agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2012, 20:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Şevket(i) ama bostanı değil...
Şevketi Bostanı ararken nette bunu buldum. Tohum eken aynı Halil Önen Ağabey sanki.
Saygı ve sevgilerimle.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 08:10   #2
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zafersu Mesajı Göster
Şevketi Bostanı ararken nette bunu buldum. Tohum eken aynı Halil Önen Ağabey sanki.
Saygı ve sevgilerimle.
Gözlükler olmasa kesinlikle o derdim..

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 21:52   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Şevketi bostan sa yaşadık demiştim.

Bostanı da değildi, şevketi de değilmiş.


Amcasının oğlu deve dikeniymiş.İkizi olsa bu kadar benzerdi.


Bostanı burası.
Name:  1.jpg
Views: 2924
Size:  32.1 KB



Kenger veya deve dikeni Üzerindeki beyazlıklar yuvarlak değil çizgili.

Name:  2.jpg
Views: 6782
Size:  61.1 KB




Bu da kuruduktan sonraki durumu



Name:  3.jpg
Views: 2884
Size:  46.1 KB




Gerçek şevketi bostan'ı nihayet öğrendim.Bostanın çobanından.Üzerindeki beyazlıklar ,Yuvarlağa yakın ve biraz seyrek.


Name:  4.jpg
Views: 22460
Size:  55.2 KB


Bu da kuruduktan sonrası.


Name:  5.jpg
Views: 2924
Size:  67.5 KB

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 22:17   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Şevketi bostan sa yaşadık demiştim.

Bostanı da değildi, şevketi de değilmiş...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Şevket(i) ama bostanı değil...
İkisi de değildi ama temelli moral bozmak istemedim; hani umut dünyası...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 23:26   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 924
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Bilin bu bitki nedir?


Diye sormuştu Sayın sarin.

Bende biraz birazda sansa güvenerek şevketi bostan demiştim.

Tutturmuştuk.

Şimdi her yerde bu bitkiyi görüyorum .fakat emin değilim kengermi bostanmı diye

Şevketi bostan sa yaşadık.


Eklenti 343765

Eklenti 343766
Sayın Akhisarlı,

Benim sorduğum bitkinin şevketi bostan olmadığını öğrendim. Şevketi bostan tohumu bulup ekince karşılaştırdım, benzemiyorlar, ayrıca mahallindeki insanlarda şevketi bostan değil demişlerdi.

selamlar

sarin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 23:57   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarin Mesajı Göster
Sayın Akhisarlı,

Benim sorduğum bitkinin şevketi bostan olmadığını öğrendim. Şevketi bostan tohumu bulup ekince karşılaştırdım, benzemiyorlar, ayrıca mahallindeki insanlarda şevketi bostan değil demişlerdi.

selamlar
Hay Allah .Oysa o zaman sevinmiştim bildim diye ama zararı yok.

Dün nihayet bölgemizde ki geniş bir alanın kenarında bulunan koyun çiftliğine gittim.

Çobana bilip bilmediğini sordum . Ben bilmem ama ablam bilir dedi ablası geldi sağ olsun .

Akkızı soruyon sen deyip bulundukları bölgeye götürdü.


Ovada yenen yenmeyen ne varsa öğretmeye çalıştı .


Sadece ben değilmişim bu otun peşinde, Almanyalardan gelip söküp götürüyorlar dedi .


Şevketi bostan kenger deve dikeni ve daha birçoklarını öğrenmek ve arazide gördüğümde hatasız tanımak istiyorum.

Bostan işini hallettim .

Şimdi sıra mantar çeşitlerinde .

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2012, 19:08   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Şevketi bostan, kenger, deve dikeni ve daha birçoklarını öğrenmek ve arazide gördüğümde hatasız tanımak istiyorum.
Ben de düşünüyordum, ''aldıklarınız da çöpe gitti, madem yenmiyor, bu merak niye'' Maksat tanımakmış..
Ne kadar çok şey bilsek de, hep öğrenmek istiyoruz değil mi?

Bu arada, verdiğiniz tütün iğnelerini zımparaladım.. Parladılar ama şimdiki halleri o kadar boş ki.. Üzerindeki hatıralar, silindi gitti..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 22:58   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Elbasan tavayı yapmak için çok et ziyan etmiştim.

Olmamış ahlatları olmuş gibi yapıp pazarda satan yaşlı köylü teyzeden aslında almıştım tarifini "gaynadıyog satıyog"

Deneme 1


Dağdan topladım.

