![]() |
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Bu yıl zeytin vereceklerini biliyordum, ilk geldiklerinde birkaç küçük tane ile alıştırma yapmışlardı. Şu anda benimkilerde de _ çoğunda_ tomurcuklar var. Bu zayıf halleri ile bu kadar tomurcuğu zeytine nasıl bağlarlar bilemem ama; kompost, klino, leonardit, hümas, ema, enzim ve mebor5 yedilisine güveniyorum. Dikim çukurlarının hazırlanması ve dikimde gübrelemeleri bunun için _ meyveyi bağlaması ve beslemesi_ yapmıştım. 25 kadarını köy önüne dikmiştim, kumluk tarlaya inanın 80cm ye kadar bir tane bile solucan bulmamamıştım. Ama keklikli bahçedeki solucanlarım sizinkileri döver. ![]() Dün Belen köy önündeydik. Müdür hüseyin bey ( müdürün bahçesi) ile damlamaları döşemeye çalıştık. Sn. Müdürüm bu işi biliyor. Hocam Ömer Tuncer ' de geçerken uğradı; ' bu toprağın 30 cm. inde bir şey _ sebze_ yetişmez ya toprağı değiştir ya toprağın _ kumun_ üzerine toprak getir, ya da Sn. Todor gibi topraksız tarım yap' diye moral verdi. ![]() ![]() Ne demişler ' tarlada izin olsun'' ... önde Müdür beyin izi belli olsa da Ömer hoca' nın izini nasıl belli edeceğiz bilmem gari... ![]() Biraz çağla yedik kartlaşmış hali ile... Validenin yaptığı zeytin yağlı, enginarlı yaprak sarması da yedik üzerimize afiyet... (resmini vermiyorum hani birinin canı çeker diye)![]() Yine de bir avuç çam sakızı hayaller içindir iyi bitkin günlerimizde bize sunulan... ![]() Ama bu toprağı _ kumu_ adam edeceğim, sebze yetiştiriciliğinde 'toprağın insanlaştırılması' üzerine, tüm bilgi ve tecrübelerimle... ![]() Hani bir şeyi ispatlar gibi değil yaptıklarımız, çöl bile olsa yüzünü karartmaktır toprağın botanik bahçesine giden yolda UBYİ deneyim ve bilgisine güvenirim. ![]() Bir yudum sohbettir aslında hayattan beklediğimiz, kariyer yapma devri geçti en güzel yaşanmışlıkları geride bırakırken, hiç pişmanlık duymadan yaptıklarımızdan... Sizleri de bekleriz _şu inşaat durumundan bir kurtulayım_ keyifli zamanlar için... Sevgili Müdür Hüseyin bey ve Ömer Tuncer beye teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|