agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2011, 00:16   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
Kolay gelsin Halil Bey , hızlı başlamışınız. O çukurlara ben girsem , ben bile filiz veririm herhalde.Bu gidişle 2,3 seneye zeytin toplamaya geliriz. Maşallah diyelim nazar deymesin.
Eğer 1 sene sonra, daha doğrusu gelecek sonbahar zeytin vermezse, yüzüne ayna tutacağım ve 3 kere tuuuu diyeceğim utandırmak için.

Doktorum bu yaza doğru Belen' e beklerim. Hani geçerken uğramak gibi... Belki bir iki tek enzim atarız.

Bi ara egetropikale uğrayıp altın çilek alacağım biraz, yetiştirmek için... enzimi nasıl oluyor acep 'o' bu işi iyi biliyor, öğretir mi bilmem gari...

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2011, 10:32   #2
Ağaç Dostu

ahmet salih's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Halil bey ,ben bu enzimin namını çok duydum ,kendisi ile tanışmak bir türlü nasip olmadı. bu aralar uğramayı düşünüyorum, kolay gelsin.

ahmet salih Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2011, 17:20   #3
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
zeytin fidanları hakkında

Halil bey zeytinler biraz zayıfmı kalmış. Ben sizin fideleri saksıya almıştım boya değil ama yan gelişmeleri çok iyi idi son baharda toprakla buluşturdum ama birdaha gidip görme şansım olmadı bu hafta ortasında göreceğim gelişmeleri resimleye bilirsem. sonucu size bildiririm.

Sizin gibi çukurlara gübre klino kullanmadım eger tutmuşlarsa geçen sene den kalan malç vardı onu eleyip (mayıs böceği larvası için) kullanmayı düşünüyorum.

not: fidanların dallarından hiç fidan denemesi yaptınızmı. Bana çimlenmesi sanki kolay olacak gibi geliyor da.

omer.tuncer Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2011, 23:21   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
Halil bey zeytinler biraz zayıf mı kalmış. Ben sizin fideleri saksıya almıştım boya değil ama yan gelişmeleri çok iyi idi .....
......
not: fidanların dallarından hiç fidan denemesi yaptınız mı.? Bana çimlenmesi sanki kolay olacak gibi geliyor da.
Onları önü acık bir karton kutuda, sıkışık ortamda, rüzgar ve soğukta, balkonda beklettim.

Yana değil boya gitmesini istedim ve zor koşullara uyum sağlamasını...

Tüp içinde fazla köklenmesini de istemedim.

Halbuki mutfağa aldığım bir tanesi yana ve boya hızla gelişiyordu. Dikeli on gün gibi oldu bu gün baktım üzerinde çiçek tomurcukları vardı.

Hepsini böyle mi yapmalıydım diye iç de geçirdim hani...

Çimlenmesinin köklendirici olmadan kolay olacağını sanmıyorum.

Ama köklendirmeyi deneyeceğim. Aynı genleri ve verimi alır mıyız, sizlerin de denemesini isterim; üç yıl beklemek gerekecek gibi...

Eski 27-03-2011, 23:24   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
...
... eger tutmuşlarsa geçen sene den kalan malç vardı onu eleyip (mayıs böceği larvası için) kullanmayı düşünüyorum.

....
Burada bilmediğim bir şey mi var?

Eski 17-04-2011, 18:06   #6
Ağaç Dostu

ahmet salih's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Eğer 1 sene sonra, daha doğrusu gelecek sonbahar zeytin vermezse, yüzüne ayna tutacağım ve 3 kere tuuuu diyeceğim utandırmak için.

Doktorum bu yaza doğru Belen' e beklerim. Hani geçerken uğramak gibi... Belki bir iki tek enzim atarız.