Name:  196.jpg
Views: 3192
Size:  65.2 KB


Yıkadım

Name:  003.jpg
Views: 3137
Size:  30.5 KB


Kaynattım


Name:  007.jpg
Views: 3105
Size:  22.6 KB


Ziyan ettim.


Name:  009.jpg
Views: 3219
Size:  27.3 KB

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 23:06   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Turşuşu yapılacaktı siz yemeğini mi yaptınız...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 23:21   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Turşuşu yapılacaktı siz yemeğini mi yaptınız...
Şimdi öğrendim ,tursusunun yapılığını,Yemeğinin yapılmadığını,

Sade ahlat olarak ,Hani avda dolaşırken dere tepe ,ağacın altında kendiliğinden kahverengi olur.

Yerken de bir avuç çakıltaşı yiyormuşsun hissi verir. öyle bir şey.

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derdi .öğretmenimiz.

İlgili bölüme tarifini yaparsanız .denemek isterim.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 23:33   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
...

Sade ahlat olarak ,Hani avda dolaşırken dere tepe ,ağacın altında kendiliğinden kahverengi olur..
Avda dolaşırken iki tane yedim_yanımda su olasaydı_ ağız burukluğundan yutkunamadım, boğuluyorum sandım...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2012, 00:00   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
ağız burukluğundan yutkunamadım, boğuluyorum sandım...


Tamam işte .yeşil renkte yenirse lor peyniri yemiş ördek yavrusuna çeviriyor insanı .

Boynunu uzatıp duruyorsun ileri yutkunacağım diye.

En azından yeşıl olanın tadını biliyorsunuz.Kaç kişi yaşadığınız tecrübeyi yaşamıştır ki?


Kahve renk olanları ise ,ben çok aramasamda çok sevenleri var .


Burada bu mevsimde pazarda satıyorlar .

Sonradan öğrendim ki kaynatarak albenili hale getiriyorlarmış.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2012, 09:11   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
sn. akhisarlı
Çocukluğumda bizim evde kışın temel içecek maddesi ahlat turşusu suyu idi ve iştahla ne güzel kaşıkla içer idik,şimdi olsada tadına bir bakabilsem! rahmetli annemden tarifini almayı düşünmemişim.hatırladığım kadarı ile fıçıya kurardı alt kısmındaki tıpaçı gevşetir kablara öyle doldururduk.


Düzenleyen ykaya194 : 06-11-2012 saat 09:56
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2012, 12:59   #14
Ağaç Dostu
 
eko_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: denizli
Mesajlar: 146
Arkadaşlar,gerçekten bir bilen tarifini verse ne kadar iyi olacak.Bende bir misafirlikte suyunu içmiştim fakat,nasıl yapıldığını soramamıştım.

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 19:49   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Çizme, salamura veya sele veya yuvarlama.Bir yana .


Kırma zeytinin tadı başka .Yerlerken çerez gibi yedim derler.


Yamur başlayıp bitene kadar, kalan birkaç dal Edremit zeytin de kararır, kırma yapamayız diye kararan gökyüzüne rağmen tarlaya gittim.



Name:  1.jpg
Views: 3127
Size:  57.1 KB



Name:  002.jpg
Views: 3036
Size:  48.7 KB



Name:  007.jpg
Views: 3080
Size:  45.7 KB


Olabildiğince topladım zevkle .Ama kırması fazla zevkli değil .Hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor.

Taşın üstüne fazla fazla koyup çekiçleyice sağdan soldan zeytin topluyorsun.




Name:  013.jpg
Views: 3026
Size:  54.4 KB


Bu çalı turünü de bilmiyordum.

Zeytinlik boyunca dere kenarında yer yer bubularla beraber duvar gibi olmuş nasıl temizleyeceğimi düşünüyordum.

Bahçeyi ziyarete gelen arkadaş, önce sordu bunlar ne diye sonra söyledi.

Meğer meşhur Manisa odun köftesinin baharatı sumakmış .

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 09:23   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar...!

Desdursuzda olsa bağınızı bahçenizi dolaştım sabah sabah. Hırsızlık olayı hariç her şey o kadar güzel ve doğalki söyleyecek söz bulamıyorum. Komşularınız dahil hepinizin yüreğine sağlık. İşte bir şeyi üretmenin bir lokma ekmeğimizi paylaşmanın verdiği mutluluk bu.

