![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Karpuz mumyası. Geçen yıl kışa doğru keserim diye beklettiğim sarı içli ve bu uzun karpuz da hiç çürüme olmadı . Bir türlüde elim gitmedi kesmeye. Bıraksam belki bir kış daha atlatacak. Artık yeni karpuzlar çıkmaya başladı. ![]() Kabuk kısmı yenebilecek durumda ama tavukların turfanda karpuz ihtiyacını karşıladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
bende de kesmeye kıyamadığım iki adet karpuz balkonda yatıyor. iyi çıkacağından pek ümidim yok ..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın Akhisarlı çekirdeklerinden tekrar ekilse çimlenir mi acaba? Büyüklerimizden vaktiyle hep duyardım, kavun, karpuz, salatalık, kabak, biber her ne olursa olsun tohum alırken sap kısmına yakın yerden tohum alınırmış, nedeni de bitki gelişmeye başladığında fazla uzayıp boylanmadan ürün vermeye başlarmış diye hep duyuyordum çocukluğumda ne kadar doğruluk payı var bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir çok kaynaktan araştırsamda ,köydeki yaşlı bir çiftçinin önerisi olursa dikkate alırım.. Çekirdeklerinden tekrar ekilirse çıkıyor .Kısır değil. Karpuz veya herhangi bir çürüyebilecek şeyleri bahçeye fırlatıp atıyorum . Onları çöpe atmıyorum. Tavuklar yediklerini yiyorlar kalanı gübre oluyor. Bahçeye tek kök kavun karpuz ekmesemde bir önceki yıl var olan çeşitler . kendiliğinden çıkıyor .Bende biraz suluyorum o kadar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Can erikleri bu yıl çok erik yaptı. ![]() ![]() İtalyan erikleri birkaç erik yapmış. ![]() Diamond erikleri çok olmasada tane tutmuş.Daha iri oluyorlar seyrek olunca. ![]() Kayısılarda çok seyrek . Don olduktan sonra alt dallarda açan çiçekler olmuş. ![]() Düzenleyen Akhisarlı : 04-05-2014 saat 07:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
gübre çeşitlerini araştırdım dünya kadar gübre var mikrobiyal gübreler için ne düşünüyon abi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Halkalı leke hastalığı var ve toprak ağaçları besleyemiyor. Ben derimki, kısa yoldan.Zeytinliği 20 cm derinlikte sürdür.Hanpaşalı aracılara ara yaptır. Karaveliler köyünden yanmış keçi gübresi getirip zeytinliğe yaysınlar . Ardından çapa çektir gübre toprağa karışsın. Leylek yuvası gibi duran o zeytin ağacını tanıyamazsınız. Ya da ek baklayı .Toplamadan önce zeytinleri, baklalar tohum oluşturduğunda goble çektirirsin . Fazla uğraşmazsın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu küçük dut ağacı geçen yıl onbeş yirmi cm lik bir çubuktu. . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Dört yıl kiraz yapmadı ,kiraz ağaçları . Bu yıl nihayet kirazları görebildik. ![]() ![]() Erkenci franso seftali üç güne kadar tamam. Yarı olmuş hali de güzel . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Ayva ağaçlarının hastalanabileceğini hiç düşünmezdim. Bu yıl ilk defa çoğu ayva ağaçlarının bir kısım filizleri yaklaşık 40 cm kadar kuruyor. Bir ay önce yaprak biti ilacı atmıştım eriklerle beraber .Ayvaya bu ilaç dokundu diye düşünürken. ovanın birçok yerinde elma ahlat vb ağçlarda da benzer kurumaları gördüm. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
Öncelikle, İlçe Tarım'dan bir uzmanın incelemesinde fayda var. Eğer ateş yanıklığı ise -ki inşallah değildir- ovada topyekün kültürel ve kimyasal mücadele gerekebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Bu gün çevrede biraz dolaştım . Akhisar ovasının farklı yerlerinde ve çevredeki doğların eteklerindeki ahlat ağaçları ve ahlata aşılanmış armutlarda var . Bazı ağaçların tamamını sarmış bazı ağaçların bıçakla keser gibi yarısını sarmış. Kuruyan dalları kesip yakmayı düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Kumluk bir yere patates kabukları ekmiştim. Birden kurudular. Daha da toprakta durmalarının anlamı yok deyip. ![]() Yaralamamak için arkeolojik kazı yapar gibi kazdım. ![]() Aynı etkiyi yapıyor, altın bulmuş gibi zevkli. ![]() İrili ufaklı bir iki kilo ama .Çöpe gidecek kabuklardan nihayetinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Alıntı:
Sadece kabuktan mı oluşuyor yumrular? iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Toprak içinden ilk dışarı çıkardığınızda böyle kendini simit yaparak ,ölü numarası yapar. ![]() Azıcık sessiz kaldığınızda en kısa yoldan toprak altına gitmeye çalışır. Yeşil kurt derler kendisine. ![]() Yeni bir sarımsağın canına okumak için. Bazen biber patlıcan domat fark etmez jiletle kesilmiş gibi keser. ![]() Bana da bu kadar sarımsak bıraktı. Bir demet . Buna da şükür. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sarmısağı bilmem ama patatesler çok güzel görünüyorlar, nasıl lezzetlidir onlar şimdi kim bilir, taze taze haşmalık ımm sıcak sıcak kabuğunu soyup üzerine hafif tuz ekerek, valla bu saatte birden acıktım. Afiyetler bal şeker olsun, sarmısağınızın bereketi bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Evet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıkları sulayınca ,karşılığını hemen veriyorlar. ![]() Sırık domatları bir haftaya kalmaz kızarırlar. ![]() Bunlar normalde oturak domat. Serada olunca, onlarıda iplere asayım dedim. Şimdilik iyi gelişiyorlar . Hatta sırık domatlardan daha çok yaptılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl soğanlar çok iri oldular . Ekmeden önce attığım hayvan gübresi ve potasyum ağırlıklı gübrenin etkisi çok oldu. Yağmurda bu yıl çok yağınca . ![]() Komşular ,soğanları ezmemi söyleyip durdular .Daha da büyük baş yaparmış. ![]() Bu kadar ısrar olunca, bir varil yardımıyla yatıdık soğanları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Vişne de bu yıl çok yaptı . Toplanmayıp biraz yumuşayınca börtü böcek yiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Yağmurlardan sonra güneş nihayet yüzünü gösterdi .Ve seradaki sırık domatlardan kızaran ilk domat. ![]() Bu bibere üç burun diyorlar . Bizim yörükler de "Yörük" biberi diyor. ![]() Fasülyeler çabuk gelişiyor su oldukça ,ama olan kalan sineği üstüne çekiyor. ![]() Ve nihayet bu yıl serada lif kabakları iyi gelişme gösteriyorlar. Üç yıldır yetiştirmek için uğraşıyordum . İş inada binmişti . Sayın Nevin Marangoz'un göndermiş olduğu tohumlardan. Çok teşekkür ederim... ![]() Bu da bir komsumuz evinde su bardağında çimlendirip ,ekecek yeri olmadığından bana verdiği kudret narı. Tadına hiç bakmadım. Turuncu, tuhaf bir meyvesi var . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bamyada geçen yıl yaptığım hatayı yapmadım . Çapa makinesininin birer bıçağını çıkardıktan sonra çapalayabilecek şekilde sırayla ektim. İşler büyük oranda kolaylaştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar salatalık ve acur yeterli. Bazan kurur gibi olacaklar ama kasım ayına kadar tek tük salatalık yapacaklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Çift boğumlu ,uzun saplı ve kısa saplı su kabaklarım. Sera ipiyle balkon demirlerine ulaşmalarını istiyorum . ![]() ![]() Düzenleyen Akhisarlı : 16-06-2014 saat 05:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Pria 'nın Gönderdiği keçi memesi üzümü . ![]() Düzenleyen Akhisarlı : 16-06-2014 saat 05:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bu yıl daha da yaygınlaşması için biraz daha fazla kişiye göndereceğim çeliklerden. Güzel bahçenizde ürünleriniz bol olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudan gübre kupasının üstüne ekilen kabaklar çok hızlı gelişti . ![]() ![]() Düzenleyen Akhisarlı : 16-06-2014 saat 05:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Böğürtlenler. Üçüncü yılı . Bunun meyveleri iri oluyor. ![]() ![]() Bu da uzun meyveli olandan. ![]() Düzenleyen Akhisarlı : 16-06-2014 saat 05:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin çevresine bu yıl diktiğim incirler biraz susuz kalınca yapraklarını döktüler . Kurumaya yüz tuttular. Yağmur yağarken bile sulamaya devam ettim. Sonunda tekrar canlandılar. ![]() Çok sevdiğim üç incır çeşidini aynı yere diktim. Birbirlerine sarmalayarak üç farlı dal ve incir olması için. Morgüz ,Yeşilgüz ve Bursa siyahı. Seneye yanlarına bardacık düşünüyorum. ![]() Toprak altından çıkan tek yaprak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Seyrek meyve tutan kayısılar çok iri oldu . ![]() Bazı ağaçlar kök kısmında çok meyve yaptı . ![]() Bazıların dalları büküldü yere değiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|