![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
polen zamanı ve ağaçlarınız çiçeklendiğini söyleyin hemen iki adet arılı kovanı bir aylığına hizmetinize sunayım.aynı sene meyve'deki artışı hemen farkedersiniz.benim bahçede şu an çalışıyorlar.diğerleri çaqm balı yapıyor.selamlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
Ağaçlarınızdan birine koyacağınız bir arı sepeti, oğul zamanı bir misafire konak ta olabilir. Arıcılık sadece "bal" almak için yapılmıyor. Hatta bal, son tercih olacak yakın gelecekte. Birinci önceliklere, "taze" polen, ar ekmeği, propolis, arı sütü geçiyor.. Kendi kovanından alınan "taze ürünün" kıymeti hiçbir şeye değişilmez. Bahçenizde ürettiğiniz diğer ürünlerde olduğu gibi. Bahçenin bulunduğu mevkii, baharın arıcılık yönünden çok zengin, yazın kıt olsa bile, şimdi yapacağı stoklar; arıya da yeter, size sunacağı taze ikramlıklarına da yeter. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Alıntı:
Selamlar Sayın ligustrum; Bahar başlangıcında arı alıp meyve bahçesine koysaydım iyi olacakmış. Erikler çiçeklendikleri zaman çiçeklerde, bal arısından çok kara sinek ve yabani arılardan görmüştüm. Meyve tutumu açısından .Bu yıl meyve tutumu az .Ya soğuklardan ya da yeterince tozlaşmadı. Şu sıralar sadece ayvalarda çiçek var ve bir tane arı görünmüyor. Serin ruzgarlardan olsa gerek. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul bahçesinde gördükten sonra ,yarım çuval çetin ceviz ve yerli kalın kabuklu ceviz alıp suya bastırdım.Yarın toprakla buluşacaklar. ![]() Sayın smnunal 'ın gönderdiği uzun patlıcan ve kırmızı patlıcanlar çimlendi . ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar h_dogan; Isırganı görmemişsiniz. ![]() Bu otları tek tek yolmak gerekir biliyorum ama içinde yapraklarından tanımadığım çiçek tohumları vardı .Yanlışlık yapmamak için biraz daha büyümelerini bekledim. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tarihten sonrada olur fakat aşılık için ağustos ayına yetişmeleri zor. Geç ektiğiniz için nem durumunu iyi kontrol edin bitişinceye kadar nem önemli. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz da esinlenerek, bahçemdeki eksik yerleri bu yolla tamamlamaya karar verdim.Umarım çimlenirler. Biraz zaman alacak.Ama eksik kalan yerleri kendi çabamla tamamlamak, emin olamadığım hazır fidan alıp dikmekten daha çok hoşuma gidecek. Nem konusuna dikkat ederim. Çıkmama ihtimaline karşı çok sayıda almıştım . |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
Fidanlarınız büyüyüp aşı zamanına geldiğinde, tavsiyem; mevcut yöredeki ceviz çeşitlerinin her birinden birer adet meyvesini alıp, tat, koku ve lezzet yönünden en beğendiğiniz çeşide yönelmenizdir. Belki hiç aşı yapmaya gerek kalmayacaktır! Çetin ceviz, yerli kalın kabuklu ceviz tabir ettiğimiz cevizlerin damak lezzeti diğerlerinden çok çok önde,bana göre.. Size göre ? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayvalar çiçek açtı. . ![]() Bu gün serin rüzgar biraz azaldı. ve ayva çiçeklerinde arılar gördüm. Yavru arılar küçük küçük. ![]() Chanler cevizler yapraklanıyor. ![]() Kayısı bu haliyle de güzel ama olunca daha güzel. ![]() Papaz erikleri seyrek olduğundan çabuk irileştiler.Bir kısmı da ruzgardan döküldü. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
