agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2011, 22:25   #1
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Merhaba Halil Önen Abim...

Müsadenle ben bir kaç soru sorayım siz müsaait olduğunuz bir zamnda cevağlarsanız sevinirim...

1_Bu fidan çukuru belli tür bir meyva ağacı içinmi ,yoksa genel olarak bütün (ceviz,badem,kiraz,asma)meyve ağaçlarına uygulayabilirmiyiz..

2_Alt toprağı üste almamıızın temel sebebi nedir?

3_çukurları 6 ay önceden açıp bu şekilde hazırlamamızın temel sebebi nedir,dikim zamanına kadar ne gibi avantajlar elde etmiş oluruz?

Saygılarımla

aviator34 beğendi.
seyyah53 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2011, 22:35   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Merhaba Halil Önen Abim...

Müsadenle ben bir kaç soru sorayım siz müsaait olduğunuz bir zamnda cevağlarsanız sevinirim...

1_Bu fidan çukuru belli tür bir meyva ağacı içinmi ,yoksa genel olarak bütün (ceviz,badem,kiraz,asma)meyve ağaçlarına uygulayabilirmiyiz..

2_Alt toprağı üste almamıızın temel sebebi nedir?

3_çukurları 6 ay önceden açıp bu şekilde hazırlamamızın temel sebebi nedir,dikim zamanına kadar ne gibi avantajlar elde etmiş oluruz?

Saygılarımla
Sevgili seyyah 53,

tüm meyve ağaçları için geçerli _ ki bu şekilde 30 kadar çeşitli meyve fiadanı da dikildi.

Alt toptak verimsiz görünüyordu, ona işlerlik kazandırmak içindi.

Çukurlar aslında bir yıl önceden dikilmeliymiş. Şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2011, 23:37   #3
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Çukurlar aslında bir yıl önceden dikilmeliymiş. Şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor.[/QUOTE]

Burayı hiç anlayamadım...'şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor' derken ne demek istediniz...

Yani biz çukurları bir yıl öncesinden açıp hazırlayıp kapatıp solucanları bu ortama çekmek mi istiyoruz ,yoksa uzaklaştırmak mı?

Eski 04-03-2011, 00:10   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Çukurlar aslında bir yıl önceden dikilmeliymiş. Şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor.

Burayı hiç anlayamadım...'şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor' derken ne demek istediniz...

Yani biz çukurları bir yıl öncesinden açıp hazırlayıp kapatıp solucanları bu ortama çekmek mi istiyoruz ,yoksa uzaklaştırmak mı?[/QUOTE]

Solucan beslemeyi, çoğaltmayı ve hatta gübresini kullanmayı düşünüyordum ama vazgeçtim.

Bu çukurlarda o kadar solucan çok ki fabrika gibi, gübresi de bedava. Çukurları bu şekilde bir yıl önce hazırlasaydım, gübresinden de yararlanacaktım.

Eski 04-03-2011, 00:28   #5
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Solucan beslemeyi, çoğaltmayı ve hatta gübresini kullanmayı düşünüyordum ama vazgeçtim.

Alıntı:
Bu çukurlarda o kadar solucan çok ki fabrika gibi, gübresi de bedava. Çukurları bu şekilde bir yıl önce hazırlasaydım, gübresinden de yararlanacaktım.

Yani çukurları bir yıl önce açmamızın tek sebebi burada bulunan harcın solucanlar tarafından olabildiğince işlenmesi mi?

Açıkcası ben bunun için bir yıl beklemem ...

İstanbul -çekmeköyde bir ablamız var solucan gübresini çok uygun fiyata veriyor...her çukura 2 kilo versek ..yılı kurtarabilirmiyiz acaba?...

Şu alıntılamıda kare içine neden alamıyorum anlayamadım halbuki Halil Önen Abimin yarı yaşındayım ,bilgisayarı daha iyi kullanabilmem lazım

Düzenleyen MeyveliTepe : 04-03-2011 saat 09:57
Eski 04-03-2011, 23:02   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
...

Yani çukurları bir yıl önce açmamızın tek sebebi burada bulunan harcın solucanlar tarafından olabildiğince işlenmesi mi?
Açıkcası ben bunun için bir yıl beklemem ...
Tek sebebi bu değil.

Zaten fidan çukuru bir yıl önceden hazırlanmalıydı. Bütün kaynaklar böyle diyor. En ideali buymuş.

Solucan gübresi dikim çukurunda kullanılmalı. Belki beş on fidan çukuru için çok iyidir.

Ama biz 150 adet fidan dikeceğiz ve en iyisini ve en ucuzunu kullanmak zorundayız.

Eski 07-03-2011, 05:59   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Tek sebebi bu değil.

Zaten fidan çukuru bir yıl önceden hazırlanmalıydı. Bütün kaynaklar böyle diyor. En ideali buymuş.

Solucan gübresi dikim çukurunda kullanılmalı. Belki beş on fidan çukuru için çok iyidir.

Ama biz 150 adet fidan dikeceğiz ve en iyisini ve en ucuzunu kullanmak zorundayız.
Selamlar Halil Önen
solucan gübresini fidan çukurunda ne kadar kullanalım. hayvan gübresiyle birlikte mi kullanacağız? çukurun neresine koyalım?
Elimde cocopeat var en dibe ondan koysam olurmu ?

Suna Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025