Bi ara egetropikale uğrayıp altın çilek alacağım biraz, yetiştirmek için... enzimi nasıl oluyor acep 'o' bu işi iyi biliyor, öğretir mi bilmem gari...
sn;halil önen, sizin hediyeniz olan arbeguana hızlı çıktı ben zeytin toplayacağım nerdeyse , siz hala ayna kısmındasınız. şaka bir yana yağmurlar bitince uğrama planım var.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 ve Türkan beğendi.
Eski 19-04-2011, 19:49   #7
Ağaç Dostu

ahmet salih's Avatar

Sevgili Halil bey ,benim arbeguana'nın neden bu kadar hızlı çıktığını keşfettim, kendisi daha minicik bir saksıda bir avuç keçi gübresinden gayri hiç bir şeyi yok garibimin, ne humas,ne ema, nede leonardin, gördü hayatında, ancak gizli silahanı keşfettim, benim solucanım sizinkileri döver.Ben böylesini hiç görmemiştim, lazım olursa ödünç verebilirim.yaklaşık 40 cm kadar,kolay gelsin haftaya enzim görmeye gelicem inşallah.

Eklenen Resimler

Türkan beğendi.

Düzenleyen ahmet salih : 19-04-2011 saat 19:50 Neden: eksik harf
Eski 20-04-2011, 13:24   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
sn;halil önen, sizin hediyeniz olan arbeguana hızlı çıktı ben zeytin toplayacağım nerdeyse , siz hala ayna kısmındasınız. şaka bir yana yağmurlar bitince uğrama planım var.
Ama onların kulaklarına üfledim 'beni iyi temsil edin' diye... ayna hikayesini de anlattım ayrıca.

Bu yıl zeytin vereceklerini biliyordum, ilk geldiklerinde birkaç küçük tane ile alıştırma yapmışlardı.

Şu anda benimkilerde de _ çoğunda_ tomurcuklar var.

Bu zayıf halleri ile bu kadar tomurcuğu zeytine nasıl bağlarlar bilemem ama;

kompost, klino, leonardit, hümas, ema, enzim ve mebor5 yedilisine güveniyorum.

Dikim çukurlarının hazırlanması ve dikimde gübrelemeleri bunun için _ meyveyi bağlaması ve beslemesi_ yapmıştım.

25 kadarını köy önüne dikmiştim, kumluk tarlaya inanın 80cm ye kadar bir tane bile solucan bulmamamıştım. Ama keklikli bahçedeki solucanlarım sizinkileri döver.

Dün Belen köy önündeydik. Müdür hüseyin bey ( müdürün bahçesi) ile damlamaları döşemeye çalıştık. Sn. Müdürüm bu işi biliyor.

Hocam Ömer Tuncer ' de geçerken uğradı; '
bu toprağın 30 cm. inde bir şey _ sebze_ yetişmez ya toprağı değiştir ya toprağın _ kumun_ üzerine toprak getir, ya da Sn. Todor gibi topraksız tarım yap' diye moral verdi.

Name:  IMAG0119 [640x480].jpg
Views: 2721
Size:  44.1 KB

Ne demişler ' tarlada izin olsun'' ... önde Müdür beyin izi belli olsa da Ömer hoca' nın izini nasıl belli edeceğiz bilmem gari...

Biraz çağla yedik kartlaşmış hali ile...

Validenin yaptığı zeytin yağlı, enginarlı yaprak sarması da yedik üzerimize afiyet... (resmini vermiyorum hani birinin canı çeker diye)

Name:  kum3 (22) [640x480].jpg
Views: 2832
Size:  43.7 KB

Yine de bir avuç çam sakızı hayaller içindir iyi bitkin günlerimizde bize sunulan...

Name:  IMAG0112 [640x480].jpg
Views: 2575
Size:  46.0 KB

Ama bu toprağı _ kumu_ adam edeceğim, sebze yetiştiriciliğinde 'toprağın insanlaştırılması' üzerine, tüm bilgi ve tecrübelerimle...

Name:  IMAG0116 [640x480].jpg
Views: 2732
Size:  42.1 KB

Hani bir şeyi ispatlar gibi değil yaptıklarımız, çöl bile olsa yüzünü karartmaktır toprağın botanik bahçesine giden yolda UBYİ deneyim ve bilgisine güvenirim.

