![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Şevketi bostan sa yaşadık demiştim. Bostanı da değildi, şevketi de değilmiş. Amcasının oğlu deve dikeniymiş.İkizi olsa bu kadar benzerdi. Bostanı burası. ![]() Kenger veya deve dikeni Üzerindeki beyazlıklar yuvarlak değil çizgili. ![]() Bu da kuruduktan sonraki durumu ![]() Gerçek şevketi bostan'ı nihayet öğrendim.Bostanın çobanından.Üzerindeki beyazlıklar ,Yuvarlağa yakın ve biraz seyrek. ![]() Bu da kuruduktan sonrası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
İkisi de değildi ama temelli moral bozmak istemedim; hani umut dünyası... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Alıntı:
Benim sorduğum bitkinin şevketi bostan olmadığını öğrendim. Şevketi bostan tohumu bulup ekince karşılaştırdım, benzemiyorlar, ayrıca mahallindeki insanlarda şevketi bostan değil demişlerdi. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün nihayet bölgemizde ki geniş bir alanın kenarında bulunan koyun çiftliğine gittim. Çobana bilip bilmediğini sordum . Ben bilmem ama ablam bilir dedi ablası geldi sağ olsun . Akkızı soruyon sen deyip bulundukları bölgeye götürdü. Ovada yenen yenmeyen ne varsa öğretmeye çalıştı . Sadece ben değilmişim bu otun peşinde, Almanyalardan gelip söküp götürüyorlar dedi . Şevketi bostan kenger deve dikeni ve daha birçoklarını öğrenmek ve arazide gördüğümde hatasız tanımak istiyorum. Bostan işini hallettim . Şimdi sıra mantar çeşitlerinde . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne kadar çok şey bilsek de, hep öğrenmek istiyoruz değil mi? ![]() Bu arada, verdiğiniz tütün iğnelerini zımparaladım.. Parladılar ama şimdiki halleri o kadar boş ki.. Üzerindeki hatıralar, silindi gitti.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Elbasan tavayı yapmak için çok et ziyan etmiştim. Olmamış ahlatları olmuş gibi yapıp pazarda satan yaşlı köylü teyzeden aslında almıştım tarifini "gaynadıyog satıyog" Deneme 1 Dağdan topladım. ![]() Yıkadım ![]() Kaynattım ![]() Ziyan ettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Turşuşu yapılacaktı siz yemeğini mi yaptınız... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi öğrendim ,tursusunun yapılığını,Yemeğinin yapılmadığını, Sade ahlat olarak ,Hani avda dolaşırken dere tepe ,ağacın altında kendiliğinden kahverengi olur. Yerken de bir avuç çakıltaşı yiyormuşsun hissi verir. öyle bir şey. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derdi .öğretmenimiz. İlgili bölüme tarifini yaparsanız .denemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Tamam işte .yeşil renkte yenirse lor peyniri yemiş ördek yavrusuna çeviriyor insanı . Boynunu uzatıp duruyorsun ileri yutkunacağım diye. En azından yeşıl olanın tadını biliyorsunuz.Kaç kişi yaşadığınız tecrübeyi yaşamıştır ki? Kahve renk olanları ise ,ben çok aramasamda çok sevenleri var . Burada bu mevsimde pazarda satıyorlar . Sonradan öğrendim ki kaynatarak albenili hale getiriyorlarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
sn. akhisarlı Çocukluğumda bizim evde kışın temel içecek maddesi ahlat turşusu suyu idi ve iştahla ne güzel kaşıkla içer idik,şimdi olsada tadına bir bakabilsem! rahmetli annemden tarifini almayı düşünmemişim.hatırladığım kadarı ile fıçıya kurardı alt kısmındaki tıpaçı gevşetir kablara öyle doldururduk. Düzenleyen ykaya194 : 06-11-2012 saat 09:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Arkadaşlar,gerçekten bir bilen tarifini verse ne kadar iyi olacak.Bende bir misafirlikte suyunu içmiştim fakat,nasıl yapıldığını soramamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Çizme, salamura veya sele veya yuvarlama.Bir yana . Kırma zeytinin tadı başka .Yerlerken çerez gibi yedim derler. Yamur başlayıp bitene kadar, kalan birkaç dal Edremit zeytin de kararır, kırma yapamayız diye kararan gökyüzüne rağmen tarlaya gittim. ![]() ![]() ![]() Olabildiğince topladım zevkle .Ama kırması fazla zevkli değil .Hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. Taşın üstüne fazla fazla koyup çekiçleyice sağdan soldan zeytin topluyorsun. ![]() Bu çalı turünü de bilmiyordum. Zeytinlik boyunca dere kenarında yer yer bubularla beraber duvar gibi olmuş nasıl temizleyeceğimi düşünüyordum. Bahçeyi ziyarete gelen arkadaş, önce sordu bunlar ne diye sonra söyledi. Meğer meşhur Manisa odun köftesinin baharatı sumakmış . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar...! Desdursuzda olsa bağınızı bahçenizi dolaştım sabah sabah. Hırsızlık olayı hariç her şey o kadar güzel ve doğalki söyleyecek söz bulamıyorum. Komşularınız dahil hepinizin yüreğine sağlık. İşte bir şeyi üretmenin bir lokma ekmeğimizi paylaşmanın verdiği mutluluk bu. Allah yüzünüzde gülücüğü bahçenizde ürününüzü bol eylesin. İnadına üretim bu olsa gerek. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Sumak'ların tam toplanma zamanı..Makasla keserek bir kenarda kurutursanız ister toz halinde ister suya ıslatarak kullanabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Akhisarlı gezdim, gördüm, geldim. Ben daha çok çiçekli bahçeleri seviyorum özellikle de mevsimlik çiçekler. Fakat o kadar güzel anlatmışsınız ki büyük bir zevkle takip ettim tarla ve ürünlerinizi. Ne kadar güzel anlatmışsınız herşeyi; mizahen, mütevazi, gani gönüllü, kabullenerek... Çok güzel anlatmışsınız. Tebrikler, inşallah seneye daha güzellikleri ile Allah ım gönlünüze göre versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeyi ziyaretinizden çok memnun oldum.Güzel söz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çiçekli bahçeleri bende çok seviyorum. Biraz daha zaman lazım.Şimdilik çok hoşuma giden kendime ornek alabileceğim farklı uygulamaları olan bahçeleri ziyaret ederek idare ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl zeytinlerin tamamının kararmasını beklemedik. Yarı yarıya yeşilli topladık ve ilk parti yağı çıkarttık. ![]() Yıkandılar. ![]() Hamur halinde bir saat karıştırıldı ![]() Yağın bu biraz daha yeşil halini daha çok beğeniyoruz . Bu yeşil renkte ve 07 asit çıktı. Kedine özgü zeytin kokusu bu haliyle daha yoğun hissediliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Kokusu taa buraya kadar geldi. Elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
Şu rengin güzelliğine bakın.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın FKY100 ve rise_com. Eminim biliyorsunuzdur . Daha yağhaneden çıkar çıkmaz ekşi mayalı ekmeği şöyle bolca bandırıldığında zeytin yağına, sanki tadı bir başka güzel. Sonradan, bu ilk sıkıldığında alınan meyve kokusu biraz azalıyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Üzerine kırmızı toz biber ekmelisiniz...kendi kurutup öğüttüğünüzden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kavanozun kapağını açılması bile hapşırık krizine tutulmama yetiyor. Bunun yerine ekşi mayalı somun ekmeğinden kocaman bir dilim kızartılıp, yağın içine bandırılıp çekmesi için biraz bekletilir. Sonra yazın yapılıp güneşte kurutulan biber domat karışımı salça sürülür üzerine bolca . Usulüne uygun yenir .Usulu ,Üst dudakta kırmızı renkte ince rahmetli Ayhan IŞIK tarzı bir bıyık oluşturulur .bilerek farkına varılmaz biri gene salçamı yedin dendiğinde bıyıklar yıkanır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Abi, kuruyan ağaçlarımdan bir kaç resim daha. Sizin kuru ağacınızla benzerlik gösteriyor diye düşünüyorum. Eğer ağaçlarınızın kuruma nedenini de tespit ederseniz merakla cevabı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın rise_com, Sizle konuştuktan sonra bahçeye gittim kazma kürekle. Ağustos ayında birden kuruyan elma ağacının kökünü açtım .Ağacın toprakla birleştiği yere kadar çakı ile kazıdım yaşlık varmı diye . Toptak altındaki kısmın yaş olduğunu fark ettim . Fazla zarar vermeden damarlarda bahsettiğiniz kurdu veya çürük bir yer aradım yoktu. Bahara kadar beklemeye karar verdim kazdığım bölümü gömdüm. Bu ölü numarası yapan böceği seftaliler de açtıkları delikler de şeftaliye yumulurken gördüğümde .Yesinler birkaç seftali onların da hakkı diye düşünmüştüm saf saf . Ağacı yok ettiklerini bilseydim daha o zaman şapkaları değişirdik Şimdi baharı bekleyeceğim mecburen. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu ağaç bundan sonra düzelmez, Baharda yeşersede aşı yerinin altından patlama yapacağından size tavsiyem sağlam gördüğünüz yerden kesmeniz ve kestiğiniz yeri mantari hastalıklara karşı ilaçlamanız. Baharda tekrar sürgün verirse aynı meyve olmayıp anaç kısmı ne ise o çöğürden meydana gelecektir. Yeni sürgün aşılanacak seviyeye geldiğinde aşılama yapmanızı tavsiye ediyorum. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Abi ben son iki resimde gövdedeki yaralanmayı anlamadım. Eşerken mi oldu? Ben de tarlama bir daha ki gittiğimde eğer capnodisli ağaç bulursam eşeleme ve çıkarma sürece ilişkin görüntüleri sizinle paylaşırım. Tekrar kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|