoğalıyoruz. Yaptığımız kendi ilacımız ve kendi gübremizin sonuçlarını gördükçe _ ki görerek daha iyi öğreniriz nedense_ herkes kendi yiyeceği balığı tutmuş olacak; sevgili epsody' dediği gibi... Sıcak kompost, 60/70 C ye varan sıcaklık ile karışım içinde bulunan istenmeyen ot tohumlarının ve zararlı yumurta/ larvaların yok olması anlamın da geldiği için _ ki içine ema da konmuşsa; Rafet beyin ilk denemesinde başarılar diliyorum. Gülleci bulamacını bu defa değişik yaptık. Üç şekilde gülleci bulamacı yapılıyordu. 10 lt su için; 1) 3 kg. toz kükürt, 1,5 (bir buçuk) kg. sönmemiş kireç; aynı kapta su ilave edilerek ve kaynatılarak; ( en iyisi bu gibi duruyor) 2) 3 kg. toz kükürt, 3kg. kireç kaymağı nı aynı kapta kaynatılarak; 3) 3kg. toz kükürt 10 lt suda önce kaynatılır. Başka bir kapta daha önce eritilmiş ve biraz sulandırılmış 3 kg. kireç kaynayan suya ilave edilir; ki biz bu defa böyle yaptık. Zeytinlerde kullanacağımız formül ise netleşmek üzere; Kaolin kili+editod67+gülleci= güneşten koruma, yaprak gübresi (bor), zeytin sineği, zeytin uc zararlısı, zeytin kabuklu bit; sadece zeytin _ diğer bitkiler için de geçerli_ için bu üçlü formül denemesi şimdilik iyi gidiyor. Yıl sonuna doğru daha iyi değerlendireceğiz. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Alıntı:
Belirtilen sıcaklıklarda patojenlerin ve tohumların yok edilmesi oldukça önemli. EMA uygulamasını sıcak kompost tamamlandıktan sonra yapacağız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizdeki Toplantı Videoları
Gülleci bulamacı yapımı, kullanımı ve yararları. http://www.youtube.com/watch?v=RKnhEb0vPdE http://www.youtube.com/watch?v=xhjhxNRpC-k http://www.youtube.com/watch?v=TyM4ugdHqW8 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak kompost yapımı, kullanımı ve yararları http://www.youtube.com/watch?v=MvUwJciXLY8 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Halil Önen;847392]Teşekkürler Rafet bey, teşekkürler Ayhan kaptan; güzel birliktelik oldu. Yavaş yavaş kendi ilacımızı ve kendi gübremizi yapmayı öğreniyor ve hızla çoğalıyoruz. Yaptığımız kendi ilacımız ve kendi gübremizin sonuçlarını gördükçe _ ki görerek daha iyi öğreniriz nedense_ herkes kendi yiyeceği balığı tutmuş olacak; sevgili epsody' dediği gibi... Rafet beyin ilk denemesinde başarılar diliyorum. Halil bey , Ayhan bey, sizlere ve katılımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Mükemmel bir birlikteliğin öncülüğünü üstlenmiş olmanız , birikimlerinizi aspirin şeklinde karşılık gözetmeden paylaşıyor olmanız bizler için takdir edilecek bir davranıştır. Sizleri tebrik ediyor, saygıyla selamlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Dal öğütücüler hakkında.