Name:  IMAG0114 [640x480].jpg
Views: 2623
Size:  53.7 KB

Bir yudum sohbettir aslında hayattan beklediğimiz, kariyer yapma devri geçti en güzel yaşanmışlıkları geride bırakırken, hiç pişmanlık duymadan yaptıklarımızdan...

Sizleri de bekleriz _şu inşaat durumundan bir kurtulayım_ keyifli zamanlar için...

Sevgili Müdür Hüseyin bey ve Ömer Tuncer beye teşekkür ederim.

Eski 27-04-2011, 14:12   #9
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Ama onların kulaklarına üfledim 'beni iyi temsil edin' diye... ayna hikayesini de anlattım ayrıca.

Bu yıl zeytin vereceklerini biliyordum, ilk geldiklerinde birkaç küçük tane ile alıştırma yapmışlardı.

Şu anda benimkilerde de _ çoğunda_ tomurcuklar var.

Bu zayıf halleri ile bu kadar tomurcuğu zeytine nasıl bağlarlar bilemem ama;

kompost, klino, leonardit, hümas, ema, enzim ve mebor5 yedilisine güveniyorum.

Dikim çukurlarının hazırlanması ve dikimde gübrelemeleri bunun için _ meyveyi bağlaması ve beslemesi_ yapmıştım.

25 kadarını köy önüne dikmiştim, kumluk tarlaya inanın 80cm ye kadar bir tane bile solucan bulmamamıştım. Ama keklikli bahçedeki solucanlarım sizinkileri döver.

Dün Belen köy önündeydik. Müdür hüseyin bey ( müdürün bahçesi) ile damlamaları döşemeye çalıştık. Sn. Müdürüm bu işi biliyor.

Hocam Ömer Tuncer ' de geçerken uğradı; '
bu toprağın 30 cm. inde bir şey _ sebze_ yetişmez ya toprağı değiştir ya toprağın _ kumun_ üzerine toprak getir, ya da Sn. Todor gibi topraksız tarım yap' diye moral verdi.

Eklenti 204568

Ne demişler ' tarlada izin olsun'' ... önde Müdür beyin izi belli olsa da Ömer hoca' nın izini nasıl belli edeceğiz bilmem gari...

Biraz çağla yedik kartlaşmış hali ile...

Validenin yaptığı zeytin yağlı, enginarlı yaprak sarması da yedik üzerimize afiyet... (resmini vermiyorum hani birinin canı çeker diye)

Eklenti 204570

Yine de bir avuç çam sakızı hayaller içindir iyi bitkin günlerimizde bize sunulan...

Eklenti 204571

Ama bu toprağı _ kumu_ adam edeceğim, sebze yetiştiriciliğinde 'toprağın insanlaştırılması' üzerine, tüm bilgi ve tecrübelerimle...

Eklenti 204572

Hani bir şeyi ispatlar gibi değil yaptıklarımız, çöl bile olsa yüzünü karartmaktır toprağın botanik bahçesine giden yolda UBYİ deneyim ve bilgisine güvenirim.

Eklenti 204574

Bir yudum sohbettir aslında hayattan beklediğimiz, kariyer yapma devri geçti en güzel yaşanmışlıkları geride bırakırken, hiç pişmanlık duymadan yaptıklarımızdan...

Sizleri de bekleriz _şu inşaat durumundan bir kurtulayım_ keyifli zamanlar için...

Sevgili Müdür Hüseyin bey ve Ömer Tuncer beye teşekkür ederim.

Halil bey sana geçerken uğradım ama galiba gözlerden sakladıgın belen bahçeni gördüm. Çok memnum cevap yazmayı malesef uzatmak zorundaydım. Malesef Dikilide internet erişimi çok zor oluyor modemim de daha dün geldi. diger arkadaşlarlada görüşebilirim sanıyorum.

omer.tuncer Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026