Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Halil bey,
Tüm bu konuların ( vb dahil) tüm mesajlarını okudum inceledim(gerçekten tamamını  ), ama hep şunu görmeyi arzu ettim  ; Yukarıda bahsettiğim tüm bu konu başlıklarının hem sebze hem meyve bahçeleri için Ocak ayından başlayıp, aralık sonunda tamamlanan, bir yıllık süreç için nedir, faydası, uygulama şekli, ve elde edilen sonuçlar olarak görsellerle desteklenen net, basit anlatımla, optimuma en yakın uygulama şeklini madde madde, satır satır ve nihayetinde bir ubyi rehberi olarak görmeyi çok arzu ettim.
|
Sevgili Topraksız,
Söylediklerinde haklısın. Ancak bu biraz daha süre alacak. Şu anda sayımız az ve yetiştirebildiklerimiz bunlar. Çoğaldıkça gerisi gelecek. İnanın bir yazıyı yazarken 40 kere düşünüyorum. En azından 3-4 tane referans kaynağa bakıyorum. Örneğin bir nematod yazısının hazırlanması 3 hafta sürdü. Üstelik ortalama günlük 3-4 saat zaman ayrıldı.
Bunları yazmakla yakındığım sanılmasın. Sadece işin zaman boyutu konusunda biraz daha sabır diyorum. Bugün başlangıçtan çok daha ilerideyiz. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu okudukça daha da iyi kavrıyoruz. Örneğin Vertisilyum Solgunluğu ile ilgili hangi Ziraat Mühendisi' ne gitseniz size kimyasal bile öneremeyecek kadar çaresizler. Yurtdışında bazı kimyasallar kullanılıyor. Ancak Türkiye'de ruhsatlı ilacı yok. Ancak bunun biyolojik çözümü (%70 civarında başarı) var. Yakında hem kendi blogumda hem de burada paylaşacağım. İşte UBYİ'nin enerjisi ve gücü buradan geliyor.