Alıntı:
Arkadaşım Rafet Uzunok;buradasize lazım olacak bilgilerin bir çoğu bulunmakta sıkılmadan başlığı sonuna kadar takip ederseniz yararlı bilgiler edineceksiniz, sevgiler saygılar sunarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın epsody, internetten araştırdım ve Bosch AXT Rapid 2200 modelini almayı düşünüyorum. Bu cihaz hakkında herhangibir olumsuz yorum veya kullanıpta memnun olmayan varmı acaba..Sizin kullandığınız marka , model ve fiyat hakkında bilgi alabilirmiyiz. fiyat bilgisi vermek sakıncalı olur derseniz özelden mesajınızı bekliyorum.. Saygılarımla, görüşmek üzere hoşçakalın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
kıdemli müdürümüz hasangültepeli'yi ziyaretim
Uzun süredir forumda sayfasını takip ettiğim ve sürekli ismini duyduğum , kıdemli müdür olarak tanınan Hasan beyle cumartesi bahçemizde yaptığımız toplantı sayesinde tanışma fırsatı bulabildim. Zaten forum sayesinde kişilerin genel yapısı hakkında ön bilgi edinmiş oluyoruz. Hasan beyle tanıştığımda sanki 40 yıllık bir dostluğumuz varmış hissine kapıldım. Çünkü Hasan bey gerçekten çok cana yakın ve samimi davranışlar sergiledi. Bahçemizden başlayan sohbetimizi bitiremeyince toplantıdan sonra ve pazar günü kıdemli müdürümüzün bahçesine gidip kendisini ziyaret ettim. İnanın o kadar hoş sohbet ediyorki insanın ayrılası gelmiyor. Kıdemli müdürümüz Hasan bey'in bahçesinin bir özelliğini öğrendim. Bahçeye önce kim giderse çayı o demlermiş , çayın yerini ve düzeni herkes bilirmiş. Bende koyu bir çay tiryakisi olduğumdam bu sistem benim daha bir hoşuma gitti açıkçası.. Bahçenizde, sohbetinizde bende tiryakilik yapacak gibi Hasan bey, umarım benden sıkılmazsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2010
|
Katılamadım ama videolar sayesinde bende öğrendim. Bir an için kendimi orada sandım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın çiftçibiben, merhaba , cumartesi günü düzenlediğimiz toplantıda sizi aramızda görmek isterdik, ama kısmet olmadı , önemli olan niyettir. bir dahaki toplantımızda inşallah aramızda olur bizlere şeref verirsiniz. Profilinizde şehir olarak ORDU görünüyor. ikametiniz neresi acaba? İzmirde mi ikamet ediyorsunuz merak ettim. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Forumda ki bilgilerden yararlanmak.
Alıntı:
Daha detaylı bilgiler, bu konuda açtığım Başlıktaki mesajlardan yararlanabilirsin, sevgilerimle hoşça kalın. Düzenleyen epsody : 18-08-2011 saat 21:04 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
sayın (bundan sonra yazmayacağım bu nu)rafet kardeşim bir insan ne ise onu bulur.Tüm güzellikler sizlerden geliyor bana ve ben de arada sebeplenerek geçinip gidiyorum.bahçede olduğum zamanlar belli,ona göre.her zaman başımla bir yeriniz var.Yeterki önce gelip çayı demleyin.Ben kapıyı açık bırakırım haberim olsun kafi.(tiryakilik kolay mı)selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Kompostumuz pazar günü yaklaşık 8-9 günlük oldu. 3. gözüde ilave ederek aktarma işlemini yaptık. yani 2. gözü 3'e , 1. gözüde 2'ye aktardık. 1. göz boş kaldı , bu işlemi hafada bir bu şekilde döndürüp kompostun hazırlanmasını sağlayacağız. Kompostumuzun rengi oldukça değişti, siyah bir renk aldı. ısıda azalma yok, aktarma yaparken tekrar püskürtme yaparak suladık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Rafet bey, ellerinize sağlık. Aktarma yapmamız ve tekrar nemlendirmemiz gerektiğinin en büyük göstergesi ısının düşmesidir. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