Allah yüzünüzde gülücüğü bahçenizde ürününüzü bol eylesin. İnadına üretim bu olsa gerek.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 09:28   #17
Ağaç Dostu
 
eko_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: denizli
Mesajlar: 146
Sumak'ların tam toplanma zamanı..Makasla keserek bir kenarda kurutursanız ister toz halinde ister suya ıslatarak kullanabilirsiniz...

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 00:39   #18
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sayın Akhisarlı gezdim, gördüm, geldim. Ben daha çok çiçekli bahçeleri seviyorum özellikle de mevsimlik çiçekler. Fakat o kadar güzel anlatmışsınız ki büyük bir zevkle takip ettim tarla ve ürünlerinizi. Ne kadar güzel anlatmışsınız herşeyi; mizahen, mütevazi, gani gönüllü, kabullenerek... Çok güzel anlatmışsınız. Tebrikler, inşallah seneye daha güzellikleri ile Allah ım gönlünüze göre versin.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 08:45   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın Akhisarlı gezdim, gördüm, geldim. Ben daha çok çiçekli bahçeleri seviyorum özellikle de mevsimlik çiçekler. Fakat o kadar güzel anlatmışsınız ki büyük bir zevkle takip ettim tarla ve ürünlerinizi. Ne kadar güzel anlatmışsınız herşeyi; mizahen, mütevazi, gani gönüllü, kabullenerek... Çok güzel anlatmışsınız. Tebrikler, inşallah seneye daha güzellikleri ile Allah ım gönlünüze göre versin.


Bahçeyi ziyaretinizden çok memnun oldum.Güzel söz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.


Çiçekli bahçeleri bende çok seviyorum.

Biraz daha zaman lazım.Şimdilik çok hoşuma giden kendime ornek alabileceğim farklı uygulamaları olan bahçeleri ziyaret ederek idare ediyorum.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 11:03   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Bu yıl zeytinlerin tamamının kararmasını beklemedik.

Yarı yarıya yeşilli topladık ve ilk parti yağı çıkarttık.



Name:  002.jpg
Views: 2077
Size:  40.1 KB

Yıkandılar.


Name:  005.jpg
Views: 2129
Size:  48.1 KB


Hamur halinde bir saat karıştırıldı


Name:  015.jpg
Views: 2192
Size:  31.1 KB


Yağın bu biraz daha yeşil halini daha çok beğeniyoruz .

Bu yeşil renkte ve 07 asit çıktı.

Kedine özgü zeytin kokusu bu haliyle daha yoğun hissediliyor.

Name:  016.jpg
Views: 2123
Size:  30.9 KB

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 13:38   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
Kokusu taa buraya kadar geldi. Elinize sağlık

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 14:52   #22
Ağaç Dostu
 
FKY100's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 125
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Bu yıl zeytinlerin tamamının kararmasını beklemedik.

Yarı yarıya yeşilli topladık ve ilk parti yağı çıkarttık.



Eklenti 349443

Yıkandılar.


Eklenti 349444


Hamur halinde bir saat karıştırıldı


Eklenti 349445


Yağın bu biraz daha yeşil halini daha çok beğeniyoruz .

Bu yeşil renkte ve 07 asit çıktı.

Kedine özgü zeytin kokusu bu haliyle daha yoğun hissediliyor.

Eklenti 349446



Şu rengin güzelliğine bakın....

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 15:40   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Teşekkürler Sayın FKY100 ve rise_com.

Eminim biliyorsunuzdur . Daha yağhaneden çıkar çıkmaz ekşi mayalı ekmeği şöyle bolca bandırıldığında zeytin yağına, sanki tadı bir başka güzel.

Sonradan, bu ilk sıkıldığında alınan meyve kokusu biraz azalıyor sanırım.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 15:53   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
....

Eminim biliyorsunuzdur . Daha yağhaneden çıkar çıkmaz ekşi mayalı ekmeği şöyle bolca bandırıldığında zeytin yağına..
Üzerine kırmızı toz biber ekmelisiniz...kendi kurutup öğüttüğünüzden.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 19:24   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Üzerine kırmızı toz biber ekmelisiniz...kendi kurutup öğüttüğünüzden.
Kayın valide kurutup öğütüyor .En acılısından çitil biberleri .


Kavanozun kapağını açılması bile hapşırık krizine tutulmama yetiyor.

Bunun yerine ekşi mayalı somun ekmeğinden kocaman bir dilim kızartılıp, yağın içine bandırılıp çekmesi için biraz bekletilir.

Sonra yazın yapılıp güneşte kurutulan biber domat karışımı salça sürülür üzerine bolca .

