![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Bilin bu bitki nedir diye sormuştu Sayın sarin. Bende biraz birazda sansa güvenerek şevketi bostan demiştim. Tutturmuştuk. Şimdi her yerde bu bitkiyi görüyorum .fakat emin değilim kengermi bostanmı diye Şevketi bostan ise yaşadık. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şevketi bostan sa yaşadık demiştim. Bostanı da değildi, şevketi de değilmiş. Amcasının oğlu deve dikeniymiş.İkizi olsa bu kadar benzerdi. Bostanı burası. ![]() Kenger veya deve dikeni Üzerindeki beyazlıklar yuvarlak değil çizgili. ![]() Bu da kuruduktan sonraki durumu ![]() Gerçek şevketi bostan'ı nihayet öğrendim.Bostanın çobanından.Üzerindeki beyazlıklar ,Yuvarlağa yakın ve biraz seyrek. ![]() Bu da kuruduktan sonrası. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
İkisi de değildi ama temelli moral bozmak istemedim; hani umut dünyası... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Alıntı:
Benim sorduğum bitkinin şevketi bostan olmadığını öğrendim. Şevketi bostan tohumu bulup ekince karşılaştırdım, benzemiyorlar, ayrıca mahallindeki insanlarda şevketi bostan değil demişlerdi. selamlar |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün nihayet bölgemizde ki geniş bir alanın kenarında bulunan koyun çiftliğine gittim. Çobana bilip bilmediğini sordum . Ben bilmem ama ablam bilir dedi ablası geldi sağ olsun . Akkızı soruyon sen deyip bulundukları bölgeye götürdü. Ovada yenen yenmeyen ne varsa öğretmeye çalıştı . Sadece ben değilmişim bu otun peşinde, Almanyalardan gelip söküp götürüyorlar dedi . Şevketi bostan kenger deve dikeni ve daha birçoklarını öğrenmek ve arazide gördüğümde hatasız tanımak istiyorum. Bostan işini hallettim . Şimdi sıra mantar çeşitlerinde . |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne kadar çok şey bilsek de, hep öğrenmek istiyoruz değil mi? ![]() Bu arada, verdiğiniz tütün iğnelerini zımparaladım.. Parladılar ama şimdiki halleri o kadar boş ki.. Üzerindeki hatıralar, silindi gitti.. |
|
|
|
|
![]() |
|
|