soğuk kompost ve EM çalışmalarıda devam etmekte. yaklaşık 20-25 gündür 10 lt lik şişelerde biriktirdiğim ev atıklarının kapaklarını düzenli olarak açarak gaz çıkışını sağladım.Gaz çıkışı durdu gibi , kokusuda turşu kokusuna benziyor.Fermantasyon tamamlandı ve kullanıma hazır hale geldi galiba.. EM şişelerininde kapaklarını düzenli olarak hergün açıp kapadım. Gaz çıkışı bunlardada yavaşladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Kıymetli kardeşim Rafet videolar çok güzel olmuş ellerine sağlık, Bu toplantıyı sağlayan Halil bey,Ayhan Kaptan ve size çok teşekkür ederim. Toplantıya katılan tüm arkadaşlara da teşekkürler ve yeni arkadaşlarla tanışma fırsadı bulmuş olduk.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Ramazan bayramınızı kutlar, sağlık dolu daha nice bayramlar dileğiyle,...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde düzenlemiş olduğumuz toplantıda dikkatimi çeken şu oldu , fotoğraf çekimlerinde halil bey'in sürekli fotoğraf karelerinin dışına çıkmaya çalıştığını gözlemledim. şimdiye kadar kendi resmini forumda hiç yayınlamamış. Halil bey'in bu prensibini ben bozmuş oldum. İlk kez resmini ben yayınlamışım. Bundan sonrada yayınlamaya devam edeceğim , çünkü bu kadar mükemmel bilgileri bizimle paylaşan , bizlere karşılık gözetmeden deneyim ve tecrübelerini aktaran , forumun temel taşlarını oluşturan kişiyi herkesin tanıması gerektiğini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
resimlerin devamı, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Hazırlamış olduğumuz kompostumuzu bu haftada ıslatarak aktarma işlemi uyguladık. Aktarma yapmadan önce resimlediğim kompost , rengini olukça koyulaştırmış ve çimlerle gübrenin özleşerek , giderek topraksı bir görünüm aldığını gözlemledim. kulanıma hazır olduğunda bahçeme yapmayı planladığım 120 m2 lik serada kullanmayı düşünüyorum. sera için bu gün fiyat aldım , montaj dahil 700-750 civarı bir rakama bitecek görünüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
Rafet bey, hayranlıkla izledim bahçenizi. Emeğinize sağlık, şunu söylemeden edemeyeceğim. Siz İzmir' li ler birbirinize çok sıkı bağlısınız imreniyorum doğrusu (ben ayrıca amatör olta balıkçısıyım, oradanda iyi bilirim İzmir' li dostlarım) Saygılar..., |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl zeytinde yaptığımız aralama sonucu bahçenin yan tarafına koyduğumuz ve kurumuş olan dalları kaldırdığımızda büyük bir çuval dolusu kadar kurumuş yaprak ve küçük dal kırıntılarını topladım. Bu kurumuş yaprakları yeni yapmayı düşündüğüm sıcak kompostun içine kullanmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzak bahçelerin yakın işbirliği başlığı altında mükemmel birliktelikler ve dostluklar yaşadığımızı itiraf etmeliyim. Bahçelerimiz uzak olduğu halde gönüllerimiz ve yüreğimiz hepbirlikte atıyor. Sizleride aramızda görmek bizi ziyadesiyle mutlu edecektir. saygılar, görüşmek dileğiyle hoşçakalın.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Rafet Uzunok, sizin ve malum ekibin güzel çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz, gereksiz yere yazı yazıp, güzel paylaşımlarınızı gölgelemek istemediğimizde yazmamayı tercih ediyoruz. Amaaaaa söz Sayın tatbikatçı usta Halil Önen'in resmi olunca yazmadan duramadım, kafamdaki Halil'i nerede ise başkaları ile karıştırıyordum. Hem resmi koymakla iyi yaptın. ![]() ![]() ![]() Ne öyle forumda başka işimiz kalmadı Halil Bey'in resimlerini arar olduyduk!!! Bu arada Ayhan Kaptandan bekliyordum resim işini, sağolun siz halletiniz, geçmiş ola Halil Bey'e. ![]() ![]() ![]() Sohbetiniz tatlı, geçmiş bayramınız kutlu olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Halil beyi artık herkes resimleri çeken kişi olarak gölgesinden tanıyordu. Sabahlar kısa, öğleden sonraları uzun gölge. ![]() Resmini çekecekler diye giden traktörden atladığını bilirim. Kompleksi olduğundan değil, son derece sosyal, kendine güveni olan birisidir. Zamanında birisiyle iddiaya girmiş, resmi görünürse kaybedecekmiş gibi bir şeyleri hep anlatır. Espiri yeteneği çok iyidir de kaolin atarken dilimize kadar bulaştığından hiç çekilmez ![]() Rafet bey serayı bekliyoruz... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|