![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Formül çok basit ve oldukça _ ucuz_ ekonomik ve etkili... 1 gübre ( iyi yanmış ahır gübresi; 2 toprak düzenleyici ( leonardit+klino) sulama suyuna da ENZİM kendi yaptığından.... Örneğin; potasyum için; ısırgan otu enzimi, ( 10 lt. suya yarıya kadar ısırgan otu doğranır+ melas konur, güneşte 3 gün 5 gün bekletilir... ya da ısırgan otu suyu( ısırgan otları 100 lt. bidona yarıya kadar konur su doldurulur bir hafta bekletilir; Kalsiyum için; Yumurta kabuğu suyu; pastanedan _ bedava tarafından_ yumurta kabukları alınır, firında kızartılır, sirke ile üstü örülecek kadar sirke konur 5, 20 gün bekletilir... Bu ikisi karıştırılır... Bu ikisine hümik asit ( Hümas) da karıştırılırsa ve sulama suyu ile verilirse... toprak ve meyve ağaçları ne ister ki... ![]() Klino: 25 kg. 6,7 tl. Leonardit: 25 kg. 8, 10 tl. Hümas; 1 lt. si 4 tl.( gibi) diğerleri bedava... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Syn Halil Önen Bey; Bu ürünler her yerde ulaşabileceğim ürünler mi? Mesala ben Balıkesir,sındırgılıyım.Buralardaki ilaç,gübre satan iş yerleri var.Buralarda bulabilir miyiz acaba? Kusura bakmayın;çiftçi çocuğu olmama rağmen,bizim oralarda tarımsal üretim eski usullerde yapıldığı için;bana bu konular bayağı yabancı ![]() Ayrıca çok samimi olarak,Verdiğiniz bilgiler çok sade ve doyurucu... Açıkçası bana çok fazla yararlı oldu. Paylaşımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler! |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin gibi 'çiftci oğlu çiftci'yim ben de, daha düne kadar bana da yabancıydı bu tarımsal ürünler, A.N sitesi sayesinde öğrendik ve devam ediyoruz, edeceğiz hep beraber, sevgili Kamil... |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Alıntı:
Nasip olursa,ilerleyen bir zaman da sizi ziyaret edip,sizinle tanışma onuruna erişmek isterim.Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
damlamalar döşenecek, börülceler, fasulyeler, bamyalar dizilecek, yer fıstıkları ekilecek, fidanlar dikilicek tam tarlada izinizin olacağı zamandır. ![]() Uğrarsanız sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|