Usulüne uygun yenir .Usulu ,Üst dudakta kırmızı renkte ince rahmetli Ayhan IŞIK tarzı bir bıyık oluşturulur .bilerek farkına varılmaz biri gene salçamı yedin dendiğinde bıyıklar yıkanır.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 20:51   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Kayın valide kurutup öğütüyor .En acılısından çitil biberleri .


Kavanozun kapağını açılması bile hapşırık krizine tutulmama yetiyor.

Bunun yerine ekşi mayalı somun ekmeğinden kocaman bir dilim kızartılıp, yağın içine bandırılıp çekmesi için biraz bekletilir.

Sonra yazın yapılıp güneşte kurutulan biber domat karışımı salça sürülür üzerine bolca .

Usulüne uygun yenir .Usulu ,Üst dudakta kırmızı renkte ince rahmetli Ayhan IŞIK tarzı bir bıyık oluşturulur .bilerek farkına varılmaz biri gene salçamı yedin dendiğinde bıyıklar yıkanır.
Abi bizim hanım biber salçasına baharat, cevizi yağda kızartır. O da güzel oluyor

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 09:11   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
Abi, kuruyan ağaçlarımdan bir kaç resim daha. Sizin kuru ağacınızla benzerlik gösteriyor diye düşünüyorum.

Eğer ağaçlarınızın kuruma nedenini de tespit ederseniz merakla cevabı bekliyorum.

Eklenen Resimler
  
rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 15:56   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Sayın rise_com,

Sizle konuştuktan sonra bahçeye gittim kazma kürekle.

Ağustos ayında birden kuruyan elma ağacının kökünü açtım .Ağacın toprakla birleştiği yere kadar çakı ile kazıdım yaşlık varmı diye .

Toptak altındaki kısmın yaş olduğunu fark ettim .

Fazla zarar vermeden damarlarda bahsettiğiniz kurdu veya çürük bir yer aradım yoktu.

Bahara kadar beklemeye karar verdim kazdığım bölümü gömdüm.

Bu ölü numarası yapan böceği seftaliler de açtıkları delikler de şeftaliye yumulurken gördüğümde .Yesinler birkaç seftali onların da hakkı diye düşünmüştüm saf saf .

Ağacı yok ettiklerini bilseydim daha o zaman şapkaları değişirdik Şimdi baharı bekleyeceğim mecburen.


Name:  1.jpg
Views: 2125
Size:  50.3 KB

Name:  2.jpg
Views: 2114
Size:  47.8 KB

Name:  4.jpg
Views: 2083
Size:  62.3 KB

Name:  5.jpg
Views: 2098
Size:  48.9 KB

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 14:14   #29
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Sayın rise_com,

Sizle konuştuktan sonra bahçeye gittim kazma kürekle.

Ağustos ayında birden kuruyan elma ağacının kökünü açtım .Ağacın toprakla birleştiği yere kadar çakı ile kazıdım yaşlık varmı diye .

Toptak altındaki kısmın yaş olduğunu fark ettim .

Fazla zarar vermeden damarlarda bahsettiğiniz kurdu veya çürük bir yer aradım yoktu.

Bahara kadar beklemeye karar verdim kazdığım bölümü gömdüm.

Bu ölü numarası yapan böceği seftaliler de açtıkları delikler de şeftaliye yumulurken gördüğümde .Yesinler birkaç seftali onların da hakkı diye düşünmüştüm saf saf .

Ağacı yok ettiklerini bilseydim daha o zaman şapkaları değişirdik Şimdi baharı bekleyeceğim mecburen.


Eklenti 349502

Eklenti 349503

Eklenti 349504

Eklenti 349505
Sayın Akhisarlı,

Bu ağaç bundan sonra düzelmez, Baharda yeşersede aşı yerinin altından patlama yapacağından size tavsiyem sağlam gördüğünüz yerden kesmeniz ve kestiğiniz yeri mantari hastalıklara karşı ilaçlamanız.

Baharda tekrar sürgün verirse aynı meyve olmayıp anaç kısmı ne ise o çöğürden meydana gelecektir. Yeni sürgün aşılanacak seviyeye geldiğinde aşılama yapmanızı tavsiye ediyorum.

Muğladan selamlarımla.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 20:49   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
Abi ben son iki resimde gövdedeki yaralanmayı anlamadım. Eşerken mi oldu?

Ben de tarlama bir daha ki gittiğimde eğer capnodisli ağaç bulursam eşeleme ve çıkarma sürece ilişkin görüntüleri sizinle paylaşırım.

Tekrar kolay gelsin

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025