![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Sayın Keyf Bahçesi , Aslında uzak sayılmaz.Hemen doğunuzda ki dağlara bakın benim bahçe de bu dağların arkasında . Şu an Akhisar ovası çoğu bu durumda .Çiçek böcek denizi.Polenin her çeşidi var.Özellikle çam ormanlarından rüzgarla sarı duman yayılıyor. Bu polenler yüzünden hapşırmayı sever oldum. İki ay önce dört kovan arı almaya karar vermiştim.Tecrübeli bir arıcı "Şimdi çiçek bol,yazın ne yapacaksın.? Bu bölgede çiçek kalmaz arıları başka bölgelere taşıman gerekir demişti." Vaz geçtim .Arı peşinde bölge bölge dolaşmak benim için zor olur. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
polen zamanı ve ağaçlarınız çiçeklendiğini söyleyin hemen iki adet arılı kovanı bir aylığına hizmetinize sunayım.aynı sene meyve'deki artışı hemen farkedersiniz.benim bahçede şu an çalışıyorlar.diğerleri çaqm balı yapıyor.selamlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
Ağaçlarınızdan birine koyacağınız bir arı sepeti, oğul zamanı bir misafire konak ta olabilir. Arıcılık sadece "bal" almak için yapılmıyor. Hatta bal, son tercih olacak yakın gelecekte. Birinci önceliklere, "taze" polen, ar ekmeği, propolis, arı sütü geçiyor.. Kendi kovanından alınan "taze ürünün" kıymeti hiçbir şeye değişilmez. Bahçenizde ürettiğiniz diğer ürünlerde olduğu gibi. Bahçenin bulunduğu mevkii, baharın arıcılık yönünden çok zengin, yazın kıt olsa bile, şimdi yapacağı stoklar; arıya da yeter, size sunacağı taze ikramlıklarına da yeter. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Alıntı:
Selamlar Sayın ligustrum; Bahar başlangıcında arı alıp meyve bahçesine koysaydım iyi olacakmış. Erikler çiçeklendikleri zaman çiçeklerde, bal arısından çok kara sinek ve yabani arılardan görmüştüm. Meyve tutumu açısından .Bu yıl meyve tutumu az .Ya soğuklardan ya da yeterince tozlaşmadı. Şu sıralar sadece ayvalarda çiçek var ve bir tane arı görünmüyor. Serin ruzgarlardan olsa gerek. |
|
|
|
|
![]() |
|
|