İki haftadan beri adam boyu büyüyen yabani otlardan tohum bırakmadan önce kurtulmaya çalışıyordum. Nihayet, serin rüzgar esse de yağmursuz bir haftada sürebildim. ![]() Şimdilik böyle oldu daha yapılacak çok iş var ama gerisi kolay artık.Küçük çapa makinesiyle ağaç köklerini temizlemek kaldı . ![]() Zaman zaman pulluğa toplanan otları temizlemek , ![]() Bazanda istemeden traktörle manevra yaparken ağaçları yaralamak can sıkıcı. ![]() Traktör üstündeyken her turdan sonra bir avuç çağla, işe devam için yeterli motivasyonu sağladı. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama zeytinlerde epey damar kopardım. Bunu birazda bilerek yaptım.Zeytinler yüzeye yakın damar oluşturmuş .Sulamayınca yaz aylarında, hemen yapraklar buruşmaya başlıyor.Suya alışmışlar. Yan tarlada, sahibi zeytinleri derin sürüp birkaç kez çapa çekiyor .Zeytinlerini hiç sulamadığı halde benim zeytinlerden iştahlı . Bu sebeple bende susuzluğa alıştırıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin çetin cevizi ben üç liraya aldım .Kalın kabuklu yerli cevizi beş lira. Büyük şehirlerde çerezcilerde ithal cevizler onbeş, yirmi liraya satılıyor . Tarlanın bir bölümüne chandler cevizi dikmiştim . Bu bölüme başka ceviz dikmedim. Kuruyanların yerine Yine aynı cins dikmeyi düşünüyorum. Çok araştırmadım . Çevrede bulunan verimli ve beğenilen cevizlerden örnekler toplayıp tarlanın boş kalan bölümüne dikmek ,önümüzdeki yıl için olabilir. Düzenleyen Akhisarlı : 26-04-2013 saat 22:33 |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Otlardan kurtulmak kolay olmuyor. Sürdükten sonra ağaç diplerini küçük çapa makinesiyle temizlemeye çalıştım. ![]() ![]() Sonra büyük çapa makinesi ve sürgü çektim. ![]() Ne kadar dikkat etsem de ağaçları yaraladım. Sıyrılmış kabuklarıyla ağaçlarımı baş başa bırakmadım. Elimden geldiği kadar silikon bantla kabukları yerine yerleştirip sardım. Genellikle yara izi bile belli olmayacak şekilde yaralar iyileşiyor. Bu ağaç için yapılacak fazla bir şey yoktu. ![]() Bu ağaç iyileşecek umarım. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Capnodis kurtları yüzünden beş on ağaç kaybetmiştim. Onlarla mücadele edilecek bu yaz .Bahçeyi otlardan temizlemiştim. Sabah serinliğinde çay keyfi yaparken ,bu yeşil böcek geldi duvara tosladı.Sırt üstü düştü.Öylece kımıldamadan durdu. Ölü numarası yapması bana capnodis böceklerini hatırlattı. ![]() İlaçlı mücadeleye başlamadan önce ağaçların gövde kısımlarını kireç ve bir biktar göztaşı ile badanalamam gerekirdi . Badana fırçası ile bu iş zor olacağından ilaçlama makinesine badana işini yaptırmaya karar verdim. 200 litre suya 30 kg sıvı kireci karıştırdım.Sonra iki kg göz taşı ilave ettim. İki kg toz şeker le beraber ağaçların gövde kısımları ve birazda kök toprağına püskürttüm. Faydası olur diye düşünüyorum. ebebini b |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Akhisar ovasında tütün dikim zamanı .Komşu tarlasını tütün dikimine hazırlıyor. ![]() İtalyan eriği gövdesindeki kurtlar yüzünden kurumak üzere iken dip kısmından kesmiştim .Yeniden çıkan filiz şimdi sağlıklı ağaç ve bu yıl üzerinde meyve var. ![]() Bu tarihi tarla tuvaletini ,benden önceki sahibi kapısını yağ varilinden çekiçle yaptığı için sürerken engel olmasına rağmen yıkmıyorum. ![]() Köydeki komşum Sındırgıdan getirdiği yerli ceviz fidanlarından birini bahçeme hediye etmek istedi .Yer azlığından,ömrü kısa olan seftali ağacının yanına dikti. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Kümes üçkez saldırıya uğradı .Öndeki akkuyrukla arkasındaki paçalı kaldı. ![]() Bir de bu tırsık horoz. Kümesin yanları iki metre tel.Bunların da saldıran hayvan neyse, kurtulmaları uçma yeteneklerinden. Son saldırıdan sonra, bu üçlü kümesin dışında yemleniyorlardı. ![]() Akkuyruk kümesteki yere yumurtlarken, ![]() Paçalı kendine ekmek fırınının altındaki boşluğu beğendi. Üçkez saldırıdan sağ salim kurtulduğu için ,fırının alt kısmını ona ayırdık artık. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın h_dogan; Sırf bu amaçla kümesin kapısına hareket sensörü ve buna bağlı zil ve aydınlatma bağlattım. Saat iki üç arası kaç sefer alarm çalmasına rağmen göremedim. Ya çok hızlı ya da küçük bir hayvan. Köylüler de beni korkutmaya başladı .Sansar ve ya gelincikse ben onu kızdırırmışsam bana da saldırırmış.vs. Ama kalan şu iki tavukla bir horozu korumak istiyorum. Tavukları seyretmek keyif versede bir sabah bogulmuş şekilde bulmaktan korktuğumdan ,artık sıkıntı vermeye başladı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Gelincik küçük bir hayvan sincabı anımsatıyor. Ne kadar sevimli görünse de tavukları parçalıyor. Zemini betonlayın, yan taraflara çektiğiniz teller kalın ve aralıkları farenin bile giremeyeceği kadar dar olsun o zaman giremez. Ben tavuk beslerken ilk başlarda baya baş ağrıtmıştı gelincikler ve cardonlar. Kümesi sağlamlaştırmıştım ama kıran girmişti o yıl hepsi hastalanıp ölmüştü ondan sonra soğudum beslemekten. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine ucuz atlattım. İlaçlama makinasının üzerine örttüğüm zeytin yaygısını kaldırmaya çalışırken fark ettim. Bir sopa yardımıyla açık alana attım .Gölgede duran tavuklardan biri kendine bir şey atıldı sandı koşarak geldi üstüne bastı . Anında ayağından soktu tavuğu.Gagasıyla ayağına dokunmaya başladı tavuk. Bir süre sokulan ayağının üstüne basmadı .Akşam üstü öldümü diye kümese baktım .Çok şükür ölmemiş.Tünekte her zamanki yerine tünemiş, gayet sağlıklı. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
En korktuğum hayvanlardandır akrep. Allahtan bizim buralarda az var da hiç rastlamadım henüz Bahçeniz çok güzel. Doğal ve pırıl pırıl, elinize sağlık ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Gördük çayı Akhisar su deliği bölgesinde çok temiz akıyor. Ama Akhisardan sonrası bildiğiniz gibi. Yakında baraj yapılacak doğal haliyle görmek için ara sıra çay yatağında geziniyorum. ![]() ![]() Bu domates fideleri de çay yatağında kendiliğinden çimlenmiş. Sıcaklar artınca iyice kuruyup yok olacaklar. Söküp bahçeye diktim bakalım nasıl domat yapacaklar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Demiştim. Salçalık domata benziyorlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Osman ÜNAL' ın gönderdiği tohumdan hırsız çalmaz kavunu. ![]() ve yerli kara karpuzları .Teşekkürler. ![]() Dalaman cinsi kavun. ![]() Alacalı karpuz .Tohumunu komşu, balkonunda çürüdüğü için yola fırlattığı karpuzdan . ![]() Kara uzun karpuz. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Alacalı ![]() Uzun beyaz karpuz. ![]() Davutbey kavunu. ![]() Sarı içli kışlık karpuz. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Maşallah diyeyim abi. Arı gibi çalışmışsın. Hele de dere yatağından kum doldurmuş olman.-Helal Olsun.- Çalışmalarında kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
![]() |
|
|