![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Merhaba Halil Önen Abim... Müsadenle ben bir kaç soru sorayım siz müsaait olduğunuz bir zamnda cevağlarsanız sevinirim... 1_Bu fidan çukuru belli tür bir meyva ağacı içinmi ,yoksa genel olarak bütün (ceviz,badem,kiraz,asma)meyve ağaçlarına uygulayabilirmiyiz.. 2_Alt toprağı üste almamıızın temel sebebi nedir? 3_çukurları 6 ay önceden açıp bu şekilde hazırlamamızın temel sebebi nedir,dikim zamanına kadar ne gibi avantajlar elde etmiş oluruz? Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
tüm meyve ağaçları için geçerli _ ki bu şekilde 30 kadar çeşitli meyve fiadanı da dikildi. Alt toptak verimsiz görünüyordu, ona işlerlik kazandırmak içindi. Çukurlar aslında bir yıl önceden dikilmeliymiş. Şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çukurlar aslında bir yıl önceden dikilmeliymiş. Şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor.[/QUOTE] Burayı hiç anlayamadım...'şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor' derken ne demek istediniz... Yani biz çukurları bir yıl öncesinden açıp hazırlayıp kapatıp solucanları bu ortama çekmek mi istiyoruz ,yoksa uzaklaştırmak mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burayı hiç anlayamadım...'şu şekli ile bile solucandan geçilmiyor' derken ne demek istediniz... Yani biz çukurları bir yıl öncesinden açıp hazırlayıp kapatıp solucanları bu ortama çekmek mi istiyoruz ,yoksa uzaklaştırmak mı?[/QUOTE] Solucan beslemeyi, çoğaltmayı ve hatta gübresini kullanmayı düşünüyordum ama vazgeçtim. Bu çukurlarda o kadar solucan çok ki fabrika gibi, gübresi de bedava. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Solucan beslemeyi, çoğaltmayı ve hatta gübresini kullanmayı düşünüyordum ama vazgeçtim. Alıntı:
Yani çukurları bir yıl önce açmamızın tek sebebi burada bulunan harcın solucanlar tarafından olabildiğince işlenmesi mi? Açıkcası ben bunun için bir yıl beklemem ... İstanbul -çekmeköyde bir ablamız var solucan gübresini çok uygun fiyata veriyor...her çukura 2 kilo versek ..yılı kurtarabilirmiyiz acaba?... Şu alıntılamıda kare içine neden alamıyorum anlayamadım halbuki Halil Önen Abimin yarı yaşındayım ,bilgisayarı daha iyi kullanabilmem lazım ![]() Düzenleyen MeyveliTepe : 04-03-2011 saat 09:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten fidan çukuru bir yıl önceden hazırlanmalıydı. Bütün kaynaklar böyle diyor. En ideali buymuş. Solucan gübresi dikim çukurunda kullanılmalı. Belki beş on fidan çukuru için çok iyidir. Ama biz 150 adet fidan dikeceğiz ve en iyisini ve en ucuzunu kullanmak zorundayız. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Alıntı:
solucan gübresini fidan çukurunda ne kadar kullanalım. hayvan gübresiyle birlikte mi kullanacağız? çukurun neresine koyalım? Elimde cocopeat var en dibe ondan koysam olurmu ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|